Kranjska Gora, 9. 10. 2018 – Turistično gostinska zbornica je ob otvoritvi GTZ podelila priznanja za kakovost in uspešnost, med prejemniki so tudi posamezni zaposleni Skupine Hit , igralniško-zabaviščni center Perla in družba Hit Alpinea. Na tekmovanjih GTZ je letos sodelovalo 12 zaposlenih v Skupini Hit, ki so zbrali 6 medalj in 12 priznanj.

V okviru letošnjih Dnevov slovenskega turizma se v Portorožu vrstijo pomembni dogodki, med katerimi je tudi GTZ, ki velja za stanovsko prireditev gostinstva in turizma z najdaljšo tradicijo v Sloveniji.

Turistično gostinska zbornica je letošnji GTZ pričela s podelitvijo priznanj za kakovost in uspešnost. Med prejemniki priznanj, ki so jih podelili ministrica dr. Aleksandra Pivec, minister Zdravko Počivalšek, Andrej Prebil (predsednik Turistično gostinske zbornice) in Klavdija Perger (direktorica Turistično gostinske zbornice) so tudi 4 zaposleni iz družb Hit in Hit Alpinea, to so:
- Marija Zupančič Falak (vodja hotela Korona, Kranjska Gora), priznanje zaposlenim za posebne dosežke pri delu in doprinos k dvigu storitve;
- Erik Gomezel (vodja kuhinje v Hotelu Lipa), priznanje zaposlenim za posebne dosežke pri delu in doprinos k dvigu storitve;
- Biljana Bufolin (natakarica v Hotelu Park, Nova Gorica), priznanje zaposlenim za posebne dosežke pri delu in doprinos k dvigu storitve;
- Fedja Pobegajlo (vodja trženja v družbi Hit Alpinea, Kranjska Gora), priznanje zaslužnim posameznikom za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma.


Ob tem je družba Hit Alpinea prejela tudi priznanje za investicije, pestrost ponudbe in dvig kakovosti storitve ter za oblikovanje inovativnih turističnih produktov. V roke predsednika uprave družbe Hit Danjela Mlečnika in vodje igralniško-zabaviščnega centra Perla, Igorja Zlatoperja pa je šlo priznanje za pomembne obletnice in jubileje – 25 let poslovanja centra Perla v Novi Gorici.

»Ponosni smo na naše zaposlene, prejemnike priznanj, ki si v Hitu skupaj s sodelavci prizadevajo za kakovostne gostinsko-turistične storitve. Skrb za goste je ključno vodilo, ki nam prinaša njihovo zvestobo ter hkrati omogoča uresničevanje naših poslovnih ciljev,« je ob podelitvi povedal Danjel Mlečnik, predsednik uprave družbe Hit.

Skupino Hit je na tekmovanjih letošnjega GTZ zastopalo 12 zaposlenih, in sicer 11 iz matične družbe Hit in ena predstavnica iz kranjskogorske družbe Hit Alpinea. Skupaj so osvojili 6 medalj in 12 priznanj. Med njimi izstopa kuhar Manoel Kerec iz igralniško-zabaviščnega centra Mond v Šentilju, ki je prvič nastopil na GTZ in si v kategoriji priprave jedi po naročilu (magic box - člani) prislužil zlato medaljo.


PRIZNANJA IN MEDALJE HITOVIH GOSTINCEV NA 65. GTZ

Razstava kulinaričnih izdelkov
TADEJ JUG (IZC Perla) - zlato priznanje

Razstava slaščičarskih izdelkov
ALEN ARBI MILOŠEVIĆ (IZC Perla) - srebrno priznanje in SREBRNA medalja

Tekmovanje v pripravi jedi pred gostom
SIMON PERŠE (IZC Perla) - zlato priznanje in SREBRNA medalja

Tekmovanje v pripravi jedi v kotličku
TONI FERIZOVIĆ (IZC Park) - zlato priznanje in SREBRNA medalja

Tekmovanje v pripravi jedi po naročilu – magic box – člani
MANOEL KEREC (IZC Mond) -  srebrno priznanje in ZLATA medalja
JERNEJ RAC (Hotel Špik) -  srebrno priznanje in BRONASTA medalja

Tekmovanje v pripravi jedi po naročilu – magic box – mladinci
ERIK BATAGELJ (Hotel Sabotin) - bronasto priznanje
BLAŽ VODOPIVEC (IZC Park) - bronasto priznanje

Tekmovanje v poznavanju in postrežbi slovenskih vin
MITJA PISK (IZC Park) - zlato priznanje in BRONASTA medalja

Tekmovanje v pripravi in postrežbi kave
VLADAN IKONIĆ (IZC Perla) - zlato priznanje
MATJAŽ ZORN (IZC Park) - zlato priznanje

Tekmovanje hotelskih receptorjev
MAŠA POTOČNIK (Hit Alpinea) - srebrno priznanje

Več informacij:
Lavra Peršolja Jakončič,
Kabinet uprave, Hit, d.d.
m 031 336 814,
lavra.persolja.jakoncic@hit.si