Hotel Lipa na voljo osebju šempetrske bolnišnice

Nova Gorica, 29. 10. 2020 – Družba Hit se je z namenom preprečevanja širjenja epidemije koronavirusa odločila, da bo sobe Hotela Lipa v Šempetru pri Gorici ponudila za namestitev osebja Splošne bolnišnice »dr. Franca Derganca«. Hotel Lipa je šempetrska bolnišnica že prevzela v uporabo.

S širjenjem epidemije so bili hoteli družbe Hit vnovič primorani zapreti svoja vrata, turisti in obiskovalci pa ostajajo doma. Že v času prvega vala je bil Hotel Lipa tehnično in organizacijsko pripravljen za namestitev zdravstvenega osebja, vendar konkretnih potreb takrat ni bilo. V tem trenutku pa epidemiološka slika in procesi dela v šempetrski bolnišnici kličejo po novih zaščitnih rešitvah in ukrepih. Sinoči je Hotel Lipa že sprejel prvega uporabnika. 

»V Hitu smo sklenili, da zaposlenim v šempetrski bolnišnici zagotovimo začasno domovanje v Hotelu Lipa. Prostori za bivanje so brezplačno na voljo članom bolnišničnega kolektiva, ki se bodo odločili za začasen umik od doma, zato da pred okužbo zaščitijo domače,« je povedal Tomaž Repinc, predsednik uprave družbe Hit.

Bolnišnica in družba Hit sta dogovorili mehanizme sodelovanja, pri čemer bolnica skrbi za redno čiščenje in dezinfekcijo prostorov, menjavo hotelskega perila in odvoz smeti. Družba Hit nosi stroške obratovanja poslovne enote, družba AGM pa je poskrbela za tehnični nadzor vstopov v hotelske prostore.

V družbi Hit si želijo, da bi obratovanje hotela Lipa v teh posebnih razmerah, posameznike odvrnilo od vandalističnih dejanj, ki so v času pomladnega zaprtja in na žalost vnovič tudi pretekle dni povzročila škodo na poslopju hotela.

Več informacij:
Lavra Peršolja Jakončič, Odnosi z javnostmi, HIT d.d. Nova Gorica, m 031 336 814, lavra.persolja.jakoncic@hit.si