Svet vode v hotelu Špik drugo najboljše slovensko pokrito kopališče

Kranjska Gora, 16. oktober 2018 – Na 28. izboru za najboljša slovenska kopališča se je Svet vode v kranjskogorskem alpskem resortu Špik v kategoriji pokritih kopališč po izboru obiskovalcev uvrstil na drugo mesto. V letošnjem letu so v Špikovem centru dobrega počutja, kamor sodijo bazeni, zabeležili rast števila gostov, v mesecu avgustu pa dosegli rekordno število - 10.500 obiskovalcev.

Minuli teden so bili znani rezultati natečaja, ki ga že 28. leto zapored prireja RTV Slovenija in na katerem kopalci izbirajo najboljše kopališče v različnih kategorijah. Preko spleta ali ob obisku kopališč je bilo mogoče glasovati za najboljše med malimi, srednjimi in velikimi termalnimi kopališči, med letnimi in naravnimi ter med pokritimi bazenskimi kopališči.

V kategoriji slednjih na prvem mestu tudi letos ostaja dolgoletni zmagovalec, ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugo mesto pa se je povzpel lani tretje uvrščeni Svet vode v kranjskogorskem hotelu Špik. Priznanje je na podelitvi na stolpu Vinarium v Lendavi prevzela Simona Rozman, vodja wellnessa v Špiku, ki izkazano zaupanje obiskovalcev razume kot potrditev dosedanjega dela in obenem odgovornost za naprej: »Veliko število prejetih glasov za nas pomeni dokaz, da smo na pravi poti. Nenehno se trudimo za ohranjanje visokih standardov čistoče, obenem pa vedno stremimo k nadgradnji storitev. V prihodnje nameravamo na letni terasi bazena dodati še gostinsko ponudbo, fitnes in masaže na prostem, s čemer bomo še bolje izkoristili osrednjo prednost našega kopališča - njegovo odlično lego sredi naravnega gorskega okolja in edinstven pogled z bazena na gorsko skupino Špik, ki vedno znova navduši naše obiskovalce.«

Špikov Alpski center dobrega počutja, kamor poleg bazenov sodijo tudi center lepote in Svet savn, je v letošnjem letu zabeležil rast števila obiskovalcev glede na lani. V prvih devetih mesecih lanskega leta je center obiskalo 52.000 gostov, v enakem obdobju letošnjega leta pa 56.000, kar v povprečju pomeni dobrih 6.200 obiskovalcev mesečno. Največjo zasedenost so letos zabeležili januarja in februarja ter od junija do avgusta, ko se je v centru razvajalo kar 9.000 obiskovalcev na mesec. Kljub temu, da ima alpski resort Špik le pokrito kopališče, so poletni meseci najbolj obiskani. Rekord so postavili v letošnjem avgustu, ko so gostili kar 10.500 obiskovalcev.

Izjemno naravno alpsko okolje, ki obdaja alpski resort Špik v Gozdu Martuljku, predstavlja rdečo nit celotne ponudbe, kjer stavijo na trajnostni značaj in skrb za kakovost življenja. Vodja resorta, Predrag Canjko, pravi, da glavni motiv obiska predstavlja preživljanje prostega časa v športnem duhu in neokrnjeni naravi, ki ga v Špiku obogatijo s pestro ponudbo storitev Alpskega wellness centra. In dodaja: »Večina gostov k nam na poletni gorski oddih prihaja iz Slovenije in sosednje Italije, sledijo pa turisti iz Češke, Nemčije in držav Beneluksa. V preteklih poletnih mesecih smo z obiskom zadovoljni, saj smo zabeležili kar 81-odstotno zasedenost sob.«

Jeseni se struktura gostov popestri z udeleženci poslovnih dogodkov, dobro zasedenost pa si obetajo tudi v bližajočih se dnevih jesenskih počitnic. Za goste bodo takrat pripravili dodatne tematske aktivnosti, kot je izrezovanje buč, ki bo potekalo 2. novembra in je namenjeno predvsem mlajšim obiskovalcem.

V zimskih mesecih, ko se Zgornjesavska dolina ogrne v belo, bodo prevladovali tradicionalni gostje iz Hrvaške in Srbije, ki dneve preživljajo na kranjskogorskih smučarskih strminah. Ob zimskih dneh glavnina gostov smučarske aktivnosti zaključi prav v Svetu vode, Svetu savn ali ob masaži v Alpskem wellnessu Špik.

Na fotografiji: Simona Rozman, vodja wellnessa v hotelu Špik (na sredini), na podelitvi priznanj v Lendavi.

Več informacij:
Maša Koglot, Odnosi z javnostmi, Hit, d.d.; masa.koglot@hit.si; 041 616 626.