Družba Hit Alpinea oživlja gostinsko ponudbo v Planici

Kranjska Gora, 1. junij 2016 – Družba Hit Alpinea v objektu Kavka oživlja gostinsko ponudbo v Planici. V mesecu maju je bila gostilna Kavka odprta le ob koncih tedna, odslej pa bo po načrtih v teku poletne sezone obratovala vse dni. V sodelovanju z lokalnimi gostinskimi ponudniki pa se je v Kranjski Gori že drugo poletno sezono mogoče odpraviti na posebno Kulinarično popotovanje.  

Prostor in delo gostinci družbe Hit Alpinea dobro poznajo, saj v času planiškega praznika v poletih samo v objektu Kavka na dan postrežejo tudi do 500 obrokov, predvsem tistim, ki skrbijo, da je najodmevnejša zimska športna prireditev vsako leto dobro izpeljana. Dobro sodelovanje z Nordijskim centrom Planica pa nadaljujejo tudi izven zimske sezone.

»V sodelovanju z Nordijskim centrom Planica in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport smo v mesecu maju pričeli z izvedbo gostinskih storitev v objektu Kavka ob planiški velikanki. Ker smo bili z odzivi gostov na ponudbo v tem izjemnem naravnem okolju zelo zadovoljni, bomo dosedanje poslovanje ob koncu tedna razširili na vsakodnevno obratovanje v teku cele poletne sezone,« razlaga Fedja Pobegajlo, izvršni direktor družbe Hit Alpinea.

Gostom, ki se lahko ob obisku Planice odpočijejo tik ob vznožju letalnice na terasi Kavke (cca 50 sedežev) ali v notranjosti objekta (cca 30 sedežev) so na voljo osvežilne pijače, ponudbo jedi pa so prilagodili lokalnemu kulinaričnemu izročilu. Tako je v gostilni Kavka mogoče pokusiti od hladnih predjedi (domači narezek, ajdovi žganci s kislim mlekom), toplih enolončnic (gobova kmečka juha, dnevna enolončnica), glavnih jedi (goveji golaž s polento, kranjska klobasa, kislo zelje, pražen krompir), sestavljenih solat ter sladic (ajdovi krapi, jabolčni zavitek, sirovi štruklji z medom).

Ob oživitvi gostinske dejavnosti v Planici v družbi Hit Alpinea nadaljujejo tudi s povezovanjem z lokalnimi gostinskimi ponudniki. Ob prvem mednarodnem kulinaričnem festivalu, ki je potekal v začetku maja so tako k sodelovanju pritegnili »Kranjskogorske kamenčke«, kot se kranjskogorski gostinci radi predstavijo, ki so obiskovalcem festivala v pokušino ponudili nekatere prepoznavne lokalne jedi in jih dopolnili s posebnostmi svojih gostiln. Odzivi obiskovalcev so organizatorje kulinaričnega festivala prepričali, da bodo festival ponovili tudi v prihodnjem letu. Dobre odzive gostov je požela tudi kranjskogorska kulinarična pot, kjer je vsak četrtek ob 18. uri ob sproščenem sprehodu in druženju na prostem mogoče okusiti nekaj značilnih lokalnih in slovenskih jedi, pa tudi njihovih modernejših interpretacij, na petih postajah pri različnih gostinsko-turističnih ponudnikih.
V družbi Hit Alpinea redno dopolnjujejo nabor doživetij v destinaciji Kranjska Gora, s ciljem gostom zagotoviti čim več izvirnih možnosti preživljanja prostega časa, med temi tudi ogled Nordijskega centra, s spustom po jeklenici ali s sprehodom v Tamar. Da bi obiskovalcem ponudbo centra Planica še bolj približali se z vodstvom NC Planica že dogovarjajo za možnosti promocije v sklopu recepcij hotelov ter preko prodajne službe družbe Hit Alpinea. Prav tako pa v Planico obiskovalce Kranjske Gore in goste hotelov vozi poseben turistični avtobus.


Več informacij in možnost organizacije novinarskih obiskov: Mateja Golja, mateja.golja@hit-alpinea.si, m 041 636 800