Štajerska vina brez meja

Po slovesnem pričetku gradnje hotela Mond, ki so ga pospremili s simbolično postavitvijo temeljnega kamna v obliki zasaditve dveh vinskih trt, v igralniško-zabaviščnem centru Mond nadaljujejo z zanimivim povezovanjem štajerskih pridelovalcev vin, z obeh strani meje. Štajerska vinska pot nedvomno velja za uveljavljeno turistično atrakcijo tako v strokovnih sommelierskih krogih, hkrati pa zna s številnimi zanimivimi postanki prepričati številne ljubitelje dobre kapljice, pohodnike in raziskovalce.

Prav izvirni dogodki predstavljajo dober vzvod za obisk ali izlet po Štajerskem, zato v centru Mond, v četrtek, 5. maja, prirejajo prvi festival, ki so ga pomenljivo poimenovali »Štajerska vina brez meja«. Na manjšem, a zato še toliko bolj prijetnem festivalu, se bom namreč predstavilo 11 vinarjev, 6 slovenskih (Vino Gaube, Hiša vin Doppler, M-vina, Vina Frešer, Dveri-Pax, Sanctum) in 5 avstrijskih (Polz, Skoff, Gross, Tement, Primus). Vsak izmed njih bo predstavil izbrana vina, med katerimi vsaj en sauvignon, skupaj bo obiskovalcem na festivalski pokušini na voljo 33 vzorcev vin. Prav udeleženci prireditve bomo po svojem okusu izbrali najboljši sauvignon, pri tem pa pokusili tudi slastne štajerske prigrizke, ki jih bodo ponudili Mondovi gostinci. Prireditev bo popestrila tudi glasba in sicer se bosta obiskovalcem predstavila dva mlada štajerska glasbena izvajalca, ki kot sama zagotavljata znata poskrbeti tudi za glasbene gurmane – to sta Vlado Milojković in Darian Kocmut kot duo Akustični orgazem.

Prav s tovrstnimi doživetji bodo v centru Mond v pričakovanju odprtja in še posebej z zagonom novega hotela delovali v smeri promocije lokalnega okolja in eno-gastronomskih posebnosti.


Več informacij: Vesna Goričan Čač, Marketing centra Mond, vesna.gorican.cac@hit.si, m 041 280 869