Nazaj

 

Hitova Perla praznuje 26-letnico uspešnega delovanja

Nova Gorica, 12. september 2019 – Te dni se v največjem Hitovem igralniško-zabaviščnem centru Perla, ki je prvi v Evropi ponudil ameriški model iger na srečo, vrstijo dogodki ob 26-letnici poslovanja. Več kot 17,5 milijonov obiskov igralnice, gostje iz 170 držav sveta, več kot 10.000 nastopajočih na odru Arene, rekordni dobitek na igralnih avtomatih 936.400 €, skoraj 600 redno zaposlenih, so le nekatere izmed številk, ki Perlo odlikujejo kot enega najbolj prepoznavnih produktov slovenskega turizma doma in na tujem.       

Perla je v začetku devetdesetih prinesla veliko novost v evropskem igralniškem prostoru in turistični ponudbi Slovenije, saj je v produktni splet povezala storitve, povezane s preživljanjem prostega časa ob igri in zabavi obenem, z razliko od klasičnih igralnic evropskega tipa, ki so bile namenjene le zaprtim premožnim krogom.

Perlo je doslej obiskalo več kot 17,5 milijonov gostov (posamezni vstopi v igralnico), po večini Italijanov, sicer pa so se v Perlini igralnici zvrstili obiskovalci iz kar 170 različnih držav sveta.  

Igralniško-zabaviščni center Perla je največje tovrstno zaokroženo zabavišče v Evropi, saj noč in dan neprekinjeno omogoča igro na 888 igralnih avtomatih in 90 igralnih mizah. V Perli se vsako leto organizirajo številni mednarodni turnirji v različnih igrah (poker, punto banco, black jack, ameriška ruleta), ob posebnem salonu za igranje pokra in igralnici na prostem je že od samega začetka poskrbljeno tudi za zahtevnejše goste (privè igralnih avtomatov in igralnih miz).  

V veliki spektakelski dvorani Arena se letno odvije veliko število koncertov, kabarejev, modnih revij, nagradnih žrebanj ipd. V 26 letih je na odru Perle nastopilo več kot 10.000 glasbenikov, umetnikov, kabaretistov in plesalcev. Tako bo tudi na praznovanju 26-letnice, kjer bodo nocoj goste sprejeli s pijačo dobrodošlice in brezplačno pogostitvijo, na odru dvorane Arene pa bo nastopila italijanska kantavtorica Irene Fornaciari ter plesna skupina Revu Dejavu, ne bo manjkal niti bingo in seveda rojstnodnevna torta. Jutri, v petek, 13. septembra, pa v goste prihajata priljubljena lika italijanske televizije, filma in gledališč – Pamela Prati in Pippo Franco.    

Največji dobitek v zgodovini tega zabavišča je na igralnih avtomatih zadel gost iz italijanske Benečije (Veneto), in sicer je 27. septembra 2005 padel Hit Mega Jackpot v višini 936.400 €.

Perla je v minulih letih prerasla v celovit turistični center, ki poleg omenjenih igralniško-zabaviščnih površin vključuje hotel s 4 zvezdicami (225 sob in 24 apartmajev – od tega štirje luksuzni). Ljubiteljem gastronomskih posebnosti in vrhunskih pijač so na voljo štiri restavracije, med katerimi izstopa Calypso, ki velja za najboljšo hotelsko à la carte restavracijo v Sloveniji, po oceni prvega mednarodnega kulinaričnega vodnika v Sloveniji Gault & Millau. V vodniku se je med vsemi ocenjenimi uvrstila na zavidljivo sedmo mesto, ob bok najbolj prepoznavnim imenom slovenske kulinarike.

Še pred začetkom letošnje koledarske jeseni bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji vrhunske kulinarike in vsi tisti, ki se sprašujejo, kakšne so kreacije, ki jih ustvarjajo najbolj priznani kuharski mojstri na svetu. V četrtek, 19. septembra, v sklopu trajnostnega projekta GLOCAL GOURMET v Perlo namreč prihaja Roberto (Bobo) Cerea, iz restavracije Da Vittorio (Brusaporto pri Bergamu), eden izmed redkih, ki se v Italiji lahko pohvali z izjemnimi tremi zvezdicami Michelinovega vodnika.

Tudi konferenčni center Perla gosti številne mednarodne in domače ugledne dogodke, konference, seminarje in izobraževanja. Novost letošnje jeseni je 1. cikel predavanj pozitivne psihologije v Novi Gorici. Prvi bo 24. 9. 2019 nastopil dr. Aleksander Zadel s predavanjem Pozitivna psihologija – orodje za boljše življenje. V oktobru (24. in 25. oktobra) bo Perla gostila največjo mednarodno konferenco »Huture Summit« v Sloveniji na temo turizma v prihodnosti.

Prosti čas v Perli spremljajo trenutki sprostitve v centru dobrega počutja Spa Perla, ki je letos praznoval desetletnico, ter prijetna druženja v kavarni Dolce vita, kjer ne manjka odličnih hišnih sladic in odličen sladoled, ki ga pripravljajo iz mleka Mlekarne Planika.

Več informacij:
Lavra Peršolja Jakončič, Odnosi z javnostmi, Hit, d. d.,
lavra.persolja.jakoncic@hit.si,
m 031 336 814