Družbeno odgovorni, za prijaznejši jutri

Javnost pogosto družbeno odgovornost enači z višino finančnih sredstev, ki jih posamezni poslovni subjekti namenjajo sponzorskim projektom in donacijam. Bistvo družbeno odgovornega delovanja pa se skriva globlje, v realnih, življenjskih povezavah in vpetostjo vsakodnevnega poslovanja družb tako v naravno kot širše družbeno okolje. Nenazadnje je znak družbene odgovornosti tudi to, da družba zaposluje preko 1.700 delavcev. Družba Hit je v okolja v katerih še danes posluje vnesla številne novosti in spremembe ter vidno vplivala tako na samo podobo, življenje in dogajanje v njih. Postala je motor turističnega razvoja, gibalo kulturnega in zabavnega življenja, odgovoren poslovni partner in zanesljiv delodajalec. To so vrednote, ki jih v poslovanju družbe želimo ohraniti tudi v prihodnosti.

V zadnjih letih so bili, v skladu s sanacijskim načrtom, finančni vložki družbe Hit v sponzorstva in donacije precej omejeni. Politika velikih sponzorskih projektov in pomoči, ki je mestoma ustvarjala tudi odvisnost klubov od enega finančnega vira, ni več del strategije družbene odgovornosti. Prav tako smo se v zadnjih letih geografsko omejili na ožja lokalna področja, kjer ima družba Hit svoje poslovne enote. Poglavitna usmeritev je podpora in spodbujanje dela z mladimi na športnem, kulturnem, izobraževalnem, zdravstvenem in humanitarnem področju.

V letu 2016 družba Hit uvaja nov model podeljevanja določenih finančnih sredstev (sponzorstev in donacij) preko razpisov. Ta prinaša večjo transparentnost pri dodeljevanju sredstev z vidika družbene odgovornosti, podpira njihovo jasno namembnost in hkrati omogoča graditev obojestransko nagrajujočih odnosov med družbo in prejemniki sredstev.

CILJI

  • uresničevanje družbeno odgovorne naravnanosti družbe Hit
  • spodbujanje k vsebinskemu nadgrajevanju ter izvajanju projektov in aktivnosti povezanih z otroki in mladino
  • udejanjanje podpore lokalnim okoljem, v katerih je družba Hit pričela in že 32 let razvija svoje dejavnosti
  • krepitev prepoznavnosti Hitovih tržnih znamk in zavedanja pomena igralniško-turistične dejavnosti v lokalnem okolju

AKTUALNI RAZPISI

Razpisi so namenjeni pridobivanju določenih sponzorskih in donatorskih sredstev za delovanje organizacij, društev in drugih pravnih oseb za uresničevanje poslanstev, projektov in prireditev na treh področjih:

  • izobraževanje otrok in mladine ter skrb za njihovo kulturno udejstvovanje 
  • športno udejstvovanje otrok in mladine 
  • zdravstveno, humanitarno in družbeno odgovorne dejavnosti namenjene otrokom in mladini 

Na razpisih lahko kandidirajo tudi društva, ki organizirajo dogodke iz teh treh razpisanih tematik.

Trenutno nimamo objavljenih aktualnih razpisov.

PIŠKOTKI
Upravljavec spletnih mest podjetja Hit d.d. Nova Gorica, uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih portalov ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. Uporabljamo tudi piškotke, izdane s strani podjetja Google Inc.
Če se z namestitvijo piškotkov strinjate, kliknite »Se strinjam«. Če kliknete »Se ne strinjam«, se piškotki ne bodo namestili. Vašo izbiro boste na tej napravi lahko vedno spremenili.
Preberi več...
X SE STRINJAM SE NE STRINJAM