Nazaj

 

Zelena karavana že v Novi Gorici

Nova Gorica, 13. 6. 2022 – V enotah družbe Hit na Goriškem so danes sprejeli prve člane kolesarskih ekip, ki bodo tu bivali v pripravljenosti na sredin start 28. dirke »Po Sloveniji«. Družba Hit kot soorganizator sodeluje pri izpeljavi spremljevalnega programa dirke, s katero se Nova Gorica v evropskem prostoru uveljavlja kot prepoznavna turistična in kolesarska destinacija.

V Hitovih hotelih Perla, Sabotin in Lipa bo prenočilo 14 kolesarskih ekip, z več kot 250 gosti (tekmovalci, sodniki, spremljevalno in tehnično osebje). V hotelu Perla so se še posebej temeljito pripravili za njihovo udobno namestitev ter storitve prilagodili njihovim potrebam. Med drugim bodo v izključno uporabo za potrebe dirke namenili kuhinjo restavracije Calypso. Tu bodo za štedilniki sodelovali chefi, ki spremljajo posamezne ekipe ter Perlini hišni kuharski mojstri. Pročelje centra Perla bo v tem tednu osvetljeno z zeleno, prav tako pa bodo v Perlini kavarni Dolce vita za vse ljubitelje sladoleda pripravili tudi poseben »Fight for Green« okus, z osvežilno kombinacijo zelenega jabolka in bele čokolade. Na ta način želimo simbolično dodati svoj prispevek k promociji mesta Nova Gorica v okviru dogodka ter izraziti našo podporo osrednjemu sporočilu »zelene« dirke.

Družba Hit svojo zeleno usmeritev uresničuje v vlogi prejemnika znaka Green & Safe za vse svoje hotele ter s certifikatom Slovenia Green Accomodation, ki ga nosijo Hotel Mond v Šentilju ter hotela Lipa in Sabotin na Goriškem. Poleg vključenosti v Zeleno shemo slovenskega turizma sta Hotel Lipa in Sabotin tudi kolesarjem prijazna hotela, kjer s prilagojeno storitvijo ter s ponudbo paketov, namenjenih prav kolesarjem, prispevamo k ustvarjanju in promociji edinstvenih kolesarskih doživetij za goste.

Letošnje dirka »Po Sloveniji« bo zeleno karavano popeljala kar skozi tri turistične destinacije, kjer poslujejo enote družbe Hit (Nova Gorica, Šentilj in Rogaška Slatina). Zato so v družbi Hit dogodek izkoristili tudi za predstavitev idej in namigov za počitnice s kolesi na omenjenih destinacijah.


Več informacij:
Lavra Peršolja Jakončič, Odnosi z javnostmi, Hit, d. d., pr@hit.si, m 031 336 814