Nazaj

 

Kristjan Devetak iz družbe Hit prejel priznanje za varnostnika leta 2018

Ljubljana, 16. 10. 2019 – Na 4. Dnevu nacionalne varnosti, ki danes poteka v prostorih Fakultete za družbene vede v Ljubljani, je Inštitut za varnostno kulturo podelil odlikovanje najboljšemu varnostniku za leto 2018. To je postal Kristjan Devetak, ki delo varnostnika že 17 let opravlja v novogoriškem igralniško-zabaviščnem centru Park.

Inštitut za varnostno kulturo (IVK), nevladna in neprofitna organizacija, je skupaj s Fakulteto za varnostne vede Univerze v Mariboru in Fakulteto za družbene vede Univerze v Ljubljani, danes organiziral 4. Dan nacionalne varnosti. Na prireditvi, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, sta kot osrednja govorca nastopila minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in minister za obrambo Karl Erjavec. Sledila je okrogla miza na temo »Zagotavljanje notranje varnosti Republike Slovenije - izzivi državnih, lokalnih in zasebnih organizacij.« V popoldanskem času se v programu dogodka vrstijo še številna predavanja in razprave.

»Namen dogodka je ozaveščati in omogočiti javno razpravo o naši varnosti in o izzivih, ki čakajo Slovenijo v prihodnosti. Varnost mora namreč biti skrb celotne skupnosti,« je povedal Andrej Kovačič, vodja programsko-organizacijskega odbora DNV 2019 IVK inštitut za varnostno kulturo.

Po zaključku okrogle mize je sledila podelitev priznanj najboljšemu policistu, varnostniku in vojaku za leto 2018. Priznanje varnostnika leta je šlo v roke Kristjana Devetaka, ki delo varnostnika že 17 let opravlja v novogoriškem igralniško-zabaviščnem centru Park. V celotnem obdobju izvajanja nalog varovanja je izkazal visoko pripadnost tako svojemu poklicu, stroki kot tudi družbi Hit. Na podelitvi so še posebej izpostavili njegovo strokovnost, nesebično pripravljenost za pomoč gostom in sodelavcem ter zasluge za več pozitivno rešenih varnostnih situacij.

»Priznanje mi veliko pomeni. Svoj poklic opravljam z veseljem in veliko predanostjo, s sodelavci smo zelo povezani. To priznanje je tudi njihovo, saj si našega dela brez pravega kolektivnega duha ni mogoče predstavljati. Vesel sem, da je naše delo opaženo in želim si, da bi tudi v prihodnje uspešno sodelovali pri reševanju različnih varnostnih izzivov,« je po podelitvi povedal Kristjan Devetak, varnostnik leta 2018.

V družbi Hit ponosno pozdravljajo priznanje sodelavcu, ki nedvomno potrjuje, da je strokovnost ter skrb za varno in prijetno počutje gostov na prvem mestu v Hitovih igralniško-zabaviščnih centrih.Več informacij:
Lavra Peršolja Jakončič, Odnosi z javnostmi, Hit, d. d.,
lavra.persolja.jakoncic@hit.si,
m 031 336 814