V novogoriški Perli prvo državno prvenstvo v pripravi sladoleda

Spoštovani, Carpigiani Gelato University in Sigep – Italian Exhibition Group v sodelovanju z podjetjem MAKABO d.o.o., kot zastopnikom podjetja CARPIGIANI za slovenski trg organizirajo prvo državno prvenstvo v pripravi sladoleda. Tekmovanje, ki bo potekalo jutri, v sredo, 5. aprila, med 11.30 in 16. uro, gosti Hitov igralniško-zabaviščni center Perla v Novi Gorici (Kidričeva 5, konferenčna dvorana Pinta). Na prvem državnem prvenstvu je v tem trenutku prijavljenih 8 tekmovalcev:

 11:30   Saliji Turan   Slaščiarna Diana   Izola 
 12:00    Martina Podgornik    Gostilna in pizzerija Pri Martini    Tolmin 
 12:30   Aljaž Rojs   Pomaranča   Ptuj 
 13:00    Iliri Demiri   Sladoledarna Kremko    Maribor 
 13:30   Klemen Logar   Slaščičarna Ilich   Maribor  
 14:00   Manuela Sušl   Slaščičarna Ajdovščina   Ajdovščina 
 14:30   Gregor Božičnik   Fetiche    Ljubljana 
 15:00   Ardit Ejupi   Sladoledarna pingo   Šentilj 

Vsak izmed njih bo imel na voljo 30 minut časa za pripravo sladoleda (Pravilnik), s tekmovanjem pa bodo pričeli ob 11.30. Predvidoma okoli 15.30 bo strokovna komisija v sestavi Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu, Dvorec Zemono), Marino Furlan (Restavracija Tiffany, igralniško-zabaviščni center Park) in Jaka Žnidaršič (Portal Gastrogurman) ocenila sladoledne izdelke in izbrala zmagovalca.

Zmagovalca čaka potovanje v Bologno, kjer bo 24. in 25. julija potekalo Evropsko prvenstvo, evropski prvak pa se bo med 8. in 10. oktobrom 2017 udeležil svetovnega prvenstva, kjer bo znano, kateri bo sladoled leta 2017.

Več informacij je na voljo tudi na spletni strani Gelato World Tour .

Dobrodošli na prvem državnem prvenstvu v pripravi sladoleda!

Karin Vidmar, Makabo, d.o.o., m +386 41 788 316


Lavra Peršolja, Odnosi z javnostmi, Hit, d. d., lavra.persolja@hit.si, m 031 336 814