Sporočila za javnost

Madžarski "Soča Expressz" v ponedeljek na goriškem peronu

Napovedujemo prihod večje organizirane skupine turistov iz Madžarske, ki bodo v ponedeljek, 5. avgusta, nekaj minut po 19. uri s posebno vlak-kompozicijo prispeli na železniško postajo v Novo Gorico (Kolodvorska pot 8), kjer jih bodo sprejeli predstavniki Mestne občine Nova Gorica, TZ TIC Nova Gorica in družbe Hit.

Gre za raznoliko skupino z okoli 360 udeleženci, ki jih povezuje skupna želja po spoznavanju dediščine prve svetovne vojne. Potovanje predstavlja neke vrste poklon prednikom, ki so se bojevali na Soški fronti. Potovanje organizira madžarska turistična agencija MAV Nosztalgia Kft, kot partnerja že četrto leto sodelujeta družba Hit in Fundacija Poti miru v Posočju.

Madžarske turiste, sorodnike ter potomce padlih na Soški fronti, bodo spremljali tudi poznavalci zgodovine prve svetovne vojne. Na Goriškem se bodo zadržali do petka, 9. avgusta. Nastanjeni bodo v štirih Hitovih hotelih: Park, Perla, Lipa in Sabotin, kjer bodo skupaj ustvarili za več kot 1400 nočitev. Gre za zanimiv projekt, ki povezuje številne turistične akterje na destinaciji, izpolnjuje cilje daljšega bivanja gostov in pomembno prispeva k zasedenosti Hitovih hotelskih kapacitet med tednom. Ob zgodovinski noti potovanja bo letos posebno vlogo imela tudi lokalna goriška kulinarika ter vina, ki jih želimo na sproščen način predstaviti gostom.    

Gostje iz Madžarske bodo razdeljeni v različne skupine, ki so bodo v dveh dneh izmenjevale na ogledih posameznih znamenitosti in muzejev. Goriški del itinerarja se bo pričel na Sabotinu z ogledi muzeja na prostem in kavern ter postankom ob reki Soči. Na Tolminskem in Kobariškem bodo obiskali muzej prve svetovne vojne v Kobaridu, trdnjavo Kluže in muzej na prostem na Kolovratu. Tretji dan bo namenjen fakultativnemu izletu po individualni izbiri (Postojnska jama, Predjamski grad, slovenska obala …).
Na pot z vlakom proti domu se bodo gostje odpravili v petek, 9. avgusta, ob 10.40 uri z železniške postaje v Novi Gorici.

Ostajamo na razpolago za dodatne informacijo in pomoč pri novinarskem delu.

Lavra Peršolja Jakončič, Odnosi z javnostmi, Hit, d. d. lavra.persolja.jakoncic@hit.si; m 031 336 814