Nazaj

 

Svet vode v hotelu Špik drugo najboljše slovensko pokrito kopališče

Kranjska Gora, 17. oktober 2019 – Na 29. izboru za najboljša slovenska kopališča je Svet vode v kranjskogorskem hotelu Špik v kategoriji pokritih kopališč po izboru obiskovalcev zasedel drugo mesto. Zadovoljstvo obiskovalcev s kakovostjo in pestrostjo ponudbe v Špikovem centru dobrega počutja, kamor sodijo tudi bazeni, se odraža v obisku domačih in tujih gostov.

Včeraj je na gradu Rače potekala sklepna prireditev akcije »Naj kopališče 2019«, ki jo organizira RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« na več radijskih postajah po vsej Sloveniji. Že 29. leto zapored so kopalci izbirali najboljše v šestih kategorijah: med malimi, srednjimi in velikimi termalnimi kopališči, med letnimi in naravnimi ter med pokritimi bazenskimi kopališči. Glasove je bilo mogoče oddati preko spleta ali ob obisku kopališč.

V kategoriji pokritih bazenskih kopališč se je na drugo mesto že drugo leto zapored uvrstil Svet vode v alpskem resortu Špik. Prvo mesto je tudi v letošnjem letu pripadlo ljubljanskemu vodnemu mestu Atlantis.

Priznanje je na podelitvi na gradu Rače prevzela Simona Rozman, vodja wellnessa v Špiku, ki izkazano zaupanje obiskovalcev razume kot potrditev njihovega truda za ohranjanje standardov kakovosti in nenehne težnje k izboljšanju ponudbe. Simona Rozman poudarja, da pri tem največ pozornosti namenijo prav skrbi za čistočo, za kar prejmejo tudi največ pohval s strani gostov, in ob tem dodaja: »Veliko število prejetih glasov je za nas ponovno priznanje, da smo v tem, kar delamo, odlični. Veseli nas, da gostje opazijo, kako zaposleni delamo s srcem in vso predanostjo. Zato se želim ob tej priložnosti še posebej zahvaliti svoji ekipi, ki je v veliki meri zaslužna, da dosegamo tako dobre rezultate.«

V Špikovem Alpski centru dobrega počutja, kamor poleg bazenov sodijo tudi center lepote in Svet savn so v letošnjem letu zabeležili opazno rast števila obiskovalcev v izven sezonskem času, natančneje v mesecih od aprila do junija. Največjo zasedenost so letos zabeležili v februarju, ko se je v centru razvajalo kar dobrih 11.000 obiskovalcev. »Tudi v najbolj zasedenih terminih, skrbimo za udobje in dobro počutje naših gostov. V prihodnjem mesecu bomo zato dodatno nadgradili sistem vstopanja in uporabe garderob, ki bo še bolj obiskovalcem prijazen,« je povedala Rozmanova.

V alpskem resortu Špik skozi vse leto gostijo turiste in obiskovalce različnih segmentov, od družin z otroki, do konferenčnih gostov ali aktivnih športnikov. Poleg raznolikih hotelskih storitev namreč omogočajo številne druge priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa, pri tem pa zelo pomemben element ponudbe zaradi manjše odvisnosti od vremenskih pogojev predstavljajo prav storitve v centru dobrega počutja in možnost uporabe pokritih bazenov.

Več informacij:
Maša Koglot, Odnosi z javnostmi, Hit, d.d.; masa.koglot@hit.si; 041 616 626.