Perlo si je te dni za izhodišče pri raziskovanju novih kulinaričnih doživetij v Sloveniji in zamejstvu izbrala mednarodna ekipa »foodijev«, ki jo je vodil eden najbolj priznanih japonskih chefov Hiroshi Ishida, lastnik najbolj ekskluzivne japonske restavracije MIBU v Tokyu. Na pobudo gospoda Ishida in soproge je Slovenijo obiskalo 29 gostov, med njimi zvesti gostje oz. člani kluba njegove restavracije, člani ekipe restavracije in poslovni partnerji.

Sinoči se je skupina ob povratku v hotel Perla poklonila vodji Perlinih kuhinj Matjažu Šinigoju s kratkim nastopom opernega pevca v tradicionalnih japonskih obačilih. Žena gospoda Ishida pa je v pogovoru z Matjažem Šinigojem delila izkušnje bivanja v Perli, nad katero je bila skupina navdušena. Prav tako pa so se dogovorili, da jim bom Matjaž osebno pred odhodom pripravil »energetski« zajtrk.  Gostje so se danes po pregovorni japosnki točnosti zbrali na zajtrku, Matjaž pa jim je pripravil in jajčno omleto z tartufom, ki je gostom izredno teknila.

Goste smo uspeli prepričati v bivanje na Goriškem v sodelovanju z agencijo Okarina iz Ljubljane, ki dela personalizirane turistične programe. Gostje so v Perli bivali 2 noči, od 20. do 22. 11. 2018. To je tudi dokaz, da je Nova Gorica idealno izhodišče za turistična in eno-gastronomska odkrivanja.

Več informacij:
Lavra Peršolja Jakončič, Kabinet uprave, Hit, d. d.,