Calypso in Tiffany vabita na pomladni teden restavracij

Nova Gorica, ponedeljek, 13. marec 2023 - Tudi letos se na Tednu restavracij, ki dvakrat letno poveže najboljše kulinarične ponudnike v Sloveniji, predstavljata priznani novogoriški restavraciji Calypso (Perla, Resort & Entertainment) in Tiffany (Park, Hotel & Entertainment). V pomladni izvedbi, ki bo tokrat potekala med 24. marcem in 2. aprilom, bodo gostom ponudili izbor prvovrstnih jedi v ribji ali mesni različici menija, ki bo kot običajno na voljo po posebej dostopni ceni.

Izbrane kreacije kuharjev in chefov, ki so si za svoje ustvarjanje že prislužili priznanja s strani svetovnih kulinaričnih vodnikov, postrežba na visokem nivoju, nasveti izkušenih sommelierjev, eleganten ambient ter meniji po enotni ceni 23 € … to lahko pričakujejo obiskovalci, ki si bodo rezervirali kulinarično razvajanje v sklopu Tedna restavracij v Hitovih restavracijah Calypso in Tiffany. Rezervacije so odprte z današnjim dnem.

V Calypsu, vrhunski restavraciji Hitovega centra Perla v Novi Gorici, glavno kuhalnico vihti chef Dalibor Janačković. Ekipa, ki si je pod njegovo taktirko prislužila tri kape vodnika Gault&Millau, dve vilici vodnika Falstaff in priporočilo vodnika Michelin, prisega na prvovrstni izbor lokalnih in sredozemskih sestavin, vsakokrat premišljeno povezanih v jedi, ki jih predstavijo v degustacijskih menijih ali kot jedi po naročilu. Ob Tednu restavracij bodo ponudili trihodni mesni oziroma ribji meni, ki ga bo mogoče nadgraditi s prefinjeno sladico in vini iz treh slovenskih vinorodnih dežel, za izbor katerih so poskrbeli Perlini sommelierji.

Parkova restavracija Tiffany, prav tako omenjena v vodnikih Gault&Millau in Falsatff, se v nedavno prenovljenem ambientu navezuje na primorsko pokrajino in lokalne posebnosti. Še bolj pa se vpetost v lokalno okolje odraža v ponudbi jedi, kjer v sodelovanju z lokalnimi dobavitelji skrbijo za prvovrsten izbor sestavin, ter v ponudbi vin, ki po predlogih Parkovih sommelierjev vključuje najboljša vina vinorodne dežele Primorske. Ribji meni, ki ga kuharji restavracije Tiffany z vodjo Adijem Blaškom predstavljajo ob Tednu restavracij, lokalnim kulinaričnim posebnostim dodaja tudi ščepec eksotike, vse hode pa bo mogoče pospremiti z odličnimi primorskimi vini.

Izbor jedi pomladnega Tedna restavracij s predlogi za vinsko spremljavo so predstavljene na spletnih straneh centrov Perla in Park ter na spletni strani Tedna restavracij.

Več informacij: Maša Koglot, Odnosi z javnostmi, Hit, d.d., m 041 616 626.