Sporočila za javnost

Začenja se 19. festival vrtnic v Novi Gorici

Goriško društvo ljubiteljev vrtnic v Novi Gorici že tradicionalno organizira Festival vrtnic, ki bo letos potekal 19. zapovrstjo. Festival postaja vsako leto odmevnejši in bolj obiskan, njegov program pa je že nepogrešljivi del pomladne kulturno – turistične ponudbe v mestu vrtnic.

Hitov Hotel Sabotin praznuje 70-letnico

Solkan, 14. 2. 2024 - Danes so v Hotelu Sabotin slovesno odprli retrospektivno razstavo z naslovom »Hotel Sabotin skozi čas«, ki jo prirejajo ob 70. obletnici prve omembe hotela.

Park Wine Stars združil primorski čezmejni vinski svet

Nova Gorica, 5. februar 2024 - Festival Park Wine Stars je minuli petek zvečer v Hitovem hotelu Park v Novi Gorici pritegnil pozornost številnih ljubiteljev vin in gurmanov, ki so na enem mestu lahko doživeli izjemno raznolikost vinske ponudbe kar 25 primorskih pridelovalcev vin. Degustacijsko izkušnjo so dopolnili okusi jedi, ki so jih Hitovi in gostujoči kuharski mojstri pripravili prav za to priložnost, večer pa je začinila tudi glasba. V družbi Hit so vnovič poskrbeli za dober uvod v letošnje vinsko festivalsko dogajanje.

Festival Park Wine Stars s primorskimi vini in kulinariko od morja do Alp

Nova Gorica, 30. 1. 2024 – V Hitovem hotelu Park v Novi Gorici v petek, 2. februarja, prirejajo tradicionalni festival primorskih vin in kulinarike. Na dogodku Park Wine Stars se bo skupaj predstavilo kar 25 vinarjev iz štirih primorskih vinorodnih okolišev (Brda, Kras, Vipavska dolina in Slovenska Istra) ter italijanskega Collia. Pod kulinarično ponudbo festivala se podpisujejo kuharji iz treh Hitovih enot in treh gostujočih restavracij. Organizatorji so se potrudili, da bo festivalska izkušnja v elegantnem ambientu Parkove restavracije Tiffany nekaj posebnega, tudi z izborom glasbenih gostov.

Hit Open 2024: v Novo Gorico prihajajo šahisti iz 16 držav sveta

Nova Gorica, 24. januar 2024 – V petek, 26. januarja, se v igralniško-zabaviščnem centru Perla pričenja 28. Hit Open 2024, mednarodni turnir v šahu z najdaljšo tradicijo in hkrati najbolj množično udeležbo v Sloveniji. Organizator, Šahovski klub Nova Gorica, v sodelovanju z družbo Hit na njem pričakuje več kot 140 udeležencev iz 16 različnih držav sveta. Turnir, ki je uvrščen v koledar Mednarodne šahovske zveze FIDE, bo potekal do petka, 2. februarja 2024, partije pa bo mogoče spremljati v živo ali preko spletnega prenosa.

Vodenje družbe Hit je s prvim januarjem prevzel mag. Sandi Brataševec

Nova Gorica, 4. januar 2024 – Po primopredaji, ki jo je s svojim predhodnikom opravil še pred koncem minulega leta, je mag. Sandi Brataševec s prvim januarjem 2024 nastopil polni petletni mandat predsednika uprave družbe Hit, največjega ponudnika igralniško-zabaviščnega turizma Sloveniji, s 1564 zaposlenimi.

Nadzorni svet imenoval dva člana uprave družbe Hit

Nadzorni svet družbe Hit je na današnji seji za nova člana uprave družbe Hit imenoval Damjano Luin in Danjela Mlečnika.

V Novo Gorico prihajajo najboljši mladi igralci namiznega tenisa

Nova Gorica se pripravlja na spektakel svetovnega prvenstva v namiznem tenisu za mladince in kadete - ITTF World Youth Championships 2023, kjer se bo med 26. novembrom in 3. decembrom zbralo okoli 300 najboljših igralcev in igralk iz 38 držav.

Tri Hitove zlate medalje na 70. Gostinsko turistični zbor

V Perli se je zaključil že 70. Gostinsko turistični zbor (GTZ), ki je znova združil zaposlene in mlade v procesu izobraževanja za delo v gostinstvu in turizmu iz vse Slovenije.

Družba Hit med 13. in 15. novembrom 2023 gosti 13. Dneve slovenskega turizma

Čas je za največji in najpomembnejši strokovni dogodek v turizmu - Dneve slovenskega turizma (DST), ki se po osmih letih vračajo v Novo Gorico.

Nadzorni svet družbe Hit imenoval novega predsednika uprave

Nadzorni svet družbe Hit je na današnji seji za predsednika uprave družbe imenoval mag. Sandija Brataševca, ki bo polni petletni mandat nastopil 1. 1. 2024.

Nova sončna elektrarna na strehi centra Perla

Konec oktobra bodo na električno omrežje priklopili novo sončno elektrarno, ki bo na letni ravni lahko proizvedla 441 MWh.

Ob razstavi gob obeležili 50. obletnico ustanovitve Gobarske družine Nova Gorica

Solkan, 9. oktober 2023 - V Hitovem Hotelu Sabotin v Solkanu v sodelovanju z Gobarskim društvom Nova Gorica predstavljajo že 26. tradicionalno razstavo gob, ob kateri obeležujejo tudi 50. obletnico ustanovitve Gobarske družine Nova Gorica.

Center Park z novo sončno elektrarno

Konec avgusta so se na strehi centra Park pričela dela za postavitev sončne elektrarne.

Park Wine Party: primorska vina, kreativna kulinarika in glasba v živo

Nova Gorica, 18. 8. 2023 – Prihodnji petek, 25. avgusta zvečer, se bo pred novogoriškim hotelom Park s svojim izborom vin predstavilo 24 primorskih vinarjev, Hitovi in gostujoči kuharski mojstri bodo pripravljali jedi pred gosti, za pravi ritem poletnega večera na prostem bodo poskrbeli glasbeniki: vokalistka Josmil Neris s skupino Marvelous Band ter DJ Adriano Roj.

Falstaff potrdil kakovost Hitovih restavracij Calypso in Tiffany

Nova Gorica, 4. 7. 2023 – Avstrijska gastronomska revija Falstaff je objavila novo edicijo mednarodnega vodnika po restavracijah za Slovenijo in Hrvaško. Med restavracije, v katere se v lovu na pristna kulinarična počitniška doživetja velja podati, se uvrščata tudi Perlina restavracija Calypso in Parkova restavracija Tiffany, ki sta obe vnovič prejeli dve »Falstaffovi vilici«.

Calypso in Tiffany vabita na pomladni teden restavracij

Nova Gorica, ponedeljek, 13. marec 2023 - Tudi letos se na Tednu restavracij, ki dvakrat letno poveže najboljše kulinarične ponudnike v Sloveniji, predstavljata priznani novogoriški restavraciji Calypso (Perla, Resort & Entertainment) in Tiffany (Park, Hotel & Entertainment).

Park Wine Stars – večer zabave, kulinarike in primorskih vin

Nova Gorica, ponedeljek, 30. januar 2023 - V petek, 27. januarja, so v Hitovem centru Park gostoljubno sprejeli več kot 300 ljubiteljev vin in kulinarike.

Obvestilo o spremebi deleža v družbi HIT d.d. Nova Gorica
Calypso in Tiffany z jesenskim izborom lokalnih dobrot na Tednu restavracij

Nova Gorica, 5. oktober 2022 – Novogoriški restavraciji Calypso v centru Perla in Tiffany v centru Park se bosta prihodnji teden ponovno predstavili na Tednu restavracij, večdnevni enogastronomski akciji, ki dvakrat letno z meniji po enotnih cenah poveže najboljše slovenske kulinarične ponudnike.