Blog

 

Počitniški užitki: zdaj je čas za pravo igro okusov

Hit universe of #taste

Ste tudi vi med tistimi, ki si počitnic in oddiha ne predstavljate brez dobre hrane? Ste se kdaj, po priporočilu prijateljev in znancev, odpravili na pot zato, da bi si privoščili posebno kulinarično doživetje? Zdaj vam ponujamo nekaj dragocenih nasvetov, ki bodo razveselili vaše brbončice. Izvedeli boste, kje v času letošnjih počitnic ne velja zamuditi nepozabnih kulinaričnih užitkov v kombinaciji z odličnimi slovenskimi vini.

Predstavljamo vam izbor, za katerim s svojimi krožniki, kapami in vilicami stojijo priznani mednarodni kulinarični vodniki: Michelin, Gault&Millau in Falstaff. Prav zadnji je konec junija postregel z najnovejšimi ocenami najboljših restavracij v Sloveniji. Med njimi so tudi restavracije v Hitovih igralniško-zabaviščnih centrih. Ste pripravljeni? Čaka vas prava igra okusov!

Nova Gorica: med Jadranom in Alpami, na križišču primorskih vinskih poti

Mesto med najboljšimi hotelskimi restavracijami v Sloveniji sta po oceni mednarodnih kulinaričnih vodnikov (Michelin, Gault&Millau in Falstaff) že večkrat upravičili dve Hitovi restavraciji na Goriškem: Perlina restavracija Calypso in restavracija Tiffany v Hotelu Park.


Restavracija Tiffany // Park, Hotel & Entertainment (2 vilici Falstaff, 2 kapi Gault & Millau)

Pred kratkim zaključena posodobitev ambientov in ponudbe restavracijo Tiffany postavlja na »križišče« primorskih vinskih poti. Tu boste lahko spoznali marsikatero posebnost in dobroto tega prostora. Pravi čar Tiffanyju daje kuhinja, z barvitimi, svežimi in sodobnimi jedmi. »Mladi kuhar Adi Blaško se rad poslužuje sodobnih tehnik, pri tem pa zna, še posebej pri ribjih jedeh, dobro ohraniti značaj osnovnih sestavin,« pišejo v vodniku Falstaff in dodajajo, da so tudi priporočila za vino vrhunska. Prepustite se gostoljubju izurjenih natakarjev in sommelierjev in preprosto uživajte v dobrem.


Restavracija Calypso // Perla, Hotel & Entertainment (Michelin Plate, 2 vilici Falstaff,3 kapi Gault & Millau)

Obisk restavracija Calypso je po oceni vodnikov Gault&Millau in Falstaff »prava zmaga«. V Calypsu, kot njegovo »morsko« ime tudi veleva, so pod taktirko chefa Daliborja Janačkovića v prvem planu mediteranske jedi, ki prepričajo s svežino in neverjetnimi okusi. Krožniki pa so pripravljeni z veliko domišljije, tudi v drznih kombinacijah, vselej pa so užitek za oči in razvajene brbončice. Vodnik Falstaff posebej izpostavlja znanje tehnik francoske kuhinje, prvovrstne slovenske sestavine in dobro založeno vinsko klet. Prav sveže surovine ter skrbno pripravljen in dober obrok predstavljajo osnovo tudi za pridobljeni znak »The Plate Michelin«, ki ga je restavraciji Calypso že dvakrat namenila »rdeča biblija« svetovne gostinske ponudbe.

Kranjska Gora: preplet kulinarične dediščine kar štirih narodov

Ob tromeji med Slovenijo, Italijo in Avstrijo, v resnici živijo štirje narodi: Slovenci, Furlani, Italijani in Avstrijci. Tudi ko gre za kulinariko, lahko v njej prepoznamo vplive širšega prostora.


Restavracija Montana // Korona, Resort & Entertainment

Ob prihodu v popolnoma prenovljen igralniško-zabaviščni center Korona lahko nemudoma začutimo umirjenost in slikovitost narave alpskega sveta. Restavracija Montana predstavlja pravo kulinarično postojanko med gorami, kjer lahko na krožnikih okušamo jedi odlične regionalne kuhinje, ki ne skriva pridiha furlanske in koroške kulinarike, prav tako pa tudi ne manjka morskih dobrot, ki jih v ta prostor nosi vpliv italijanske in mediteranske kuhinje. Restavracija z zavidljivimi razgledi na osrčje Kranjske Gore in okoliške gore vas bo prepričala tako s kuhinjo kot s profesionalno strežbo ter prijetnim občutkom umirjenega udobja.

Šentilj: štajersko gostoljubje in pristne vinske zgodbe

Restavracija Harmonia // Mond, Resort & Entertainment

Tistim, ki iščete butično izkušnjo v svetu vin in kulinarike, ni treba daleč. Živahno dogajanje na slovenski in avstrijsko štajerski vinski cesti kliče po obisku Hotela Mond v Šentilju, kjer se dan začne kar v vinogradu: z zajtrkom lokalnih štajerskih dobrot. S košarico lokalnih pridelkov si lahko privoščite tudi piknik med pohajkovanjem po okoliških vinskih kleteh, po sprostitvi v Sky wellnesu pa na vas čaka nepozabno kulinarično doživetje v a la carte restavraciji Harmonia. Njeno ime, profesionalna ekipa v kuhinji in strežbi so zagotovilo za presenetljivo ujemajoča se doživetja okusov sodobne mednarodne kuhinje s sezonskimi in lokalnimi sestavinami. Ob spremljavi odlične štajerske vinske kapljice, kakopak.