Vabilo na srečanje pred začetkom 11. Letne konference o demenci // 8. 11. 2019 // 8:30 // Hotel Perla, Nova Gorica

Spominčica – Alzheimer Slovenija – Slovensko združenje za pomoč pri demenci organizira že 11. Letno konferenco o demenci. V družbi Hit smo ponosni, da smo organizatorje s celovito ponudbo konferenčnih storitev prepričali, da bodo konferenco tokrat prvič izpeljali na Goriškem.

Letna konferenca o demenci bo potekala 8. in 9. novembra 2019, v konferenčnem centru Perla (Kidričeva ulica 7, Nova Gorica).  

Na konferenci bodo predavali vodilni domači in tuji strokovnjaki s področja demence, ki bodo predstavili odkritja, dosežke in primere dobrih praks s področja svojega delovanja.

Nekaj sklopov tem, ki bodo obravnavane na tokratni konferenci so: odnosi in demenca (celovita obravnava), pravice in varstvo oseb z demenco, predstavitev novosti na področju raziskav, varnost oseb z demenco, samostojnost in nevropsihološka rehabilitacija ter IKT podpora pri oskrbi in zdravljenju. Izvedenih bo več različnih delavnic in okroglih miz.

Program konference si lahko ogledate s klikom na povezavo.

Vabimo vas, da se nam v petek, 8. 11. 2019, ob 8.30, pridružite v konferenčnem centru Perla (pred dvorano Pinta). Še pred začetkom uradnega dela konference vam bodo za izjave in vprašanja na voljo organizatorji dogodka, gostje in nekateri predavatelji. 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

VABILO NA PREDSTAVO

Spominčica, SLG Celje in Mestna občina Nova Gorica vabijo v petek ob 20. uri v Kulturni dom Nova Gorica na ogled predstave Oče. Vstop je prost.

Igra francoskega dramatika srednje generacije Floriana Zellerja (1979) Oče (2012) je izmuzljiva pripoved o očetu z demenco in njegovih najbližjih, ki se soočajo in spopadajo s to srhljivo boleznijo. Avtor je zanjo prejel vse najprestižnejše evropske nagrade, od Molièrove do vseh britanskih nagrad za dramatiko.

Prijazno vabljeni!
Ne pozabite priti.

S pozdravi,

David Krivec, generalni sekretar Združenja Spominčica, david.krivec@spomincica.si, m 051 304 274
Lavra Peršolja Jakončič, Odnosi z javnostmi, Hit, d. d., lavra.persolja.jakoncic@hit.si, m 031 336 814