Blog

  

5 idej za aktiven skok v pomlad za vse mlade po srcu

Športni turizem na destinacijah Nova Gorica, Kranjska Gora in Šentilj.

NOVA GORICA – ugodna klima za športno udejstvovanje na prostem vse leto

1. Polet nad Vipavsko dolino

Nova Gorica leži na slikovitem področju, kjer se gorski svet preliva proti morju. Zaradi mile klime se lahko pohvali z najdaljšo sezono za letenje v tem delu Evrope, slikovitost rodovitne in zelene pokrajine pa ponuja atraktivne razglede z višine. Si upate?

Najbolj drzni, ki ne poznate ne strahu ne mraza, se lahko podate na let z jadralnim padalom v tandemu s pobočij nad Vipavsko dolino. Za izkušnjo z manj vetra v laseh pa lahko izberete panoramski let z motornim padalom iz letališča v Ajdovščini. V obeh primerih je edinstven razgled zagotovljen.

2. Soča Fun Park

Visoko v drevesnih krošnjah tik nad reko Sočo vas čakajo izzivi različnih zahtevnosti, primerni za najmlajše, pa tudi veliko bolj drzne. Za piko na i pa ne smete zamuditi spusta z jeklenico preko smaragdne reke Soče.

V Hotelu Sabotin, ki je od pustolovskega parka oddaljen le nekaj minut hoje, lahko rezervirate paket za dvodnevni športni oddih, ki vključuje tudi popust za Soča Fun Park.

Če boste na lovu za adrenalinskimi izzivi na Goriškem v pozno pomladnih ali poletnih dneh, ne gre zamuditi skoka z elastiko (bungee jumping) s solkanskega mostu nad reko Sočo. V kolikor bi vas med bivanjem v naših hotelih presenetilo deževno aprilsko vreme, pa se lahko podate v popolnoma nov notranji bazen v Športnem parku v Novi Gorici ali pa seveda v Spa center Perla, kjer so poleg bazena na voljo še savne in druge storitve dobrega počutja.

Za okusne obroke in udobje v času vašega bivanja na destinaciji bo poskrbelo pozorno osebje v Hitovih novogoriških hotelih Sabotin, Lipa, Perla in Park.

Iz prve roke:
Jana Jakin Petejan, vodja hotela Sabotin: »Hotel Sabotin je športnikom prijazen hotel. To potrjujejo številne reprezentance, ki se vsako leto znova vračajo k nam. Predstavljate si kajakaše, ki se iz hotela v natikačih sprehodijo do brzic reke Soče in se nato peš vrnejo na posebej zanje pripravljeno kosilo. Kot bi bili doma. Skozi leta smo spoznali njihove potrebe, danes jih znamo pogostiti, poskrbeti za njihovo udobje in vidimo, da se pri nas počutijo res domače. Plavalci, nogometaši, kolesarji ter številni individualni aktivni turisti in ljubitelji narave dajejo našemu hotelu tisto pravo sproščeno vzdušje, zato smo njihovega prihoda vedno veseli.«

KRANJSKA GORA – kjer so gore najboljši in najlepši športni poligon

3. Svetovni pokal v smučarskih skokih

Med 24. in 27. marcem bo v Nordijskem centru Planica potekal Svetovni pokal v smučarskih skokih. Atraktivni poleti s planiške velikanke, glasba, bučno navijaško vzdušje vsako leto pričarajo največji slovenski športni praznik. Ker so letos v boju za medalje ponovno tudi slovenski skakalci, se obeta spektakel brez primere za vse ljubitelje športa.

Foto: Urban Urbanc-Sportida, www.slovenia.info

4. Zip line & vetrovnik

Ko bo svetovna skakalna elita zaključila sezono smučarskih skokov, vabljeni, da njihovo izkušnjo podoživite tudi vi. Zipline Planica, ki je najbolj strma tovrstna jeklenica na svetu, ponuja enega najbolj atraktivnih spustov, ki jih lahko izkusite: s hitrostjo do 80 km na uro boste poleteli čez celotno planiško velikanko in tako največjo letalnico na svetu spoznali z edinstvene perspektive najboljših tekmovalcev v smučarskih poletih.

V Nordijskem centru Planica pa so uredili tudi poseben vetrovnik, kjer lahko, odeti v primerno opremo, zaplavate v vetru in spoznate nepozaben občutek lebdenja v zraku. Obe aktivnosti sta vam v Planici na voljo vse leto, odvisno od letnega časa pa lahko izbirate še med številnimi drugimi športnimi doživetji.

Nov, sodoben Nordijski center v Planici zaokrožuje bogato ponudbo destinacije Kranjska Gora, ki je s svojo lego na robu Triglavskega narodnega parka, raj za zimske športe in prizorišče številnih prireditev na snegu, poleti pa v zelenem okolju, obkroženem z gorskimi vršaci, omogoča najrazličnejše oblike udejstvovanj na prostem. Za športni postanek je na voljo več hotelov družbe Hit Alpinea ter Alpski Resort Špik, ki v mirnem okolju Gozda Martuljka nudi vse udobje, ki ga športniki potrebujejo, obenem pa omogoča sproščen oddih vsem, ki si zaželite nekajdnevni odmik od vsakdana.

V večernih urah pa si lahko malo zabave ali vrhunsko večerjo privoščite v igralniško-zabaviščnem centru Korona v Kranjski Gori.

Iz prve roke:
Matjaž Triplat, vodja hotela Špik: »S svojo mirno lokacijo Alpski resort Špik privablja številne športnike in ljubitelje narave. Pri nas smo večkrat gostili najboljše slovenske športnike in mnoga slavna imena iz tujih reprezentanc v smučanju ter smučarskih skokih. Posebej zanimiva je bila v minulem letu kitajska reprezentanca v smučarskih skokih, ki se je pri nas mudila več mesecev in se aktivno pripravljala na Olimpijske igre v Pekingu. Naš hotel je idealen za vse tiste športnike, ki si želijo mirne lokacije, odmaknjene očem ter prilagodljivosti pri njihovih potrebah . Osebje hotela na nevsiljiv način s časom z gosti splete tudi bolj prijateljske vezi. Vedno smo veseli priložnosti, da športnike pozdravimo pri nas; šport povezuje ljudi, presega družbena nesoglasja in verjamemo, da ponese v svet delček energije, ki so jo deležni ob obisku hotela Špik.«

ŠENTILJ – štajerski gozdovi in vinogradi vabijo na sproščen športni oddih

5. Tandemski skok s padalom iz letala

Za vse, ki svoj postanek načrtujete v hotelu Mond v Šentilju, smo izbrali doživetje, ki zahteva resnično veliko mero poguma, a je izkušnja, ki je zagotovo ne boste pozabili. Letališče v Mariboru, od koder se lahko odpravite na to super adrenalinsko doživetje, je od Monda oddaljeno manj kot 30 minut vožnje.

Za vse, ki bi pomladno štajersko pokrajino v okolici Šentilja raje doživeli z bolj običajne perspektive, pa so na voljo še številne druge aktivnosti, ki si jih lahko ogledate na spletni strani centra Mond.