Družba Hit prejela priznanja Turistično gostinske zbornice Slovenije

Nova Gorica, 13. oktober 2021 – Turistično gostinska zbornica je ob otvoritvi letošnjega Gostinsko turističnega zbora podelila priznanja za kakovost in uspešnost. Med prejemniki so tudi zaposleni v družbi Hit, Janez Horvat ter projekti družbe Hit: igralniško-zabaviščna centra Korona in Park ter Hotel Lipa.

V okviru letošnjih Dnevov slovenskega turizma se v Postojni vrstijo pomembni dogodki, med katerimi je tudi 68. Gostinsko turistični zbor (GTZ), ki velja za stanovsko prireditev gostinstva in turizma z najdaljšo tradicijo v Sloveniji. Turistično gostinska zbornica Slovenije je letošnji GTZ pričela s podelitvijo priznanj za kakovost in uspešnost.

Priznanje zaposlenim za posebne dosežke in doprinos k dvigu kakovosti storitev je šlo v roke Janezu Horvatu, dolgoletnemu članu gostinskega kolektiva v Hitovem hotelu Park v Novi Gorici. Tu v vlogi glavnega natakarja predano soustvarja nepozabna eno-gastronomska doživetja za goste restavracije Tiffany. S svojo strokovnostjo, natančnostjo in odgovornostjo je mlajšim za vzgled in dober mentor, starejšim sodelavcem pa dober kolega. Poklicu natakarja je zvest že 36 let.

Družba Hit je ob otvoritvi letošnjega Gostinsko turističnega zbora prejela tudi več priznanj za investicije, pestrost ponudbe in dvig kakovosti storitve ter za oblikovanje inovativnih turističnih produktov.

Igralniško-zabaviščni center Park v Novi Gorici je prejel priznanje za prenovo koncepta in ambientov za gostinsko dejavnost. Osnovno vodilo preobrazbe prostorov in gostinske ponudbe v centru Park je predstavljalo pozicioniranje Parka kot prave gastronomske postojanke »na križišču primorskih vinorodnih poti«. Novost v ponudbi predstavlja samopostrežna restavracija Panorama, ki gostom prinaša okusen, sveže pripravljen in sproščen obed. Prijetni in novi prostori s t. i. front kuhinjo so umeščeni na intimni in odmaknjeni galeriji visoko nad igralnico, kjer lahko gostje v vsakem trenutku začutijo utrip centra. Glavna hotelska restavracija Tiffany pa se ponaša z vrhunsko à la carte ponudbo, ki temelji na mediteranskih in lokalnih okusih.

V Hotelu Lipa v Šempetru pri Gorici trajnostno naravnanost dokazujejo z okoljskim znakom »Green Key«, obenem pa so s prejemom oznake Slovenia Green Accomodation vstopili v Zeleno shemo slovenskega turizma. Danes so se razveselili priznanja za Bistro Lipa, ki v gostoljubnem ambientu z elementi zgodovinskega izročila kraja povezuje prizadevanja za ohranitev lokalno-tradicionalne kulinarične dediščine ter v ponudbo vpeljuje tudi sodobne trendovske jedi.

Posebno priznanje je ob 30-letnici uspešnega poslovanja prejel tudi igralniško-zabaviščni center Korona v Kranjski Gori, ki predstavlja pomemben povezovalni in razvojni element v mozaiku turistične ponudbe na destinaciji Kranjska Gora.

__________________
Več informacij: Lavra Peršolja Jakončič, Odnosi z javnostmi, HIT d.d. Nova Gorica, m 031 336 814, lavra.persolja.jakoncic@hit.si