Park Wine Stars – večer zabave, kulinarike in primorskih vin

Nova Gorica, ponedeljek, 30. januar 2023 - V petek, 27. januarja, so v Hitovem centru Park gostoljubno sprejeli več kot 300 ljubiteljev vin in kulinarike. Eleganten festival Park Wine Stars je gostom ponudil kar 21 degustacijskih postaj, kjer so svoj izbor vin predstavljali pridelovalci iz štirih primorskih vinorodnih okolišev ter šest kulinaričnih kotičkov, kjer so Hitovi in gostujoči chefi pripravljali kulinarično spremljavo vinski pokušini. Prijetno druženje sta začinila živahna glasba DJ Adriana Roya in atraktivni plesni spektakel.

Hitov hotel Park je že skoraj štiri desetletja pomemben soustvarjalec kulinarične ponudbe Nove Gorice. V Parkovih restavracijah in kuhinjah se je zvrstilo že več generacij chefov in sommelierjev ter številne gostinske ekipe, ki goste vsa ta leta razvajajo s prvovrstnimi enogastronomskimi doživetji. Danes se v Parkovi restavraciji Tiffany, nagrajeni z dvema vilicama Falstaff in dvema kapama Gault & Millau, pri izbiri jedi in vin vse bolj osredotočajo na lokalno in avtohtono, tako pri izbiri sestavin in ustvarjanju jedi, kot pri vinski spremljavi. V Parku pa znajo poskrbeti tudi za prijetna presenečenja, z vedno novimi idejami v kulinarični ponudbi ter z zabavnim programom, s katerim popestrijo večere. Festival Park Wine Stars je vsakoletna priložnost, da se koncept dogodka, ki povezuje lokalne posebnosti, vino, kulinariko, druženje, glasbo in ples, predstavi širšemu krogu obiskovalcev, tako bližnjim iz obeh strani meje kot tudi širše.

Ob osmi izvedbi priljubljenega festivala je več kot 300 obiskovalcev spoznavalo bogastvo vinorodne dežele Primorska v družbi 21 vinarjev iz Brd, Vipavske doline, Krasa in Slovenske Istre. Okušali so lahko 62 vzorcev različnih svetovnih sort, posebna pozornost pa je bila namenjena starim lokalnim, tradicionalnim in avtohtonim sortam tega prostora. Ob koncu večera so razglasili najboljše vino po izboru obiskovalcev. To je postalo modri pinot pridelovalca Ščurek (2019, v. o. Goriška brda).

Kulinarično ponudbo je predstavljalo pet Hitovih kuharjev ter gostujoči sous-chef Edi Pekolj s pomočnikom Luko Madzarevicem iz portoroške restavracije COB, ki se je lani okitila z Michelinovo zvezdico. Slednja sta otvorila večer z inovativno, posebej za to priložnost zasnovano hladno predjedjo - grozdnim patejem. Za drugo kulinarično postojanko sta poskrbela Aldin Skenderović in Marina Užar iz Hitovega hotela Korona (Kranjska Gora), ki sta pripravila tatar mariniranega govejega hrbta na mikro zelenjavi z vloženo vijolično šalotko. S toplimi predjedmi so se predstavili Toni Ferizović in pomočnik Damian Garcia Hendrickson (Hitov Bistro Lipa, Šempeter pri Gorici), ki sta ponudila  kapesante z granatnim jabolkom in lešniki ter Matjaž Šinigoj, executive chef v Hitovem hotelu Perla (Nova Gorica) z Damijanom Demšarjem, ki se je predstavil goriške raviole s polento. Jed je nastala kot zamisel ob 70-letnici Nove Gorice, v tokratni izvedbi pa jo je pripravil v kombinaciji z jelenovo sesekljanko, omako iz jelena, praženimi jurčki in tolminskim sirom. Glavna jed in sladica sta pripadli hišnim ustvarjalcem, chef Adi Blaško, vodja kuhinje v hotelu Park, je s pomočnikom Anžetom Klemšetom postregel atraktiven krožnik, na katerem so poširani rdeči postrvi delali družbo cvetačna krema z mladim sirom in tartufom, zažgana cvetača, gozdni kompot s svežimi zelišči in redkvijo, vložen topinambur in jurčkovi ocvirki. Piko na i kulinaričnim užitkom na dogodku je postavil vodja Parkove slaščičarne Alen Pernek z jabolčno zloženko na rahlem orehovem biskvitu s cimetovim belim musom, vaniljinim drobljencem s karamelnim gelom in sadnim čipsom ter karameliziranimi jabolki s svežimi kalčki melise.

Za živahno vzdušje je z glasbeno spremljavo poskrbel DJ Adriano Roy, presenečenje večera pa je bil izjemno atraktiven nastop plesalke ob drogu Maje Pirc.

»Preplet kulinarike, vina, glasbe in plesa ter druženja je kombinacija, ki vedno vžge. Tudi letos je temu tako. Zadovoljni smo z obiskom, veseli nas, ker se marsikateri gost vrača, predvsem bližnji obiskovalci cenijo, da imajo tu na dlani ponujen izbor najboljših vin Primorske ter jedi vrhunskih šefov, letos poleg Hitovih tudi enega iz restavracije z Michelinovo zvezdico. Park Wine Stars vsako leto ponudi priložnost, da si v času, ko je zima najbolj ostra, v prijetni atmosferi in v dobri družbi prijetno pogrejemo dušo,« je povedala Maša Koglot iz Hitovih odnosov z javnostmi.

Park Wine Stars se je tudi v osmi izvedbi izkazal kot dogodek s pravo primorsko energijo.

Več informacij: Maša Koglot, Odnosi z javnostmi, Hit, d.d., m 041 616 626.