Sporočila za javnost

Hitov Hotel Lipa prejel okoljski certifikat Zeleni ključ

Hitov Hotel Lipa prejel okoljski certifikat Zeleni ključ

Nova Gorica, petek, 27. september - Hitov Hotel Lipa v Šempetru pri Gorici odslej poleg oznake za kolesarjem prijazen hotel nosi tudi mednarodno okoljsko oznako »Green Key«. Okoljski certifikat Zeleni ključ je vodji Hotela Lipa danes slavnostno izročil predstavnik društva Doves FEE Slovenija, ki je pooblaščeno za izvajanje okoljskih programov v Sloveniji.

Hotel Lipa, ki slovensko simboliko srečanj pod lipo nosi v samem imenu, s svojo tesno vpetostjo v lokalno okolje že več desetletij predstavlja središče druženja na osrednjem trgu v Šempetru pri Gorici. V zadnjem času so se skladno s sodobnimi trendi v turizmu usmerili k trajnostno naravnanemu delovanju in se intenzivno posvetili skrbi za zmanjševanje vplivov na okolje. Danes so za to prejeli tudi uradno priznanje. Hotel Lipa je postal drugi Hitov hotel na Goriškem, ki nosi mednarodno okoljsko oznako »Green key«. V začetku meseca je ta certifikat prejel Hotel Sabotin v Solkanu.

»Prejemniki okoljske oznake zeleni ključ se zavezujejo k spoštovanju strogih okoljskih standardov in se intenzivno posvečajo ozaveščanju o okoljskih in trajnostnih vprašanjih tako med gosti kot zaposlenimi in dobavitelji,« je ob izročitvi certifikata povedal Boris Šušmak, predstavnik društva Doves FEE Slovenija, ki je pooblaščeno za izvajanje mednarodnih okoljskih programov v Sloveniji. Mednarodni uveljavljeni okoljski znaki namreč predstavljajo enega izmed sistemov zagotavljanja standardov na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja.

Slavnostno odkritje znaka »Green key« je potekalo ravno na dan, ki ga je Svetovna turistična organizacija določila za Svetovni dan turizma. Praznik, katerega osrednji namen je osveščanje o vplivu turizma na družbo in gospodarstvo, v zadnjem času v ospredje vse bolj postavlja pomen trajnostnega razvoja v turizmu.

»Ekološko, zeleno in lokalno predstavljajo ključ do zagotavljanja vrhunske storitve za turista prihodnosti, o tem smo prepričani tudi v Hotelu Lipa, kjer vsi zaposleni aktivno soustvarjamo in promoviramo trajnostno naravnanost hotela,« je povedal vodja Hotela Lipa, Leon Mavrič ob prejemu »zelenega ključa«, ki po njegovih besedah odpira tudi vrata novim priložnostim na področju trženja hotela.

Skladno z nenehno težnjo k izboljševanju storitve tako v hotelu kot na področju gostinstva bodo v Hotelu Lipa v naslednjih mesecih izvedli prenovo, ki zajema posodobitev ambienta in osvežitev ponudbe hrane in pijač. »S sodobnim interjerjem in atraktivno gostinsko ponudbo, ki se bo navezovala na lokalne pridelke in izdelke, želimo okrepiti vlogo osrednjega nosilca turistične ponudbe v občini in aktivno soustvarjati utrip lokalnega dogajanja,« še dodaja Leon Mavrič.

»V Občini Šempeter-Vrtojba imamo odlične naravne danosti, bogato tradicijo in dobro urejeno infrastrukturo, ki turistom in lokalnim prebivalcem nudi številne možnosti za sprostitev ali aktivno preživljanje prostega časa. Zavezo osrednjega turističnega ponudnika v samem središču Šempetra, da postane okolju prijazen hotel, vidimo kot pomembno dopolnitev našim prizadevanjem, da obiskovalcem naših krajev ponudimo avtentično doživetje, prebivalcem pa omogočimo visoko kakovost bivanja,« pa je ob odkritju oznake na pročelju Hotela Lipa povedal župan občine Šempeter-Vrtojba, mag. Milan Turk

Dogodek, ki so ga v družbi Hit skladno s prizadevanji za povezovanje v lokalnem okolju za trajnostno naravnano prihodnost, navezali na dogajanje ob zaključnem dogodku projekta LAS »ITP zeliščarske dediščine«, ki je danes potekal na šempetrskem trgu, so popestrili plesalci Folklorne skupine »Na Placi« iz Šempetra. Sledila je pokušina dobrot, ki so jih iz lokalnih sestavin in zelišč pripravili kuharji Hotela Lipa

Ob koncu so organizatorji dogodka povabili še na drugo stran meje, kjer je na stojnici Vinoteke Solum mogoče na enem mestu pokusiti vina različnih lokalnih proizvajalcev iz Brd, Vipavske doline in Krasa ter jih pospremiti s pokušino ribjih prigrizkov s Tolminskega.

Več informacij:
Maša Koglot, Odnosi z javnostmi,
HIT d.d. Nova Gorica,
masa.koglot@hit.si,
m 041 616 626


Slika: Član društva Doves FEE Slovenija, Boris Šušmak (desno) izroča certifikat zeleni ključ vodji Hotela Lipa Leonu Mavriču (levo)Slika: Nagovor župana Občine Šempeter-Vrtojba (na desni), levo vodja Hotela Lipa, Leon Mavrič