Hitove restavracije na Goriškem za promocijo turizma in lokalnih posebnosti

Nova Gorica, 12. 7. 2021 – Družba Hit se že drugo leto zapored pridružuje akciji Čas za vas, ki s pestro dodatno ponudbo turistom prinaša obogateno doživetje lokalnega. Na pot odkrivanja naravnih in kulturnih znamenitosti ter eno-gastronomskih posebnosti Vipavske doline, Brd in Krasa se bodo lahko podali tudi gostje Hitovih hotelov Perla, Park, Lipa in Sabotin.

Družba Hit skupaj s petimi krovnimi turističnimi organizacijami (Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda, Turizem Miren-Kostanjevica, ORA Krasa in Brkinov, Zavod TRG Vipava, Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina) nadaljuje v lanskem letu zasnovano turistično zgodbo, ki obiskovalcem ponuja priložnost za kar najbolj pristno doživetje in aktivno raziskovanje Vipavske doline, Brd in Krasa. V letošnjem letu so ponudbo nekoliko spremenili in jo skladno z zelenimi smernicami slovenskega turizma nagradili z možnostjo bogatega lokalnega kulinaričnega doživetja.

Obiskovalci, ki na destinaciji bivajo najmanj dva dni, prejmejo kartico zvestobe, ki jim omogoča ugodnosti pri ogledu najpomembnejših turističnih znamenitosti, degustacijo lokalnih vin in žganic pri več kot 40 proizvajalcih ter široko ponudbo menijev iz lokalnih sezonskih sestavin pri več kot 40 lokalnih gostinskih ponudnikih.

Družba Hit pri zasnovi in promociji akcije Čas za vas. Brda, Vipavska Dolina, Kras aktivno sodeluje že drugo leto zapored. Vodja Hitove prodaje Suzana Pavlin je pojasnila, da je kampanja vsebinsko navezana na vseslovensko promocijsko akcijo Moja Slovenija ter zgodbo Slovenije kot Evropske gastronomske regije, njen namen pa je promocija destinacije, dvig kakovosti ponudbe in popestritev bivanja gostov, s ciljem, da bi se ti čim dlje zadržali v naših krajih. »Odličnost, trajnostna naravnanost in povezanost z lokalnim okoljem se v naših restavracijah odražajo v ponudbi in ambientu, kar potrjujejo tudi prejeti certifikati Zeleni ključ, kape Gault & Millau, Michelinov znak in druga priznanja za naše gostince. Zgodbo akcije Čas za vas so zaradi skladnosti z usmeritvami Hitove kulinarike naši kuharji toplo sprejeli in za to priložnosti pripravili pisan nabor lokalno obarvanih sezonskih jedi »Čas za vas«, ki bodo na voljo v vseh štirih Hitovih restavracijah na Goriškem,« dodaja Suzana Pavlin.

Krožnik »Čas za vas« po izboru vodje Perlinih kuhinj, Matjaža Šinigoja

Menije Čas za vas bodo gostje lahko naročili v restavracijah hotelov Park, Sabotin, Lipa in Perla, ponudba pa se bo sezonsko spreminjala. V Perli bo zanje na voljo izbor jedi, ki so pred časom nastale v sklopu večletnega trajnostno naravnanega Hitovega projekta Glocal Gourmet, ki temelji prav na vključevanju lokalnega v vrhunsko kulinarično ponudbo. Hitova chefa iz centra Perla, Matjaž Šinigoj (vodja Perlinih kuhinj) in Dalibor Janačković (vodja kuhinje restavracije Calypso) sta za predstavitev promocijske akcije Čas za vas pripravila krožnik Ooo, ti moja Goričanka, jed iz ječmena, bučk in paradižnikov, ki je tako z izborom sestavin kot vso zanimivo zgodbo o zasnovi in navdihu umeščena na področje Nove Gorice ter Vipavske doline. 

Recept najdete na tej povezavi.

 

Meniji Čas za vas v Hitovih restavracijah na Goriškem

·       Restavracija Mediterraneo, Perla, Nova Gorica

Trihodni meni iz ponudbe sezonskih lokalnih jedi Glocal Gourmet

·       Restavracija Tiffany, Park, Nova Gorica

»Paccheri« s kalamarom, suho klobaso, pečen in mariniran paradižnik, zelene drobtine

File skuše, baby ješprenj, zelenjava, okajena krompirjeva krema  in marinirane vongole, osočnik

Jogurtova pena, jagode, bezeg, sadni gel

·       Restavracija hotela Sabotin, Solkan

Mini narezek z lokalnimi mesninami

Medaljon svinjske ribice v zeliščni skorjici s sezonsko zelenjavo

Hišni štrukelj s poletnim pridihom 

·       Bistro Lipa, Šempeter pri Gorici

Mešan ploh (lokalne sušene mesnine in sir)

Domači krompirjevi njoki v piščančjem soteju z beluši

Šempetrski štruklji s sladoledom

 

Paketi »Čas za vas« z dvema nočitvama v Hitovih hotelih na Goriškem

Hotel Perla

Hotel Park

Hotel Sabotin

_________________

Več informacij:
Maša Koglot, Odnosi z javnostmi, Hit, d.d., t 041 616 626