Novogoriška Perla ponovno med najboljšimi kongresnimi hoteli v Sloveniji

Nova Gorica, 23. 2. 2022 – Hitova Perla, znotraj katere deluje največji konferenčni center na Goriškem, je bila ponovno uvrščena med najboljše kongresne hotele v Sloveniji in nagrajena s certifikatom kakovosti »kongresna zvezda«.

V organizaciji revije Kongres in dogodka Conventa je bilo že dvanajsto leto zapored izvedeno ocenjevanje kakovosti ponudbe na področju poslovnega turizma. Ocenjevanje za leto 2021 je potekalo v več kategorijah, izbirali so najboljše kongresne centre, najboljše kongresne hotele ter najboljše destinacije za poslovni turizem v jugovzhodni Evropi.

Novogoriška Perla se je uvrstila med najboljše večje kongresne hotele v Sloveniji in za kakovost storitev za poslovne goste prejela certifikat kakovosti »kongresna zvezda«. Ocenjevalce je prepričala predvsem široka paleta možnosti za organizacijo poslovnega dogodka pod eno streho. Konferenčnemu gostu, ki velja za zahtevnega obiskovalca, lahko v Perli ponudijo sodoben konferenčni center z več dvoranami za skupno 800 udeležencev, široko in kakovostno kulinarično ponudbo, storitve centra dobrega počutja in raznovrstno zabavo. Pomembna je tudi možnost namestitve večjega števila udeležencev, saj lahko družba Hit poleg hotela Perla s 498 ležišči v Novi Gorici ponudi še 362 ležišč v ostalih treh hotelih (Park, Sabotin in Lipa).

V novogoriškem centru Perla so tudi v letu 2021, zaznamovanem z ukrepi in omejitvami zaradi koronavirusa, uspešno organizirali kar 29 različnih poslovnih dogodkov, s skupno več kot 1.000 udeleženci. Kot je pojasnila vodja prodaje v družbi Hit, Suzana Pavlin, so po zahtevnih dveh letih napovedi za leto 2022 optimistične, povpraševanja je precej: »Glede na sproščanje omejitev si že v pomladnih mesecih obetamo izvedbo več dogodkov, rezervacije prejemamo tudi za meseca september in oktober. K polnjenju konferenčnih kapacitet bodo po naših predvidevanjih dodatno prispevale aktivnosti, ki jih izvajamo za krepitev lojalnosti pri naših poslovnih partnerjih, pa tudi športni turizem, ki se na destinaciji vedno bolj razvija

Prav ugled destinacije igra ključno vlogo pri odločevalcih za organizacijo poslovnih dogodkov. Zato je dobra novica, da je na tokratnem izboru za najboljše kongresne destinacije tudi Nova Gorica zasedla vidno uvrstitev. V kategoriji manjših destinacij v jugovzhodni Evropi (natančneje na področju med Benetkami, Bakujem, Moskvo in Istanbulom) so se med najboljših 10 uvrstile kar 4 z Goriške: Goriška brda, Vipavska dolina, Soška dolina in mesto Nova Gorica. Nova Gorica je po besedah organizatorjev izbora po krivici prezrta destinacija, saj lahko s svojo umeščenostjo med Alpami in Sredozemljem ter z zanimivo in dostopno lego na stičišču romanske in slovanske kulture, konferenčnemu gostu v somestju z italijansko Gorico ponudi raznolika kulinarična doživetja, igro in zabavo, širše področje pa bogato zgodovino, kulturo ter neokrnjeno naravo. Goriška zaradi tega predstavlja velik potencial za organizacijo tako konferenčnega kot tudi incentive turizma, kar so prepoznali tudi ocenjevalci tokratnega izbora »The Meeting star award«.

Več informacij:
Maša Koglot, Odnosi z javnostmi, Hit, d.d.; masa.koglot@hit.si; 041 616 626.