Nova Gorica, 28. januar 2019 – Na peti izvedbi festivala vin Park Wine Stars so v petek, 25. januarja, v novogoriškem Parku gostili 28 vinarjev Primorske vinorodne dežele, 8 kuharjev s treh slovenskih Hitovih destinacij, na odru pa so nastopili pevka Lucienne Lončina in plesalci plesne skupine Dance Impress. Nekaj manj kot 400 obiskovalcev je uživalo na večeru, ki je povezal doživetja za vse čute.

V Parkovi restavraciji Tiffany so v petek, 25. 1., priredili  zdaj že tradicionalen dogodek, ki je povezal vrhunska vina, kulinarične mojstrovine in sproščeno druženje ob pestrem zabavnem programu.  

400 obiskovalcem, prišli so predvsem iz vse Slovenije in iz sosednje Italije, je 28 vinarjev v okušanje ponudilo 84 vrhunskih vin iz Vipavske doline, Brd, Krasa in Slovenske Istre. Tudi tokrat so se gostje med sproščenim druženjem z vinarji spoznavali s skrivnostmi najboljših vin tega prostora in izbirali optimalen spoj z jedmi, ki so jih pred njimi pripravljali Hitovi kuharski mojstri. Tokrat so se zbrali s kar treh destinacij: Gorenjske, Štajerske in Primorske, v izbor sestavin so tako vpeli lokalne posebnosti, med katerimi ni manjkal niti znameniti goriški radič.

V Parku se dobro zavedajo, kako pomembno vlogo danes igrajo festivali vin pri seznanjanju širše populacije z vini, vinsko kulturo in enogastronomijo. Simon Sitar, vodja strežbe v Parku pravi, da je organizacija takšnega festivala velika odgovornost, ki zahteva strokovno in dobro uigrano ekipo, ki poskrbi za vsako najmanjšo podrobnost in zna vina ali jedi ponuditi gostom na način, ki pri njih vzbudi zanimanje. Parkovi izkušeni sommelierji so s tem namenom pripravili tudi kotiček, kjer so obiskovalcem predstavili pester nabor arom, ki so jih ti kasneje lahko prepoznavali v vinu. Kot dodaja Simon Sitar: “Naš cilj je, da težnjo po vrhunskosti ter znanja in izkušnje prepletemo v zgodbo, ki jo gostom predamo kot celoto.”

Zgodbo doživetij petkovega večera v Parku, ki ga je povezoval Andrea Flego, so okronali z zabavnim programom: pevka Lucienne Lončina je zasijala za klavirjem z izvedbo zimzelenih melodij, za vroče ozračje pa je poskrbel spektakel madžarske plesne skupine Dance Impress.

Park Wine Stars vnovič potrjuje, da znajo v centru Park vinsko tradicijo lokalnega okolja prijetno vplesti v številne dogodke, ki se tu vrstijo čez vse leto.  

Več informacij:
Maša Koglot, Odnosi z javnostmi, Hit, d.d.;masa.koglot@hit.si; 041 616 626.Kulinarične kreacije Hitovih kuharjev na petem festivalu Park Wine Stars

Janja Bučić, vodja kuhinje v Koroni, Kranjska Gora
Marinirani repki kraljevih kozic v tramezinovi šalčki z omako manga in jagod

Sebastjan Pahor, kuhar v restavraciji Mediterraneo v Perli, Nova Gorica
Goveji tatarski z majonezno omako, aromatizirano z limeto, krema in krokant artičoke in nariban kaviar Calvisius

Martin Saksida, kuhar v restavraciji Tiffany v Parku, Nova Gorica
Raviol, polnjen z jadranskimi kozicami, pena boba z meto, omaka koruze in pasijonke, gel maline z baziliko, timijanove drobtine

Boštjan Kovačič, vodja kuhinje v Hit Alpinea, Kranjska Gora
Mesna kroglica, polnjena z mladim sirom, ocvrta v polnozrnatih drobtinah in semenih,
holandska omaka s pehtranom, nadevan krapek z jurčki, praženi jurčki, poganjki graha

Toni Ferizović, kuhar v restavraciji Tiffany v Parku, Nova Gorica
Popečena tuna, grahov pire, krema korenja in ingverja, gel janeža, kalčki in redkvica

Matjaž Šinigoj, vodja kuhinje v Perli, Nova Gorica
Mesna kroglica iz začinjene kožarice, kuhana na nizki temperaturi in panirana v Panko drobtinah na kremi fižola Bortolotti, krokant iz dušenega goriškega radiča in balzamična krema

Urška Jan & Mario Kolenda, vodja slaščičarne v Mondu in vodja kuhinje v Mondu, Šentilj
Štajerska šarlota