Blog

 

Kaj vse vam prinaša letošnji Park Wine Party

Ste pred koncem poletja željni zabave, novih okusov, poznanstev pa tudi znanj? Obiščite festival vin Park Wine Party, ki ga že tradicionalno snuje Parkova ekipa in z njim promovira destinacijo in lokalne vinarje.
Nova Gorica ima namreč edinstveno umestitev na stičišču treh slovenskih vinorodnih okolišev, kar so organizatorji prepoznali kot veliko prednost in posebnost našega mesta. Zato vse leto v številne dogodke vpletajo vinsko kulturo. Tokrat s ponosom in veseljem napovedujemo festival vin Park Wine Party, bi bo pred centrom Park v petek, 26. 8. od 20. ure dalje...

KNJIŽICA DOGODKA

Okrijte, kaj vse boste tam lahko počeli?

1. Okušajte vina 25 vinarjev vinorodne dežele Primorska: Kot vedno bomo poskrbeli, da vam predstavljamo kakovostne vinarje in da so dovolj uravnoteženo predstavljeni vinarji vseh 4 okolišev – Brd, Vipavske doline, Krasa in Slovenske Istre .
NE SPREGLEJTE: Celoten seznam vinarjev vam razkrivamo tukaj.

2. Razvajajte se z izbranimi jedmi 7 lokalnih kuharskih mojstrov: Ob 3 Hitovih chefih, ki so Perlino (Calypso) in Parkovo (Tiffany) kuhinjo popeljali tudi v najuglednejše kulinarične vodnike, se bodo predstavile še 4 ugledne restavracije iz različnih koncev Slovenije.
ISKRICA IZ PREJŠNJIH SEZON: Ob oceni dogodka so gostje brez izjeme poudarili, da tako izbrane in bogate kulinarične ponudbe ni na skoraj nobenem festivalu vin.

3. Zaplešite pozno v noč ob ritmih DJ Panda, ki bo poskrbel za prijetno vzdušje na dogodku z lounge ritmi.
NE SPREGLEJTE: Zabava se bo stopnjevala in se na prizorišču pod zvezdami z after partijem nadaljevala na tudi po uradnem zaključku dogodka.

4. Pridobite si nova znanja o vinu skupaj z najboljšim sommelierjem Slovenije za leto 2022. Če si želite bolje spoznati primorska vina, je tokratni Park Wine Party res prava izbira. Organizirane bodo namreč vodene degustacije z Valentinom Bufolinom, najboljšim sommelierjem Slovenije v letu 2022, ki vas bo popeljal na pravo potovanje okusov. Na vodeno degustacijo se lahko do zapolnitve mest prijavite na marketing.park@hit.si.
NE SPREGLEJTE: Valentin Bofulin je pred časom za Parkov blog že pripravil prispevek na temo primorskih avtohtonih sort. Zagotovo dober uvod v degustacijo, vreden branja.

5. Izberite vašega zmagovalca večera: Ne glede na to, kaj pravijo strokovnjaki, je okus vendarle zelo osebna stvar. Zato kar pogumno: povejte, katero vino festivala je za vas najboljše! Na koncu večera bomo na osnovi glasovanja gostov razglasili zmagovalca med vinarji in izžrebali srečneža med gosti, ki so v nagradni igri sodelovali. Boste morda to prav vi?

6. Podajte se na kolesarski izlet ali le sprehod med vinogradi: Vsem, še posebej pa tistim bolj oddaljenim, toplo priporočamo, da obisk dogodka povežete s potepom po naših vinorodnih okoliših. Ne glede na to, ali vas pot popelje po Vipavski dolini, Brdih ali Krasu, povsod je več kot čarobno! Nekaj idej za izlete po okolici najdete v naši rubriki doživetja v okolici. Če ste ljubitelj kolesarjenja pa vam ponujamo nekaj možnosti za kolesarjenje po  Goriškem v našem blogu, ki smo ga pripravili ob letošni etapi dirke Po Sloveniji.   

Še marsikakšna ideja za nepozaben dan v Novi Gorici in na dogodku Park Wine Party bi se našla. A prav vsega vam ne smemo razkriti in povedati. Pridite na tokratni Park Wine Party in jih odkrijte sami!

Na dan dogodka je nakup vstopnic možen samo na prireditvenem prostoru.

VEČ