Blog

 

Športno obarvani marec v Kranjski Gori

5 razlogov, zakaj ta marec obiskati Kranjsko Goro

Komaj se je v Kranjski Gori oz. natančneje Planici zaključilo Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, že bo ta alpski biser ponovno športno obarvan. A to niso edini razlogi, zakaj je v marcu skorajda nujno obiskati ta alpski biser. Mi jih izpostavljamo le pet, gotovo pa boste v Kranjski Gori našli še marsikaterega:

1. Svetovni pokal v alpskem smučanju (veleslalom, moški) in smučarskih skokih (poletih)
Prihajajoči vikend, v soboto, 11. in nedeljo, 12. marca, bo Kranjska Gora gostila že 62. Pokal Vitranc, in sicer tokrat kar dva veleslaloma, ki bosta zagotovo zelo atraktivna za slovenske navijače Žan Kranjec je namreč trenutno 3. v skupnem seštevku veleslalomske razvrstitve (in na domačem smučišču gotovo eden od kandidatov za najvišja mesta). Tisti, ki vas bolj navdušujejo rekordne daljave poletov, pa ne boste zamudili že tradicionalno navijaško razgretega zaključka svetovnega pokala v poletih v Planici, ki bo tokrat na sporedu konec meseca, natančneje med 30. 3 in 2. 4. Letos bo zanimanje po velikih uspehih naših fantov na svetovnem prvenstvu verjetno še nekoliko večje, sicer pa velja Planica za pravi praznik športa in navijanja. Res vredno ogleda!

2. Koncerti in spremljavalni dogodki
Tudi ko se bo športno dogajanje zaključilo, bo v Kranjski Gori še vedno zelo veselo. V času Pokala Vitranc vas bodo na odru v centru vasice zabavali odlični Klemen Slakonja in bend, Hamo&Tribute to love in mnogi drugi izvajalci. Zabava zagotovljena!

3. Zabava 24/24 v igralnici Korona
Za še bolj vztrajne in željne zabave in adrenalina bo prava izbira obisk igralniško-zabaviščnega centra Korona. Svetujemo nakup paketa Hotel & Igra & Spa, ki vam poleg nočitve prinaša še 100 EUR za igro ter prost vstop v manjši intimni wellness Korona.

4. Wellness v alpskem resortu Špik
Nepozabno doživetje je tudi obisk centra dobrega počutja v alpskem resortu Špik, ki obsega velik bazenski kompleks s 3 bazeni, vse vrste savn ter bogato ponudbo wellness storitev. Plavanje s pogledom na mogočno steno Špikovega pogorja, po katerem ima resort tudi ime, je zagotovo nepozaben trenutek, ki ga boste še dollgo nosili v spominu. Resort Špik nudi sicer tudi udobno bivanje v 4 ali 3 zvezdičnih sobah.

5. Sprehod po idilični vasici in aktivna doživetja
Že samo sprehod po res idilični vasici vas ne bo pustil ravnodušne. Tu vas na vsakem koraku pričakujejo številne kavarne, bari in restavracije, trgovine in druga ponudba. Če pa vam ostaja energije, si privoščite smuko na smučišču Kranjka ora ali se podate na bližnja smučišča v Italiji, ki prav tako ponujajo prijetno smuko. Še vedno je omogočen tudi tek na smučeh in druge zimske športne aktivnosti, ob katerih bo dan kar prehitro minil.

Privoščite si čarobno slovo od zime. Obiščite Kranjsko Goro!