V novogoriški Perli prvo državno prvenstvo v pripravi sladoleda
Spoštovani,
Carpigiani Gelato University in Sigep – Italian Exhibition Group v sodelovanju z podjetjem MAKABO d.o.o., kot zastopnikom podjetja CARPIGIANI za slovenski trg organizirajo prvo državno prvenstvo v pripravi sladoleda.
Tekmovanje, ki bo potekalo jutri, v sredo, 5. aprila, med 11.30 in 16. uro, gosti Hitov igralniško-zabaviščni center Perla v Novi Gorici (Kidričeva 5, konferenčna dvorana Pinta).
Na prvem državnem prvenstvu je v tem trenutku prijavljenih 8 tekmovalcev:
11:30 | Saliji Turan | Slaščiarna Diana | Izola |
---|---|---|---|
12:00 | Martina Podgornik | Gostilna in pizzerija Pri Martini | Tolmin |
12:30 | Aljaž Rojs | Pomaranča | Ptuj |
13:00 | Iliri Demiri | Sladoledarna Kremko | Maribor |
13:30 | Klemen Logar | Slaščičarna Ilich | Maribor |
14:00 | Manuela Sušl | Slaščičarna Ajdovščina | Ajdovščina |
14:30 | Gregor Božičnik | Fetiche | Ljubljana |
15:00 | Ardit Ejupi | Sladoledarna pingo | Šentilj |
Vsak izmed njih bo imel na voljo 30 minut časa za pripravo sladoleda (Pravilnik), s tekmovanjem pa bodo pričeli ob 11.30. Predvidoma okoli 15.30 bo strokovna komisija v sestavi Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono), Marino Furlan (Restavracija Tiffany, igralniško-zabaviščni center Park) in Jaka Žnidaršič (Portal Gastrogurman) ocenila sladoledne izdelke in izbrala zmagovalca.
Zmagovalca čaka potovanje v Bologno, kjer bo 24. in 25. julija potekalo Evropsko prvenstvo, evropski prvak pa se bo med 8. in 10. oktobrom 2017 udeležil svetovnega prvenstva, kjer bo znano, kateri bo sladoled leta 2017.
Več informacij je na voljo tudi na spletni strani Gelato World Tour .
Dobrodošli na prvem državnem prvenstvu v pripravi sladoleda!
Karin Vidmar, Makabo, d.o.o., m +386 41 788 316
Lavra Peršolja, Odnosi z javnostmi, Hit, d. d., lavra.persolja@hit.si, m 031 336 814