Perlina restavracija Calypso prvič odpira vrata Tednu restavracij

Nova Gorica, 28. september 2018 – Danes zjutraj so se odprle rezervacije za jesenski Teden restavracij, ki velja za najokusnejši teden letošnje jeseni. Na povabilo organizatorjev v kulinarični akciji, letos prvič sodeluje tudi ena najboljših hotelskih à la carte restavracij v Sloveniji, Perlina restavracija Calypso. Pod meni se podpisuje chef Dalibor Janačković z ekipo.

Priljubljena vse slovenska kulinarična akcija, nepretrgoma poteka že vse od leta 2013, v pomladni in jesenski izvedbi. Gre za zanimivo spodbudo k raziskovanju in odkrivanju kulinaričnih posebnosti najboljših slovenskih restavracij in gostiln, ki ustrezajo merilom kakovosti Šole okusov. Spomnimo, da sta kulinarična kritika Violeta in Uroš Mencinger Perlino restavracijo Calypso pred kratkim ocenila z dvema srčkoma, v recenziji v časniku Nedelu pa sta ji dodelila kar štiri sončke in pol, kar je Calypso uvršča v sam vrh hotelskih à la carte restavracij v Sloveniji.  Perla je v Sloveniji in širšem evropskem prostoru poznana kot eden največjih igralniško-zabaviščnih centrov, a malokdo ve, da v njeni gostinski srčiki najdemo tako vrhunsko kulinarično zgodbo, kot jo piše ekipa Calypsa.

»Calypso brez dvoma predstavlja največ, kar lahko ponudimo še tako zahtevnemu domačemu in tujemu gostu. To je manjša, zelo elegantno urejena restavracija s francoskim načinom strežbe, kjer lahko v umirjenem okolju resnično uživate v izbranih okusih s strastjo pripravljenih jedi mediteranske in krajevne kuhinje,« pravi Martin Šabec, vodja hotela Perla.

Letošnji jesenski Teden restavracij bo potekal med 12. in 21. oktobrom, na njem pa sodeluje 100 restavraciji in gostilni. »Letošnja Tedna restavracij sta v znamenju pozdrava iz kuhinje. Zato pričakujemo, da se bodo chefi pri pripravi dobrodošlice, s katero se bodo predstavili gostom in jim napovedali, kaj jih čaka v nadaljevanju, posebej potrudili, « pravi Uroš Mencinger.

Uigrana ekipa kuharjev natakarjev in someljejev v Calypsu je za krstni nastop na Tednu restavracij dobro pripravljena. »Veselimo se vseh radovednih gostov. Obisk restavracije danes postal neke vrste dogodek, ki ni namenjen izključno prehranjevanju. Je družaben trenutek, srečanje s prijatelji, družino, način preživljanja dragocenega prostega časa. Zato moramo take trenutke spoštovati in jih gostom s svojim delom le še polepšati,« pravi Dalibor Janačković, vodja kuhinje v restavraciji Calypso.

V restavraciji Calypso so za to priložnost pripravili vodnik za kulinarično raziskovanje, kjer se v dveh različicah menija zvrstijo ribje in mesne kreacije, jedi pa so premišljeno pospremili z izborom vin iz različnih slovenskih vinorodnih dežel. Izven predlaganega 3-hodnega menija, ki ga bo uvodoma napovedal še pozdrav iz kuhinje, sta gostom na voljo tudi jastogova in grahova juha.  

Oba menija in izbor vin predstavljamo v priponki oz. na spletni strani Tedna restavracij .

Več informacij: Lavra Peršolja Jakončič, Kabinet uprave, Hit, d. d.,
lavra.persolja.jakoncic@hit.si,
m 031 336 814