Tiffany in Calypso pozdravljata jesenski Teden restavracij

Nova Gorica, 27. september 2021 – Danes se odpirajo rezervacije za najokusnejši teden te jeseni. Na povabilo organizatorjev se kulinarični akciji Teden restavraciji pridružujeta tudi dve Hitovi restavraciji na Goriškem: Perlina restavracija Calypso ter Parkova restavracija Tiffany, kjer bodo gostom ponudili nove kulinarične kreacije iz pridelkov lokalnih dobaviteljev, po sezonskem navdihu.

Organizatorji največje slovenske kulinarične akcije, družba VIVI, so se za jesensko izvedbo »Tedna restavracij« odločili, da v ospredje postavijo vsa prizadevanja gostincev v teh izredno zahtevnih razmerah za slovenski turizem. Slovenija je v letu 2021 nosilka naziva »Evropska gastronomska regija«, poseben poudarek pa je v trenutni situaciji namenjen domačim gostom. Akcija že tradicionalno predstavlja dober razlog za cenovno dostopno odkrivanje kulinaričnih posebnosti najboljših slovenskih restavracij in gostiln, po izboru »Šole okusov«. Jesenski »Teden restavracij« bo potekal med 8. in 17. oktobrom, na njem pa sodeluje več kot 90 restavracij in gostiln.

Akciji se že tradicionalno pridružuje Perlina restavracija Calypso, ki je v samem vrhu hotelskih à la carte restavracij v Sloveniji in brez dvoma predstavlja največ, kar lahko v Hitu ponudijo še tako zahtevnemu domačemu in tujemu gostu. Vrhunskost, poleg številnih zadovoljnih gostov, potrjuje tudi »The Plate Michelin« za leti 2020 in 2021 ter izjemne ocene v mednarodnem kulinaričnem vodniku »Gault & Millau«. Calypso je manjša, zelo elegantno urejena restavracija s francoskim načinom strežbe, kjer lahko gostje v umirjenem okolju resnično uživajo v izbranih okusih s strastjo pripravljenih jedi mediteranske in krajevne kuhinje, pod katere se podpisuje chef Dalibor Janačković z ekipo.

Že drugič letos bo Tednu restavracij vrata odprla tudi à la carte restavracija Tiffany v novogoriškem hotelu Park, ki je bila v letošnjem letu deleža prenove, tako v ambinetu kot tudi v ponudbi, ki na krožnikih in v kozarcih gostom prinaša številne lokalne zgodbe, na prepihu primorskih vinorodnih dežel. Kulinarično zgodbo v Parku ustvarja ekipa kuharjev pod vodstvom chefa Adija Blaška. Zelo doživeta je tu tudi postrežba, ki pomembno soustvarja celovito kulinarično izkušnjo, ki cenijo tudi uveljavljeni kulinarični kritiki, med drugimi tudi tisti iz vodnika »Gault & Millau«.

V restavraciji Tiffany v hotelu Park in restavraciji Calypso v hotelu Perla bodo za jesenski Teden restavracij pripravili pravo kulinarično raziskovanje, v dveh različicah menija z ribjimi in mesnimi kreacijami. Izven predlaganega 3-hodnega menija, ki ga bo uvodoma napovedal še pozdrav iz kuhinje, je gostom po naročilu na voljo še sladica. Parkovi sommelierji so jedi premišljeno pospremili z izborom vin iz vinorodnih okolišev dežele Primorska, v Perli pa so v priporočeno vinsko spremljavo vključili še druga slovenska in tuja vina. Obisk obeh restavracij je mogoč brez vstopa v igralnico, za vstop v restavracijo v veljavi ostajajo t. i. PCT pogoji.

Meniji pomladnega Tedna restavracij s predlogi za vinsko spremljavo so predstavljeni na spletnih straneh centrov Perla in Park ter spletni strani Tedna restavracij.


___________________
Več informacij:
Lavra Peršolja Jakončič, Odnosi z javnostmi, Hit, d.d., m 031 336 814, lavra.persolja.jakoncic@hit.si

 


Hotel Perla, Kidričeva 7, 5000 Nova Gorica

Restavracija Calypso

Urnik
nedelja - četrtek: 19.00 – 23.00
petek, sobota, italijanski predprazniki: 19.00 – 24.00

Informacije in rezervacije:
05 336 31 49 // www.perla-novagorica.com // hotel.perla@hit.si


Mesni meni (21 EUR)
Pozdrav iz kuhinje
Zorjena teletina, pečena buča, figa, figova marmelada, ocvrt rumenjak, mlada solata, staran balzamični kis
Topinamburjeva juha, prežgano maslo, orehi, hruška
Dušene ličnice divjega prašiča, polenta, žafranova pena, vložena čebula, drobnjakovo olje


Ribji meni (21 EUR)
Pozdrav iz kuhinje
Postrv, mandlji, mocarela, sladko kisla omaka, bel paradižnikov gel, kalčki
Jastogova juha, ocvrt gamber, kisla smetana
File romba kuhan v maslu, ješprenj, peteršiljev pesto, zeliščne drobtine, pastinak, peteršiljevo olje

Vinska spremljava
penina Gourmet rose brut 2016, Istenič, Bizeljsko – Sremič 4,70 €
Rebula 2019, suho, Belica, Goriška brda 3,40 €
Modri pinot Tinja 2015, suho, posestvo Klenar, Slovenska Istra 4,60 €
Sivi pinot 2018, suho, Tilia, Vipavska dolina 3,70 €
Fernando de Castilla, Solera Reserva, Brandy de Jerez, Španija 5,00 €

Dodatna ponudba
Lešnikova čokoladna krema, jabolčni sladoled s cimetom in pinjolami, ravioli z jabolko in tolminsko skuto 6,00 €
Pena karamelizirane temne čokolade, hruška na tri načine, gel, sorbet, marinirana hruška 6,00 €

Lokalni dobavitelji
Sadje in zelenjava: Zelenjava Bavcon, Prvačina
Meso in mesni izdelki: Mesnica Faganelj, Prvačina
Ribe: Ribogojnica Faraonika, Tolmin
Meso in mesni izdelki: Mesnine Kras, Šepulje
Mleko in mlečni izdelki: Mlekarna Planika, Kobarid
Pekovsko pecivo: Mini pekarna Brumat, Solkan
Ribe: Ribogojnica Fonda, Seča
Ribe: Ribištvo Bonmar, Renče
Jajca: Slavko Colja, Renče

 


Hotel Park, Delpinova 5, 5000 Nova Gorica

Restavracija Tiffany
Urnik
ponedeljek – sobota: 19.00 - 23.00
nedelja in prazniki: 12.00 - 15.00 & 19.00 - 23.00

Informacije in rezervacije:
t 05 336 26 65 // www.park-novagorica.com // hotel.park@hit.si


Mesni meni (19 EUR)

Pozdrav iz kuhinje
Domača piščančja pašteta s slanino v peteršiljevi skorji, gel hruške in gorčice, vložen oreh, majoneza limone, koruzni hrustek
Bučni njoki, stopljen sir taleggio, zajčkov ragu in žajbelj, prah jurčkov
Telečji entracote, krompirjeva pena s tartufom, ajdove kokice, krema pastinaka, sotirano korenje, olje kapucink


Ribji meni (19 EUR)

Pozdrav iz kuhinje
Sekanica gofa, ombrine in kakija, jurka, kaki, vaniljevo maslo z limeto, pistacijin hrustek
Ocvrt kanelon nadevan z gamberi in šitaki, bučna krema z ingverjem, bučno olje in kostanjeva pena
Pečena polenovka, jurčkov tramezzin, ocvrti jurček, glazirana gomoljna zelenjava, koromačevo olje

Vinska spremljava
Vinarji: Posestvo Štokelj, Vipavska dolina; Matej Korenika, Slovenska Istra; Vinska klet Brda, Goriška Brda; Jakončič, Goriška Brda; Posestvo Sutor, Vipavska dolina
Vinska spremljava (3 kozarci) 11,30 €

Dodatna ponudba
Jabolčni mousse z karamelizirano belo čokolado in mehkim ganašem, oreh, borovničev gel in gozdni sadeži 4,00 €

Lokalni dobavitelji
Buče: Kmetija Stibilj, Ajdovščina
Krompir: Janez Eržen, Žabnica