Calypso in Tiffany z jesenskim izborom lokalnih dobrot na Tednu restavracij

Nova Gorica, 5. oktober 2022 – Novogoriški restavraciji Calypso v centru Perla in Tiffany v centru Park se bosta prihodnji teden ponovno predstavili na Tednu restavracij, večdnevni enogastronomski akciji, ki dvakrat letno z meniji po enotnih cenah poveže najboljše slovenske kulinarične ponudnike.

Teden restavracij, priljubljena in uveljavljena vseslovenska akcija, katere namen sta promocija slovenske kulinarike in povabilo k odkrivanju novih okusov pri različnih gostinskih ponudnikih že desetletje poteka dvakrat letno, v pomladnem in jesenskem času. Tokratna jesenska edicija ali, kot so zapisali organizatorji, »najokusnejši teden letošnje jeseni« bo potekala od 14. do 23. oktobra. V njej sodeluje 106 priznanih slovenskih restavracij, ki bodo v tem času gostom ponudile izbor menijev po ceni od 21 € do 27 €. S sprejemom rezervacij so pričeli 3. oktobra, prosta mesta se bodo po pričakovanjih kot običajno zelo hitro zapolnila.

V Tednu restavracij tudi tokrat ne bosta manjkali dve večkrat nagrajeni novogoriški Hitovi restavraciji. Restavracija Calypso v centru Perla, ki se že tretje leto zapovrstjo ponaša z Michelinovim priporočilom, tremi kapami Gault & Millau in dvema vilicama vodnika Falstaff, bo skladno s svojo filozofijo tudi gostom Tedna restavracij ponudila sofisticirane mediteranske dobrote, pripravljene s prvovrstnimi lokalnimi sestavinami in poudarjenim sezonskim značajem. Za izbor jedi, ki bodo na voljo v ribji ali mesni različici menija, je poskrbel chef Dalibor Janačković z ekipo, kulinarično doživetje pa bodo dopolnili Perlini natakarji in sommelierji, ki so k jedem predlagali vinsko spremljavo. Menija, predlog sladic in vinski izbor si lahko ogledate na povezavi.

Parkova restavracija Tiffany z dvema kapama Gault & Millau in dvema vilicama vodnika Falstaff po nedavni prenovi še odločneje stavi na lokalno in avtohtono, tako v izboru jedi kot tudi pri ponudbi vin. Tiffany je prostor za vrhunska enogastronomska doživetja in kot takšen se predstavlja tudi ob Tednu restavracij. Meni, ki so ga pripravili Parkovi kuharji pod taktriko vodje kuhinje, Adija Blaška, združuje pisan nabor sestavin, ki morske in mesne dobrote ter jesenske plodove in inovativen izbor zelišč povezuje v edinstveno kombinacijo za razvajanje brbončic. Za gostoljubno postrežbo in vinski izbor bo poskrbela izkušena ekipa Parkovih natakarjev in sommelerjev. Ponudba menija in vin ter možnost rezervacije je na voljo na povezavi.

Več informacij: Maša Koglot, Odnosi z javnostmi, Hit, d.d., m 041 616 626.