Nazaj

 

Ste pripravljeni na poljub sonca?

Poletje je res čaroben letni čas. Sonce, morje, okus soli na ustnicah, topel poletni veter … Vse to nam prinaša radost in sproščenost, a je po drugi strani za našo kožo tudi zelo obremenjujoče, zato poskrbite zanjo.

Številne »recepte« za zdravo in svežo kožo poleti poznamo, nekaj manj jih verjetno vsakodnevno upoštevamo 😊 Sedem resnično čarobnih skrivnosti za svežo in zdravo kožo nam je zaupala Alenka Mrežar, vodja centra dobrega počutja Spa Perla: »Uživajte v poletju brez slabe vesti – z upoštevanjem nekaj osnovnih načel o zaščiti in negi, bo vaša koža tudi poleti zdrava in lepa. Razkrivam vam jih v nadaljevanju:


1. Hidriranje ... od znotraj in zunaj!
Tudi poleti je redna nega s čiščenjem in osvežitvijo nujno vsakodnevno opravilo. Pred nanosom hidratantne kreme pa ne pozabite na uporabo tonika, saj z njim koži uravnavamo pH in jo pripravimo na sprejem izdelkov za nego. Hidratacija je pomembna tudi od znotraj, zato pijte dovolj tekočine, predvsem vode. Resnično, voda dela čudeže. Priporočljivo je tudi uživanje osvežujočega sadja in zelenjave, kot so npr. grozdje, lubenica, melona in kumare.
PRIPOROČAMO: Do konca avgusta vam v centru Spa Perla nudimo novost, Hydra Cloud nego obraza za intenzivno vlaženje in učvrstitev kože obraza po znižani – promocijski ceni.


2. Odkrijte čarobne učinke suhega ščetkanja
Eden od ritualov, ki jih je dobro dodati v naš vsakdanjik, je suho ščetkanje telesa. Različne kulture širom sveta ga poznajo že tisočletja, saj pomembno prispeva k razstrupljanju telesa in boljši prekrvavitvi kože. Z njim odstranjujemo odmrle celice, pospešujemo izločanje toksinov, koža postane prožnejša, svetlejša in bolj gladka, kreme in olja se bolj učinkovito vpijajo, pomaga pri vraščenih dlakah, izboljša se cirkulacija krvi in limfne tekočine, pomembno prispeva pri odpravi celulita.
Še posebej se ga priporoča pri bolj zreli koži, ko se obnova celic upočasni in se posledično vse več odmrlih kožnih celic ne olušči.

Suho ščetkanje je enostavno, seveda pa ima svoje zakonitosti:
 - Ščetkanje telesa naj traja le dve do pet minut, VSAK DAN.
 - Najbolje je, da ga izvajajmo zjutraj pred prhanjem na suhi koži.
 - Ščetka naj bo iz naravnih vlaken. Ne delimo je z nikomer, po vsakem krtačenju jo operemo in posušimo.
 - Ščetkamo z blagim pritiskom – koža ne sme pordečeti, zato prilagodimo pritisk glede na čas in predel, ki ga ščetkamo.
 - Zelo pomembno je, da je smer ščetkanja vedno usmerjena proti srcu, ker tako poteka limfa.
 - Vedno pričnete ščetkanje pri gležnjih, po nogah navzgor in enosmerno, nadaljujemo z rokami (od dlani do ramen), sledi ščetkanje trebuha v smeri urinega kazalca. Dekolte, prsi in podpazduho ščetkamo izredno nežno in kratko.
 - Po ščetkanju se obvezno stuširajte s toplo hladnim tušem. Po tuširanju nanesite kremo proti celulitu ali kožo osvežite z vlažilno-hranilnim mlekom.
PRIPOROČAMO: Preizkusite novost centra Spa Perla, pomlajevalno nego Crepe No More ali poživitveno nego Vita Repair – obe kombinirata suho ščetkanje in oblogo telesa. Ob nakupu nege vam PODARIMO ščetko za uporabo doma in vas naučimo pravilne tehnike suhega ščetkanja.


3. Ne pozabite na zaščitni faktor!
Pred vsakim izpostavljanjem sončnim žarkom se zaščitite s sončno kremo. Priporočamo, da ne glede na vašo polt začnete s faktorjem 50 in nato preidete na faktor 30, pri katerem ostanete do konca poletja.
NAMIG: Če se vam koža na obrazu masti, uporabite kremo za obraz z zaščitnim faktorjem, ki matira obraz. Preverjeno deluje!


4. Ne pozabite na nego od znotraj
V kolikor imate radi naravna sredstva, svoje telo lahko razvajate z raznimi olji za nego, npr. olivno, sezamovo, mandljevo, avokadovo, kokosovo, palmovo, … ki bodo vašo kožo dodatno nahranila in navlažila. Z olji zaščitimo tudi lase, ki jih morska sol, sonce ter veter poleti še dodatno izsušujejo.
IDEJA: Koža vam bo hvaležna, če si za večerjo privoščite svežo kumaričino solato, a tudi, če si iz kumar pripravite naravno vlažilno masko.


5. Še ne uporabljate masla? Preizkusite ga, ne bo vam žal
Masla so popolna na nego kože, saj jo navlažijo, zaščitijo in krepijo njeno obrambno in regeneracijsko sposobnost. V poletnem času naj izpostavim predvsem kakavovo maslo in karitejevo maslo z naravnim SPF 3 do 4.
IDEJA: V ponudbi Spa Perla imamo masažo s kakavovim maslom, ki slovi pa svojih učinkih na podaljšanje zagorelosti kože ter preprečuje luščenje kože.


6. Piling v poletnih mesecih? Absolutno da!
Svetujem tako piling obraza kot telesa. Doma si piling telesa lahko pripravite z grobo morsko soljo in oljem za nego. Potrebujete še mežnar, v katerem vse to zmešate. Koža bo po uporabi svilnato gladka. Zelo preprosto in zelo dobro za kožo.


7. Dolga osvežujoča tuširanja so prijetna, a ne za kožo …
Poleti je priporočljivo, da se tuširate krajši čas kot sicer, saj predolgo tuširanje lahko poruši vaš naravni zaščitni sloj kože in vodi v izsušitev. Uporabljajte mlačno ali hladnejšo vodo in sredstva, ki naj imajo pH čimbližji pH-ju vaše kože. Po tuširanju pa je priporočljivo, da kože ne drgnete z brisačo, temveč jo samo popivnate.
Namig: Po tuširanju na še vlažno kožo nanesite olje, saj se tako bolj absorbira.

 

Ne pozabite: že drobna dejanja lahko z doslednostjo pripeljejo do čudovitih rezultatov. Poskrbite zase in za svojo kožo in uživajte v poletju!