Brazilski tour operaterji na obisku Slovenije

Osem organizatorjev potovanj, ki po večini prihajajo iz Curitibe, največjega juga Brazilije, bo v štirih dneh spoznavalo nekatere turistične posebnosti Slovenije, pri čemer so v izhodišče postavljene Hitove namestitvene kapacitete v Novi Gorici in Kranjski Gori. “V program smo želeli vključiti tiste najbolj odmevne slovenske turistične zgodbe, ki jih tudi sicer izpostavljamo in gostom prodajamo v povezavi z lokalnimi partnerji, s katerimi redno sodelujemo, vključili pa smo tudi nove. Obetamo si, da bomo prav s sodelovanjem in z neposredno vključitvijo tujih turističnih operaterjev lahko postopoma razvili potencial tudi tako oddaljenih trgov kot je južna Amerika,” razlaga Suzana Pavlin, vodja pospeševanja prodaje v družbi Hit.

Po namestitvi in sprejemnem kosilu v centru Perla bodo gostom danes predstavili Novo Gorico ter jim približali posebna doživetja v vinorodnih Brdih, Evropski destinaciji odličnosti 2015, z vodeno degustacijo vin in tipično večerjo. Jutri se bodo po dolini Soče, s postankom in ogledom Tolminskih korit, odpravili proti Kranjski Gori, kjer se bodo namestili in pobližje spoznali ponudbo hotelov družbe Hit Alpinea.

»Obisk bomo izkoristili za predstavitev naših turističnih programov v vseh letnih časih in posebnosti ob-hotelske ponudbe za različne ciljne segmente gostov. Pozornost želimo ob naravnih in infrastrukturnih danostih pritegniti z novimi produkti ledeniškega in medical wellnessa, možnostmi športnih priprav in pestim koledarjem dogodkov, ki vse leto bogatijo turistični utrip Kranjske Gore,« pravi Fedja Pobegajlo, izvršni direktor družbe Hit Alpinea.

Po popoldanskem ogledu Bleda bodo za zanimiv zaključek dneva poskrbeli v igralniško-zabaviščnem centru Korona. V nedeljo jih bodo sprejeli v zeleni prestolnici Evrope, v Ljubljani, v nadaljevanju dneva si bodo ogledali Postojnsko jamo, Krajinski park Sečoveljske soline in Piran. Bivanje bodo v Sloveniji zaključili v novogoriški Perli, od kjer se bodo v ponedeljek dopoldan tudi odpravili na letališče v Benetke in v Brazilijo.

»Potovanja so sanje mnogih Brazilcev in Slovenija predstavlja zanje novo, še nepoznano destinacijo«, razlaga Eugênia Lycouressis iz podjetja CChotels, ki v Braziliji predstavlja ponudnike turističnih storitev iz vsega sveta in dodaja, da: »smo se po lanskem obisku Slovenije in Hita odločili za skupno sodelovanje pri vzpostavitvi partnerskih povezav med slovenskimi ponudniki turističnih storitev in brazilskimi turističnimi agencijami.«

Ostajamo na razpolago za več informacij, prav tako pa tudi za možnost organizacije osebnega srečanja s skupino brazilskih organizatorjev potovanj v vaši bližini (upoštevajoč predviden itinerar skupine).


Več informacij:
Lavra Peršolja, Kabinet uprave, m 031 336 814, lavra.persolja@hit.si