Vodnik Gault & Millau Slovenija Hitovim gostincem namenja 5 kap

Nova Gorica, 26. november 2019 – Kulinarični vodnik Gault & Millau Slovenija za leto 2020 predstavlja tudi dve Hitovi restavraciji: Calypso (hotel Perla) in Tiffany (hotel Park). Calypso se z oceno 16 in 3 kapami uvršča na enajsto mesto med vsemi ocenjenimi restavracijami in dokazuje, da kroji sam vrh ponudbe slovenskih hotelskih restavracij. Tiffany z 2 kapama in najboljšim natakarjem Simonom Sitarjem prav tako izkazuje visoko kakovost in izraža pomen strokovnosti v gostinstvu.

Stereotip, da hotelske restavracije nimajo srčnosti in strasti, da so brez duše, po mnenju vodnika Gault & Millau Slovenija 2020, uspešno rušita Hitovi restavraciji Calypso v hotelu Perla in Tiffany v hotelu Park v Novi Gorici.

Restavracija Tiffany, Hotel Park, Nova Gorica

Kulinarično zgodbo v Parku piše predana ekipa kuharjev pod vodstvom Adija Blaška. V tedenskem 3-hodnem degustacijskem menijem (25 EUR), se zrcalijo vedno nove kreacije kuharjev, sezonsko obarvan jedilni list pa povezuje sodobne enogastronomske trende s kuharskim izročilom okolja in poudarkom na sredozemskih sestavinah. Poskrbljeno je tudi za vegetarjance, ljubitelje mesa in sladokusce, ki ne smejo izpustiti priložnosti pokusiti legendarno tortico »Delta« ali Parkove »millefoglie«.

Vodnik Gault & Millau Slovenija piše, da goste z bogato vinsko spremljavo prepričajo sommelierji, ki je jih v Parku kar 9, morda res največ med slovenskimi hotelskimi restavracijami. S »širokim vinskim obzorjem« namreč v družbi natakarjev dnevno skrbijo za ključne trenutke kulinaričnih doživetij, kjer ne manjka niti malo »šova« s pripravo jedi pred gosti. Kot vodja strežbe, ki vodi ekipo kar 32 natakarjev, v hotelu Park nastopa Simon Sitar, ki ga je vodnik GM izbral za najboljšega natakarja.

Vodnik Parkovi restavraciji Tiffany namenja oceno 13 in 2 kapi. Obisk restavracije je mogoč brez vstopa v igralnico, zagotovljena je storitev brezplačnega valet parkiranja.

Restavracija Calypso, Hotel Perla, Nova Gorica

Perlina restavracija Calypso brez dvoma predstavlja največ, kar v družbi Hit lahko ponudijo še tako zahtevnemu domačemu in tujemu gostu. Vodja vseh Perilnih kuhinj Matjaž Šinigoj pušča pri vodenju kuhinje Calypsa proste roke Daliborju Janačkoviću.

Restavracija ima sicer nekaj stalnic v jedilnem listu, ki ga prilagajajo letnim časom primerno, vendar se gostje navadno prepuščajo usmeritvam izurjenih natakarjev, pod vodstvom vodje restavracije Sebastjana Hareja. Francoski način strežbe še zdaleč ne deluje togo, temveč izredno pozorno in osebno. Ekipo kuharjev vodi nabor vedno svežih surovin, za goste pa vsak dan sestavijo nov 5-hodni degustacijski menu (50 EUR).

Zakaj obiskati Calypso? V vodniku Gault & Millau Slovenija je zapisano: »Ker celostno doživetje jemljejo resno, profesionalno in ljubeznivo osebje pa poskrbi tudi za najmanjšo podrobnost. Surovine so pravi biser, kakovostne in sveže, da morje pljuska po krožnikih. Restavracija ponuja izjemne mediteranske okuse, poskrbljeno pa je tudi za ljubitelje mesa.«

Vodnik Calypsu daje oceno 16 in 3 kape, kar restavracijo uvršča na visoko 11. mesto med vsemi ocenjenimi v Sloveniji in hkrati potrjuje, da družba Hit s Calypsom kroji sam vrh gostinske ponudbe slovenskih hotelov. Obisk restavracije je mogoč brez vstopa v igralnico, zagotovljena je storitev brezplačnega valet parkiranja.

_________________________________

Več informacij:
Lavra Peršolja Jakončič, Odnosi z javnostmi, HIT d.d., Nova Gorica,
m 031 336 814, lavra.persolja.jakoncic@hit.si