Hotel Sabotin in KUD GORIŠKA PALETA vabita na odprtje razstave NOVOLETNE SANJE, ki bo jutri, v četrtek, 12. 12. 2019, ob 18. uri.

Vljudno vabljeni k udeležbi.

Zadnja iz cikla letošnjih razstav KUD GORIŠKA PALETA v Hotelu Sabotin v Solkanu v ospredje postavlja temo sanj. Svet sanj je namreč večplasten, kompleksen in fascinanten. Ima svoje skrivnosti, ki čakajo, da jih bomo razkrili. Zato, ker so sanje nekaj podzavestnega in edinstvenega, tako kot je edinstven in neskončno kompleksen vsak posameznik. In zato, ker je sanjski svet tako drugačen od tistega, ki ga izražamo z besedami in stavki. So najgloblja in najintimnejša govorica naše duše.

Za sanje je značilno, da jih sproži neka želja, njihova vsebina pa je izpolnitev te želje ali popačeno nadomestilo za nekaj drugega, nezavednega. Prikrojene so posamezniku in pomembne samo za tistega, ki jih sanja.

V sanjah je zajeta pestra paleta tematik, ki lahko dodobra sprožijo naše miselne procese, četudi gre samo za gibanje energije med različnimi poli naših duševnih vsebin, ki nas sili v spremembe, trenja z drugimi in iskanje rešitev ...

Človek je sanjam od nekdaj posvečal posebno pozornost in študije. Kaj so sanje, kaj je budnost? Povsod smo. V budnosti in v sanjah. Ne prvo in ne drugo ni bolj ali manj pomembno, ker prvo dopolnjuje drugo in drugo dopolnjuje prvo.

Trenutno smo že vstopili v prednovoletni čas, ko prevladujejo posebne energije. Ljudje se prepustijo veselemu decembru in pozabijo na vse skrbi, ki so jih težile skozi leto. Ti dnevi so še posebej čarobni.

In prav v tem času na številne načine izražamo največ želja, o katerih pogosto sanjamo ...

Na tokratni postavitvi razstavljajo

Slikarstvo: NIKE ŠKOFIČ, ZRINKA OCELIČ, CVETKA IPAVEC, DARINKA KOZINC, MAJDA ŠTOKELJ, SOBAN BOGDAN, NADA LIKAR LAZOVSKI, SONJA FAGANELI, VERA MUŽIČ, ALENKA ZIMIC, VERENA NOVAK, IZABELE FURLAN, DJULI JENČEK, ZDENKA GREBENJAK, TATJANA VONČINA, BORE MITOVSKI, DUŠAN MIHELJ, EDA ZEGA
Keramika: METKA ČEŠNOVAR, ALENKA PERGAR, URŠKA PETROVČIČ, PETJA PUSTIŠEK, TANJA AMBROŽIČ, MOJCA GULIČ, NADA ŠPACAPAN
Fotografija: INGRID PERŠOLJA, DAVID VERLIČ, DEJAN GREGORIČ, RENATO MAFFI

Razstavo si bo mogoče ogledati do 12. 1. 2020.