V Hitu predali donacijo ob zaključku akcije »Rožnati oktober«

Nova Gorica, 20. november 2019 – Družba Hit se je v preteklem mesecu pridružila podpornikom akcije »Rožnati oktober«, ki jo z namenom osveščanja o raku dojk, v Sloveniji tradicionalno organizira združenje Europa Donna. V rožnati barvi je zasijalo pročelje Hitovega hotela Perla, v Perlini kavarni Dolce Vita pa so s prodajo priložnostne sladice zbirali dobrodelna sredstva, ki so jih danes predali predsednici združenja, Tanji Španić.

Ob zaključku »Rožnatega oktobra« so danes v Perlini kavarni Dolce Vita predali donacijo združenju Europa Donna Slovenija. Martin Šabec, vodja hotela Perla, je ob tem izrazil zadovoljstvo, da so skupaj z gosti uspeli izpeljati pobudo, ki je tudi letos prišla iz vrst sodelavcev. »V oktobru smo prodali preko petsto rožnatih makronov in ves izkupiček, kot smo obljubili na začetku akcije, danes predajamo namenu,« je povedal Šabec.

Tanja Španić, predsednica združenja Europa Donna Slovenija, je ob prejemu donacije povedala, da bodo sredstva, zbrana v oktobrski akciji, prioritetno namenili za psihosocialno podporo bolnicam in njihovim bližnjim, kjer posebno pozornost posvečajo otrokom obolelih. »Vseh pobud, ki uresničujejo skupno poslanstvo, med drugim tudi širšega osveščanja v podjetjih in lokalnih skupnostih, so v združenju zelo veseli. Sploh takih, ki dogajanje razpršijo po vsej Sloveniji, zato smo veseli, da smo v sodelovanju s Hitom že drugo leto zapored izpeljali tako akcijo,« pravi Španićeva. In dodaja: »prevečkrat pozabljamo, da ko za rakom zboli telo, zboli tudi duša, s čimer se soočajo tudi najožji družinski člani obolelih, otroci pa so pri tem še posebej ranljivi. Prav osveščanje in razbijanje tabujev okoli besede rak, je zelo pomembno.«

V družbi Hit bodo sodelovanje z združenje Europa Donna Slovenija nadaljevali tudi z organizacijo delavnic in predavanj z namenom osveščanja o raku dojk in promocije zdravega načina življenja, ne la na Goriškem, temveč tudi v drugih destinacijah po Sloveniji, kjer poslujejo Hitove enote, kot sta recimo Kranjska Gora in Šentilj.

Ob predaji donacije v višini 546 evrov so skupaj pokusili tudi »rožnate makrone«, ki jih v slaščičarji pripravljajo po receptu Erika Črnigoja, vodje Perline slačičarne.

Več informacij:
Lavra Peršolja Jakončič, Odnosi z javnostmi, HIT d.d., Nova Gorica,
m 031 336 814, lavra.persolja.jakoncic@hit.si