Hitova Perla praznuje srebrni jubilej

Nova Gorica, 13. september 2008Prihajajoči konec tedna bo največji Hitov igralniško-zabaviščni center Perla, ki je prvi v Evropi ponudil ameriški model iger na srečo, praznoval 25-letnico poslovanja. Več kot 17 milijonov obiskov igralnice, gostje iz 170 držav sveta, 10.000 nastopajočih na odru Arene, rekordni dobitek na igralnih avtomatih 936.400 €, 593 redno zaposlenih, so le nekatere izmed številk, ki Perlo odlikujejo kot enega najbolj prepoznavnih produktov slovenskega turizma doma in na tujem.

Perla je v začetku devetdesetih prinesla veliko novost v evropskem igralniškem prostoru in turistični ponudbi Slovenije, saj je v produktni splet povezala storitve, povezane s preživljanjem prostega časa ob igri in zabavi obenem, z razliko od klasičnih igralnic evropskega tipa, namenjenim le zaprtim premožnim krogom.


Perlo je doslej obiskalo več kot 17 milijonov gostov, po večini Italijanov, sicer pa so se v Perlini igralnici zvrstili obiskovalci iz kar 170 različnih držav sveta.

Igralniško-zabaviščni center Perla je največje tovrstno zaokroženo zabavišče v Evropi, saj noč in dan neprekinjeno omogoča igro na 979 igralnih avtomatih in 90 igralnih mizah. V Perli se vsako leto organizirajo številni mednarodni turnirji v različnih igrah (poker, punto banco, black jack, ameriška ruleta), ob posebnem salonu za igranje pokra in igralnici na prostem je že od samega začetka poskrbljeno tudi za zahtevnejše goste (privè igralnih avtomatov in igralnih miz). V veliki spektakelski dvorani Arena se letno odvije veliko število koncertov, kabarejev, modnih revij, nagradnih žrebanj ipd. Tako bo tudi na praznovanju 25-letnice, kjer se bodo nocoj predstavili plesalci Balroom Sensation ter italijanski mojster satire in imitator Luca Klobas, jutri zvečer pa sledi še nastop priljubljenega italijanskega komika, voditelja, glasbenika in igralca Tea Teocolija.


Največji dobitek v zgodovini tega zabavišča je na igralnih avtomatih zadel gost iz italijanske Benečije (Veneto), in sicer je 27. septembra 2005 padel Hit Mega Jackpot v višini 936.400 €.

Perla je v minulih letih prerasla v celovit turistični center, ki poleg omenjenih igralniško-zabaviščnih površin vključuje hotel s 4 zvezdicami (225 sob in 24 apartmajev – od tega štirje luksuzni). Ljubiteljem gastronomskih posebnosti in vrhunskih pijač so na voljo štiri restavracije, med katerimi izstopa Calypso, ki velja za eno najboljših hotelskih à la carte restavracij v Sloveniji. Konferenčni center Perla gosti številne mednarodne in domače ugledne dogodke, konference, seminarje in izobraževanja, med najpomembnejšimi je bila letos mednarodna konferenca Balkan Business Analysis. Prosti čas v Perli spremljajo trenutki sprostitve v centru dobrega počutja Spa Perla ter prijetna druženja v kavarni Dolce vita, kjer ne manjka odličnih hišnih sladic.


Igralniško-zabaviščni center Perla danes zaposluje 593 ljudi najrazličnejših strok in poklicev, na 51 različnih delovnih mestih. Med njimi je približno 50 delavcev, ki so v Perli zaposleni od dneva odprtja.Več informacij:
Lavra Peršolja Jakončič, Odnosi z javnostmi, Hit, d. d., lavra.persolja.jakoncic@hit.si, m 031 336 814