V Mondu z mehurčki pričakali letošnji december

Minulo soboto se je v Hotelu Mondu v Šentilju potekal prvi salon mehurčkov, dogodek, ki je povezal pridelovalce in ljubitelje penečih vin ter ponudil marsikatero zanimivo spoznanje in odkritje, ki bo v kozarcih pospremilo praznične dni.

V hotelu Mond, prvem slovenskem eno-resortu, nadaljujejo s prirejanjem zanimivih priložnost za druženje ob spoznavanju vin. V začetku leta so prvič organizirali salonu so-naravnih vin, začetek letošnjega decembra pa pričakali s pokušino penečih vin iz bližnjih in bolj oddaljenih vinskih dežel.

Okoli 150 obiskovalcev, med njimi tudi mariborska vinska kraljica Ana Protner, se je minulo soboto v pristnem in prijetnem vzdušju družilo in spoznavalo z vinarji in predstavniki vinskih hiš, ki pridelujejo peneča vina. Skupaj se je na dogodku predstavilo 30 vinskih kleti in uvoznikov z dobrimi 100 vzorci vin: glavnina je bila pridelovalcev iz slovenske in avstrijske Štajerske, predstavljena so bila tudi peneča vina in penine iz vinskih dežel Primorska in Posavje, gostje pa so lahko pokusili tudi francoski šampanjec, špansko cavo, nemški sekt …

Mario Kolenda, vodja kuhinje v hotelu Mond, ki z ekipo vsak dan znova prispeva k edinstvenosti kulinarične ponudbe prvega slovenskega eno-resorta, je gostom v pokušino ponudil nekaj slastnih prigrizkov, dogajanje je na kitari pospremil tudi virtuoz Marko Zaletelj.

»Gostje in vinarji so nam zaupali, da je bil dogodek zelo skrbno organiziran, od izbire kozarcev do primerne osvetlitve prostorov za degustacije in drugih malih pozornosti, ki polepšajo in omogočajo vinska srečanja na ustreznem nivoju,« je povedala Nives Domnic, vodja Hotela Mond.

V Mondu se že veselijo decembrskih dogodkov: od prednovoletnega plesa s plesno šolo Salsero (7. 12.), praznovanja 12. obletnice Monda (14. 12.), božičnega koncert Alfija Nipiča in njegovimi muzikanti (20. 12.), pred-silvestrskega večera s skupino K'S LIVE do silvestrovanja z večerjo v restavracijah Bazar in Harmonija ter plesom ob glasbi skupine Black & White v prireditveni dvorani Cabaret.

Tudi priprave na novo pomlad že tečejo. Z aprilom bodo gostom vnovič ponudili brezskrbna vinska doživetja in degustacije pri vinarjih na slovenski in avstrijski vinski cesti z organiziranim prevozom (hop on/off shuttle), ki mu bodo dodali tudi možnost izposoje električnih koles in skuterjev. Hotelski gostje pa se bodo s košarico s štajerskim zajtrkom ali lokalnimi prigrizki za piknik okrepčali tudi v Mondovem vinogradu.

* * * * * *

Zahvaljujemo se za možnost objave kratke vesti in ostajamo na razpolago za vsa pojasnila in dodatne informacije.

S pozdravi,

Lavra Peršolja Jakončič
Odnosi z javnostmi

Public relations

t +386 5 336 41 27
f +386 5 302 64 30