Hitovi gostinci se vračajo na delo

Nova Gorica, 7. 5. 2020 – Skladno z odlokom vlade, ki ponovno dovoljuje izvajanje gostinske dejavnosti na terasah in letnih vrtovih, se v družbi Hit odpirajo terase treh gostinskih enot na Goriškem. Na delo se vrača 23 zaposlenih. Priprave na odprtje so v polnem teku, s posebno pozornostjo glede varnosti gostov ter zaposlenih. Ponudba bo prilagojena, poudarek bo tudi na pridelkih lokalnih ponudnikov.

Že jutri, v petek, 8. maja, bosta pričeli z delovanjem terasa Perline kavarne Dolce Vita in terasa Bistroja Lipa v Šempetru pri Gorici, v ponedeljek, 11. maja, pa še vrt restavracije Hotela Sabotin v Solkanu. Z upoštevanjem smernic NIJZ ter s posebno pozornostjo in skrbjo za preprečevanje širjenja okužb s COVID19, si v Hitu želijo prispevati k bolj prijetnemu in sproščenemu preživljanju prostega časa prebivalcev Nove Gorice in obiskovalcev. Obseg ponudbe bo prilagojen trenutnim razmeram. Gostom bodo na izbiro jedi, ki so jim bile doslej najljubše, poudarek pa bo tudi na lokalnih pridelkih.


V Novi Gorici diši po vrtnicah

V Hitu vabijo na obisk Nove Gorice in ogled zbirke burbonk v vrtu samostana na Kostanjevici. Hitovi gostinci so vsa leta doslej v sklopu Festivala vrtnic poskrbeli za pokušino jedi z vrtnicami. Tudi letos jim bo to uspelo. Perlini slaščičarji namreč pripravljajo »vrtnični poljub«, monoporcijsko tortico z višnjami, vrtnicami in belo čokolado. Ob dobri kavi in drugih sladicah se bodo gostje edine prave mestne kavarne Dolce Vite lahko posladkali tudi z legendarno tortico Delta, ki bo v spomin priklicala čase, ko je v centru Nove Gorice deloval Hotel Delta. Pripravljali bodo tudi domač sladoled z mlekom iz mlekarne Planika. Terasa Perline kavarne Dolce Vita (perla-novagorica.com) bo odprta vsak dan med 8. in 20. uro.


V Solkanu ena najlepših pergol z glicinijo

Še posebej prijetno bo v senci vrta Hotela Sabotin, ki ga krasi velika glicinija in varuje lesen nadstrešek. Naročiti bo mogoče odlične pice (tudi za na dom), kalamare, rižote in testenine, pisane pomladne solatne krožnike, poskrbeli pa bodo tudi za ljubitelje mesa in rib. Vsem domačinom in tistim, ki se bodo na poti iz Vipavske doline do Brd, ustavili v Hotelu Sabotin, vabijo, da preverijo ponudbo dnevnih malic in kosil (hotelsabotin.com), kjer se bo na krožniku znašla tudi kakšna sladica s češnjami. Vrt restavracije Hotela Sabotin bo obratoval vsak dan med 11. in 19. uro.


Šempetrski »plac« bo oživel

Z odprtjem terase pred kratkim prenovljenega Bistroja Lipa se oživlja dogajanje na »placu« v Šempetru pri Gorici. Na meniju Bistroja Lipa se bodo ob dnevnih kosilih in malicah (hotellipa.com) zvrstile dobrote, ki so postale stalnica v ponudbi, ki prepleta tradicionalno s sodobnim: juhe, sočni burgerji, svinjske ličnice, golaž iz bočnika, rebrca … Velja pokusiti tudi šempetrske štruklje, pripravljene po starih receptih, ki so jih ohranile šempetrske žene. Nadaljevali bodo tudi s sodelovanjem z Biotehniško šolo. Terasa Bistroja Lipa, kjer bo na voljo tudi domač sladoled iz mleka mlekarne Planika, bo odprta vsak dan med 7. in 20. uro.


Odnosi z javnostmi
t +386 5 336 41 27
f +386 5 302 64 30
pr@hit.si