Prvi Mednarodni kulinarični festival v Kranjski Gori

Udeležbo na festivalskem tekmovanju je potrdilo kar 30 kuharjev, ki prihajajo iz Italije, Hrvaške, Makedonije, Azerbajdžana, Rusije, Črne Gore, Srbije in Slovenije. Ti bodo v Kranjsko Goro prispeli v četrtek, ko jim v Resortu Ramada v sodelovanju z lokalnimi gostinskimi ponudniki pripravljajo tudi predstavitveni večer.

V petek in soboto pa se bodo kuharji pomerili v štirih kategorijah, in sicer:

• Kategorija A1 – Priprava nacionalne jedi tekmovalca, na moderen način
• Kategorija A2 – Moderna kuhinja
• Kategorija B1 – Artistika
• Kategorija B2 – Torte

Komisijam, ki bodo tekmovanje ocenjevale, bo predsedoval Iztok Legat, častni član Svetovne kuharske zveze WACS, kot gost festivala pa bo dogajanje spremljal tudi predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Tomaž Vozelj.

V petek, 6. maja, bodo kuhinjo hotela Ramada Hotel & Suites zasedli trije vrhunski kuharski mojstri: Hrvoje Zirojević (Hrvaška), Marc Pavel (Italija) in Alma Rekić (Slovenija), ki se bodo podpisali pod večerjo TOP 3, ki se pričenja ob 19. uri.

Dogodek je lepa priložnost za povezovanje turističnih in gostinskih akterjev Kranjske Gore. V programu se bodo ob tekmovanjih namreč zvrstili tudi vodeni turistični ogledi destinacije s posebnim turističnim avtobusom (petek in sobota, ob 11. uri), na stojnicah v Resortu Ramada pa bodo obiskovalci lahko spoznali in kupili tudi zanimive izdelke lokalnih obrtnikov. Za najmlajše v soboto, 7. maja, med 11. in 15. uro, pripravljajo tematske kulinarične delavnice, vsi kulinarični raziskovalci pa se bodo ob 17. uri podali na Kulinarično pot, ki na izviren način povezuje 5 različnih gostinskih ponudnikov.

Program dogodkov (prenesi PDF dokument)

Več informacij in novinarske akreditacije: Aida Kadić, aida.kadic@hit-alpinea.si, m 041 267 082