Hitovi hoteli na Goriškem: izhodišče za raziskovanja Vipavske doline, Brd in Krasa

Nova Gorica, 8. 7. 2020 – Z novim turističnim produktom, ki je nastal kot plod sodelovanja na destinaciji, in vključuje brezplačen voden ogled turističnih znamenitostih ter degustacije vin v Vipavski dolini, Brdih in na Krasu, bodo dodatno popestrili bivanje turistov in jih spodbudili k aktivnemu raziskovanju okolice.

Družba Hit in pet krovnih turističnih organizacij, Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda, Turizem Miren-Kostanjevica, ORA Krasa in Brkinov, Zavod TRG Vipava, Javni zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina, so skupaj ustvarili novo turistično zgodbo, ki bo obiskovalcem ponudila priložnost za še bolj pristno doživetje in aktivno raziskovanje treh znamenitih primorskih vinorodnih okolišev, Vipavske doline, Brd in Krasa.

Slovenski turisti, ki bodo na destinaciji bivali vsaj dve noči, bodo od 17. julija lahko koristili možnost brezplačnega vodenega ogleda najpomembnejših turističnih znamenitosti in brezplačno pokušino vin, v Hitovem hotelu Perla pa bodo zanje pripravili sladko presenečenje.


OSVEŽILNA UGODNOST

V Perlini kavarni Dolce Vita bodo obiskovalcem postregli s posebnim sorbetom, ki je nastal prav za to priložnost. Priljubljena pijača in zaščitni znak poletnih večerov primorskih vinorodnih okolišev – bovla, bo tokrat z vipavskimi breskvami in vinom doživela kreativno preobrazbo v bovla-sorbet. Otroci pa bodo lahko pokusili kepico odličnega hišnega sladoleda, ki ga pripravljajo iz mleka Mlekarne Planika.


IDEJA ZA AKTIVNO DOŽIVETJE

Hitovi hoteli na Goriškem so idealno izhodišče za odkrivanje lepot destinacije in ponujajo številne priložnosti za pester oddih, v vseh je za nočitev z zajtrkom mogoče unovčiti turistični bon.

Več o možnostih doživetij na destinaciji najdete na spletnih straneh Hitovih hotelov Sabotin, Lipa, Perla in Park:
 • Aktiven oddih s turističnimi boni v Hotelu Sabotin, Solkan
 • Aktiven oddih s turističnimi boni v Hotelu Lipa, Šempeter pri Gorici
 • Ideja za drugačno doživetje s turističnimi boni v hotelu in centru igre in zabave Perla, Nova Gorica
 • Drugačno doživetje s turističnimi boni v hotelu in centru igre in zabave Park, Nova Gorica


Več informacij: Maša Koglot, Odnosi z javnostmi, Hit, d.d., t 041 616 626.