Restavracija Tiffany v Hotelu Park prvič odpira vrata Tednu restavracij

Nova Gorica, 6. marec 2020 – Razlogov za obisk primorskih restavracij v času pomladnega Tedna restavracij je veliko. Danes se odpirajo rezervacije. Na povabilo organizatorjev se kulinarični akciji letos v Novi Gorici ob Perlini restavraciji Calypso prvič pridružuje tudi Parkova restavracija Tiffany.  

Priljubljena vse slovenska kulinarična akcija, nepretrgoma poteka že vse od leta 2012, v pomladni in jesenski izvedbi. Gre za zanimivo spodbudo k dostopnemu raziskovanju in odkrivanju kulinaričnih posebnosti najboljših slovenskih restavracij in gostiln, ki ustrezajo merilom kakovosti Šole okusov. Letošnji pomladni Teden restavracij bo potekal med 20. in 29. marcem, na njem pa sodeluje 110 restavraciji in gostiln, med njimi 13 novih. Organizatorji letos poudarjajo, da mora vrhunska kakovost črpati iz bogate tradicije, hkrati pa ne sme obstati v preteklosti, temveč mora tradicijo nadgrajevati.

V akciji že tretje leto sodeluje Perlina restavracija Calypso, ki je v samem vrhu hotelskih à la carte restavracij v Sloveniji. Letos Tednu restavracij prvič vrata odpira novogoriški hotel Park, in sicer z à la carte restavracijo Tiffany. Hitova Perla in Park sta javnosti sicer dobro poznana kot igralniško-zabaviščna centra, v njuni gostinski srčiki pa najdemo vrhunske kulinarične zgodbe, ki jih pišejo predani gostinci.

Uigrana ekipa kuharjev, natakarjev in someljejev v Parkovi restavraciji Tiffany je za krstni nastop na Tednu restavracij dobro pripravljena. Organizatorji izpostavljajo, da je postrežba v Tiffany-ju vrhunska »stara šola«, kakršnih ni več. S stalnimi gosti so na ti, z novimi pa se hitro spoprijateljijo, goste pa razvajajo z občutkom ugodja. Kulinarično zgodbo v Parku piše predana ekipa kuharjev pod vodstvom Adija Blaška. Goste znajo vedno znova prepričati z izborom kakovostnih morskih surovin, ki jih v kuhinji pripravljajo kot surove predjedi ter kot premišljene kreacije toplih predjedi in glavnih jedi. Poskrbljeno je tudi za vegetarijance, ljubitelje mesa in sladokusce. Goste z bogato vinsko spremljavo postrežejo natakarji in sommelierji. Slednjih je v Parku kar 9, med njimi vodja strežbe Simon Sitar, najboljši natakar po izbor vodnika Gault & Millau Slovenija, ki z ekipo dnevno skrbi za ključne trenutke kulinaričnih doživetij. Dobro se zavedajo, da pomemben del celovite kulinarične izkušnje predstavlja prav živa povezava in odnos kuhinja–natakar–gost. Tudi sicer se v Parkovem koledarju dogodkov redno vrstijo različne priložnosti za druženja, kot so na primer eno-gastronomski večeri z gostujočimi vinarji in večerje z zabavo.    

Perlina restavracija Calypso brez dvoma predstavlja največ, kar lahko v Hitu ponudijo še tako zahtevnemu domačemu in tujemu gostu. To je manjša, zelo elegantno urejena restavracija  s francoskim načinom strežbe, kjer lahko gostje v umirjenem okolju resnično uživajo v izbranih okusih s strastjo pripravljenih jedi mediteranske in krajevne kuhinje. Glavna kuhalnica je tu v rokah chefa Daliborja Janačkovića, ki vedno znova opozarja nase in svojo izurjeno ekipo v kuhinji. Delo v strežbi in z gosti pa redno koordinira Sebastjan Harej.       

V restavraciji Tiffany v hotelu Park in restavraciji Calypso v hotelu Perla so za to priložnost pripravili »vodnik« za kulinarično doživetje, ki v dveh različicah menija prinaša kulinarično  raziskovanje ribjih in mesnih kreacij. Izven predlaganega 3-hodnega menija, ki ga bo uvodoma napovedal še pozdrav iz kuhinje, je gostom v Tiffany-ju po naročilu na voljo še sladica, v Calypsu pa na željo gostov meni razširijo še s hladno predjedjo. Hitovi sommelierji so jedi premišljeno pospremili z izborom vin iz vseh štirih vinorodnih okolišev dežele Primorska. Obisk obeh restavracij je mogoč brez vstopa v igralnico, zagotovljena je storitev brezplačnega valet parkiranja.

Oba menija pomladnega Tedna restavracij s predlogi za vinsko spremljavo sta predstavljena na spletnih straneh centrov Perla in Park ter spletni strani Tedna restavracij, kjer so se danes odprle tudi rezervacije.

Več informacij:
Lavra Peršolja Jakončič, Odnosi z javnostmi, Hit, d. d.,
m 031 336 814
lavra.persolja.jakoncic@hit.si