Sporočila za javnost

Nadzorni svet družbe Hit imenoval novega člana uprave

Nadzorni svet družbe Hit je včeraj, 26. 8. 2021, na 57. redni seji imenoval novega člana uprave. 

Hitove restavracije na Goriškem za promocijo turizma in lokalnih posebnosti

Nova Gorica, 12. 7. 2021 – Družba Hit se že drugo leto zapored pridružuje akciji Čas za vas, ki s pestro dodatno ponudbo turistom prinaša obogateno doživetje lokalnega.

Gault & Millau Slovenija 2021: Hitovim gostincem vnovič pet kap

Nova Gorica, 16. 6. 2021 - V tiskano izdajo gastronomskega vodnika Gault & Millau, ki je v teh dneh zaokrožila po Sloveniji, sta se tudi letos uvrstili dve Hitovi restavraciji.

Restavracija Tiffany v Hotelu Park prvič odpira vrata Tednu restavracij

Nova Gorica, 7. junij 2021 – Razlogov za obisk primorskih restavracij v času Tedna restavracij je veliko. Danes se odpirajo rezervacije. Na povabilo organizatorjev se kulinarični akciji letos v Novi Gorici ob Perlini restavraciji Calypso prvič pridružuje tudi Parkova restavracija Tiffany.

Hotel Lipa na voljo osebju šempetrske bolnišnice

Nova Gorica, 29. 10. 2020 – Družba Hit se je z namenom preprečevanja širjenja epidemije koronavirusa odločila, da bo sobe Hotela Lipa v Šempetru pri Gorici ponudila za namestitev osebja Splošne bolnišnice »dr. Franca Derganca«. Hotel Lipa je šempetrska bolnišnica že prevzela v uporabo.

Na ogled je 153 različnih primerkov gob

Nova Gorica, 12. oktober 2020 – V Hitovem hotelu Sabotin v Solkanu v sodelovanju z Gobarskim društvom Nova Gorica predstavljajo že 23. tradicionalno razstavo gob.

Rožnata je nova barva goriške jeseni

Nova Gorica, 5. oktober 2020 – Pročelje Hitovega igralniško-zabaviščnega centra Perla v Novi Gorici oktobra sije v rožnati barvi.

Hitovi hoteli na Goriškem: izhodišče za raziskovanja Vipavske doline, Brd in Krasa

Nova Gorica, 8. 7. 2020 – Z novim turističnim produktom, ki je nastal kot plod sodelovanja na destinaciji, in vključuje brezplačen voden ogled turističnih znamenitostih ter degustacije vin v Vipavski dolini, Brdih in na Krasu, bodo dodatno popestrili bivanje turistov in jih spodbudili k aktivnemu raziskovanju okolice.

Družba Hit s Perlino restavracijo Calypso vstopa v družino Michelin

Nova Gorica, 16. 6. 2020 – Dalibor Janačković, chef Perline restavracije Calypso je danes na dogodku »Michelin Star Revelation Slovenia 2020« prejel znak »The Plate Michelin«. Gre za izjemno priznanje in vnovično potrditev kakovosti in strokovnosti Hitovega gostinstva.

Vnovični zagon poslovanja igralnic ob slovensko–italijanski meji

Družba Hit bo jutri, v soboto, 13. 6. 2020, vnovič zagnala poslovanje igralnic ob slovensko–italijanski meji. Odpirata se igralniško-zabaviščna centra Perla in Park ter igralnica Casinò Drive-in.

Hitov hotel Sabotin v Solkanu sprejema prve goste

Nova Gorica, 11. 6. 2020 – Furmanska gostilna, nekdanja rezidenca grofov Puppi in prvi hotel na Goriškem jutri odpira vrata gostom. Ob vnovičnem zagonu poslovanja stavijo na domače goste, ki jih s posebnimi ugodnostmi spodbujajo k raziskovanju Goriške. Od danes je na ogled tudi nova razstava umetniških del članov KUD Goriška paleta.

Hitovi gostinci se vračajo na delo

Nova Gorica, 7. 5. 2020 – Skladno z odlokom vlade, ki ponovno dovoljuje izvajanje gostinske dejavnosti na terasah in letnih vrtovih, se v družbi Hit odpirajo terase treh gostinskih enot na Goriškem.

Družba Hit začasno zapira igralnice na Goriškem

Nova Gorica, 10. marec 2020 – Uprava družbe Hit je danes sprejela sklep, da se zaradi preventivnih razlogov povezanih s širitvijo koronavirusa ter glede na situacijo na primarnem italijanskem trgu, ki je po sklepu italijanske vlade z današnjim dnem v celoti v karanteni, do 20. marca 2020 zaprejo Hitove igralnice na Goriškem.

Restavracija Tiffany v Hotelu Park prvič odpira vrata Tednu restavracij

Nova Gorica, 6. marec 2020 – Razlogov za obisk primorskih restavracij v času pomladnega Tedna restavracij je veliko. Danes se odpirajo rezervacije. Na povabilo organizatorjev se kulinarični akciji letos v Novi Gorici ob Perlini restavraciji Calypso prvič pridružuje tudi Parkova restavracija Tiffany.

Irenej Luznik razstavlja v Hotelu Sabotin v Solkanu

Nova Gorica, 6. marec 2020 – Sinoči so v Hotelu Sabotin v Solkanu odprli prvo samostojno razstavo risarskih in slikarskih del domačina Ireneja Luznika. Prodajna razstava »Troje poti« prinaša zanimivo popotovanje med različnimi formati, tehnikami in motivi, ki so izraz avtorjeve izredno negovane in bogate likovne govorice. Ta se zrcali v kar 21 izbranih delih, ki bodo na ogled vse do konca meseca marca.

Parkov festival vin in kulinarike popestril zimski utrip Nove Gorice

Minuli petek so v novogoriškem hotelu Park na šestem festivalu vin in kulinarike Park Wine Stars povezali znanje Hitovega gostinskega kadra in lokalnih pridelovalcev vin. Spoznavanje vin 22 pridelovalcev iz štirih primorskih vinorodnih okolišev so pospremili s kulinaričnimi kreacijami 7 Hitovih kuharjev iz vse Slovenije, dodali ščepec glasbe in plesa ter vnovič ustvarili dogodek, ki je popestril zimski utrip na Goriškem.

Park Wine Stars: zakaj so primorska vina vedno bolj priljubljena in iskana?

Že šesti festival vin Park Wine Stars, ki ga v petek, 31. 1. 2020, prirejajo v novogoriškem hotelu Park, obiskovalcem prinaša neponovljivo degustacijsko izkušnjo, hkrati pa priložnost za pogovor in izmenjavo mnenj z več kot 20 primorskimi vinarji ter najboljšim natakarjem Slovenije, Simonom Sitarjem.

Nov bistro Lipa v Šempetru pri Gorici

Včeraj, 14. januarja, so v središču Šempetra pri Gorici nazdravili novosti: v Hitovem hotelu Lipa je zaživel nov bistro, v katerem so ustvarili zanimiv preplet tradicije in sodobnosti, ki se kaže tako v ambientu kot v ponudbi.

V kranjskogorskem igralnem salonu Casinò Larix nazdravili prenovi

Kranjska Gora, 17. 12. 2019 - V soboto, 14. decembra, so ob obeležitvi 23. obletnice igralnega salona Casinò Larix goste pričakali v prenovljenih prostorih in s še privlačnejšo ponudbo.

Pino Cuttaia: »Kuharji smo ambasadorji našega prostora in časa«

Nova Gorica, 11. 12. 2019 – V Sloveniji je prvič na obisku sloviti sicilijanski chef Pino Cuttaia (2* Michelin), ki s svojo idejo »Nnumari« podaja roko Hitovemu projektu Glocal Gourmet. Cuttaia si prizadeva za ohranitev mediteranskega morja, k sodelovanju s Hitom pa so ga pritegnili skupni pogledi na trajnostno prihodnost. Letošnji cikel Glocal Gourmet dogodkov se zaključuje z jutrišnjo večerjo v Perlini restavraciji Calypso.