Športni center Hit

Športni center Hit leži tik ob meji z Italijo, 5 km od Nove Gorice, natančneje na obrobju mestnega naselja Šempeter pri Gorici, kjer mednarodna avtocesta povezuje Slovenijo in Italijo. Šporni center Hit povezuje dvoranske in zunanje športne ter večnamenske površine, ki se predstavljajo s športno večnamensko dvorano s tribuno, teniško dvorano, atletsko dvorano ter drugimi zunanjimi površinami. Vse tri dvorane so fizično povezane v en objekt pod eno streho.
Športni center Hit obratuje vse celo leto. Zaradi lokacije in ugodne sredozemske klime, kjer so zunanje zimske temperature v poprečju pozitivne, je Športni center Hit primeren za športne priprave naslednjih disciplin: odbojka, rokomet, košarka, atletika …
V Športnem centru Hit in njegovi bližnji okolici je urejeno veliko število parkirišč tako za avtobuse kot avtomobile.

Obratovalni čas:
Ponedeljek – petek: 9:00 – 23:00
Sobota: 9:00 – 18:00
Nedelje in prazniki: zaprto

Športni center Hit

Večnamenska dvorana

Osrednja športna večnamenska dvorana je pripravljena za vse vrste iger z žogo (košarka, odbojka, rokomet, mali nogomet) na profesionalnem mobilnem lesenem tlaku neo shock, s katerim so opremljene tudi najboljše športne dvorane po svetu.

Atletska dvorana

Atletska dvorana ima na trdi tekmovalni sintetični površini na voljo 6 atletskih prog v dolžini 60 m z iztekom 20 m, zaletišče za skok v daljino, višino in za skok s palico. Steze so izdelane iz vrhunskega športnega poda Mondo (certifikat IAAF).
 

Teniška dvorana

Teniška dvorana obsega dve klasični teniški igrišči standardnih dimenzij, z visokokakovostno umetno podlago, posuto z gumi granulatom. Teniška dvorana je zračno ogrevana in osvetljena s svetlobo do 800 LUX.

Odpiralni čas: od ponedeljka do petka: 18:00 – 23:00
Bar Time out
Odpiralni čas: od ponedeljka do petka: 18:00 – 23:00

Bar Time out se nahaja na vhodu v Športni center Hit ob recepciji. Bar obsega 40 sedišč, v njem pa se lahko sprostite ob postreženi hladni pijači, prigrizku in dobri kavi. V samem baru je na voljo brezplačen dostop do brezžičnega interneta, na velikem platnu ali plazemskem zaslonu pa lahko skupaj spremljamo tako športne prenose, kot tudi druge oddaje.

dve igrišči za odbojko na mivki z razsvetljavo in igrišče za mali nogomet na zelenici
Zunanje površine
dve igrišči za odbojko na mivki z razsvetljavo in igrišče za mali nogomet na zelenici

Zunanje površine sestavljata dve igrišči za odbojko na mivki z razsvetljavo in igrišče za mali nogomet na zelenici ter pomožni gostinski objekt bara Time out. Športni center Hit razpolaga z urejenimi parkirišči. Na velikem asfaltiranem parkirišču lahko parkira tudi več deset avtobusov.