Združeni Štajerci si želijo novih priložnosti za skupne vinske zgodbe

Gostje so lahko ob kulinarični in glasbeni spremljavi uživali v individualnih degustacijah z neposredno udeležbo vinarjev, najbolj pa jih je prepričal sauvignon vinske hiše Polz iz avstrijske Štajerske.

Prijetno, intimno in predvsem sproščeno vzdušje festivala je udeležencem, ki so v center Mond prišli tako iz Slovenije kot Avstrije, omogočilo neposredno izkušnjo degustacije z udeležbo vinarjev. Pridelovalci so predstavljali vina 6 slovenskih (Vino Gaube, Hiša vin Doppler, M-vina, Vina Frešer, Dveri-Pax, Sanctum) in 5 avstrijskih vinskih hiš (Polz, Skoff, Gross, Tement, Primus). Med predstavljenimi vini je bilo kar nekaj laških in renskih rizlingov, muškatov in roze zvrsti, glavnina pozornosti je bila usmerjena na vina vrste sauvignon, ki so predstavljala rdečo nit festivala. Obiskovalci so namreč z uporabo priložnostne mobilne aplikacije mond.vinoo.co lahko odločali o najboljšem sauvignonu festivala in seveda izbrali. Priznanje za najboljši sauvignon je prejel Reinhard Polz in sicer za savignon blanc Therese 2015 iz vinske hiše Polz, sledila pa sta suha sauvignona prav tako letnika 2015 iz vinskih hiš Gaube in Doppler.Skrajno desno Reinhard Polz

Po besedah udeležencev je bila to lepa priložnost, da neposredno spoznajo in stopijo v stik s pridelovalci vin, dogodek pa je ponudil zanimiv trenutek spoznavanja in druženja tudi med vinarji. Reinhard Polz je dogodek izkoristil za degustacijo slovenskih vin, ki jih doslej še ni uspel spoznati, ob pohvali organizatorjem pa je izpostavil, da se lahko prav s povezovanjem štajersko vinsko cesto nadgradi v pravo atrakcijo, ne le za ljubitelje vin, temveč tudi za ostale turiste. Vinarji so se strinjali, da je s povezovalnimi dogodki na temo vinskih zgodb potrebno vztrajno nadaljevati. Mihaela Krsnik Kopše (vinska hiša Doppler) je ob zaključku dogodka izrazila zadovoljstvo, da se Mondova vinska zgodba vse od zasaditve »temeljnih trt« resnično razvija in pohvalila organizatorje, ki so na prisrčnem dogodku zmogli zagotoviti prisotnost prizadevnih vinarjev s tako raznoliko paleto vin. Gregor Mikuž (vina M) ji je pritrdil, da so zadovoljni vinarji in gostje potrditev vseh naporov, od vinograda do končnega kupca.

Sorganizatorka festivala Andrejka Gažovič iz Zavoda Vinofeel je »dogodek brez meja« označila za tisti pravi format, ki so ga v centru Mond znali vsebinsko povezati tudi s kulinaričnimi doživetji in zabavnimi notami, prireditev sta namreč popestrila tudi mlada štajerska glasbenika Vlado Milojković in Darian Kocmut.

V igralniško zabaviščnem centru Mond, kjer po načrtih nadaljujejo z izgradnjo novega hotela, lahko v letošnjem koledarju dogodkov pričakujemo nove vinsko-kulinarične zgodbe. »S prav posebno pozornostjo in organiziranimi obiski smo našim gostom že večkrat približali slovenske vinske pridelovalce, ki so dokazali, da znajo z izvirnimi dogodki in vrhunskimi vini navdušiti tudi nepoznavalce. Zato smo prepričani, da je to prava pot, po kateri gostom omogočamo paleto zanimivih rešitev za preživljanje prostega časa. Teh bo z novim hotelom Mond nedvomno še več,« pravi Ahac Pinter, vodja igralniško-zabaviščnega centra Mond.


Več informacij: Vesna Goričan Čač, Marketing centra Mond, vesna.gorican.cac@hit.si, m 041 280 869