Za športne priprave izbrali Goriško

Nova Gorica, 19. 7. 2018 – V družbi Hit so na Goriško pritegnili različne športnike in ekipe, ki tu izvajajo programe poletnih športnih priprav. Sinoči je v Novo Gorico že drugič letos prispela ženska odbojkarska reprezentanca Azerbajdžana. Po smučarjih, atletih, kajakaših in vaterpolistih, bo v začetku septembra na Goriškem potekala tudi dvodnevna klinika vrhunskih trenerjev košarke.

V družbi Hit nadaljujejo s trženjem povezanih rešitev, ki jih za izvajanje programov priprav za športnike omogoča destinacija Goriška ter namestitvene in športne kapacitete družbe Hit. Od letošnje pomladi so se na Goriškem namreč zvrstili številni športniki in dogodki: mladi slovenski atleti, med njimi tudi Agata Zupin, več državnih reprezentanc kajakašev, člani in članice slovenske smučarske reprezentance, individualni treningi pod vodstvom Andree Massija z mladimi slovenskimi smučarskimi upi, kamp za mlade vaterpoliste italijanskega kluba Lazio …

Sinoči so v Novo Gorico vnovič prispele članice odbojkarske reprezentance Azerbajdžana, ki so del priprav na Goriškem že opravile v mesecu maju in se takrat prepričale o kakovostnem spletu Hitovih storitev. »Možnost raznolikega treninga tudi v naravnem okolju, prilagojene hotelske storitve in prehranski režim ter predvsem odnos celotnega okolja, ki razume potrebe vrhunskega športa,« so po besedah glavnega trenerja Faiga Garayeva, prepričali azerbajdžanske odbojkarice, ki bodo do začetka naslednjega tedna nastanjene v centru Perla.

Jutri v Novo Gorico prvič prihajajo tudi atleti iz Katarja, člani državne reprezentance v različnih disciplinah (troskoku in mnogobojih), ki si bodo ogledali več športnih objektov na Goriškem ter preučili možnosti izvajanja športnih priprav. Tudi tokrat se je dobro sodelovanje družbe Hit z lokalnimi športnimi klubi izkazalo za dobro popotnico, saj bodo katarski atleti skupaj s člani goriškega atletskega kluba opravili tudi nekaj treningov in organizirali interno tekmovanje (troskok, skok v višino, suvanje krogle).

Konec julija s pripravami na Goriškem nadaljujejo tudi člani moške smučarske reprezentance Slovenije, smučarske bodo vnovič na Goriškem v avgustu. Prav tako bodo v Hitovih hotelih konec avgusta bivali člani odbojkarske reprezentance Kanade, konec septembra pa bo v Novi Gorici potekal turnir državnih prvakinj v odbojki Francije, Italije in Slovenije.

V skladu z razvojno usmeritvijo Goriške kot destinacije za športne priprave in mednarodna športna tekmovanja si v družbi Hit prizadevajo tudi za čim boljši izkoristek potenciala športnega centra Hit, kot edinega multi-funkcionalnega pokritega športno-rekreativnega objekta na destinaciji. »Športni center Hit v času poletja odpiramo skladno s potrebami gostujočih športnikov, v avgustu bomo izvedli nekatera redna vzdrževalna dela in uredili vse, da bomo v začetku septembra lahko izpeljali dvodnevno kliniko, ki se je bodo udeležili vrhunski trenerji košarke iz več kot 70 klubov,« pravi Boris Mikuž, ki je v družbi Hit zadolžen za trženje športnih in konferenčnih dogodkov.

Poleg Goriške pa v Hitu intenzivno tržijo športne in namestitvene kapacitete tudi v destinaciji Kranjska Gora, kjer se med drugim letošnjo jesen obeta evropsko prvenstvo v fitnessu in natural body buildingu.

____________________
Lavra Peršolja Jakončič,
Kabinet uprave, Hit, d. d.,
lavra.persolja.jakoncic@hit.si,
m 031 336 814