Hitovci z vrsto odličij na Gostinsko turističnem zboru Slovenije

Nova Gorica, 19. oktober 2017 – Na 64. Gostinsko-turističnem zboru Slovenije (GTZ), ki je potekal v Kranjski Gori, so se Hitovi gostinci izkazali z izjemno bero medalj in priznanj. Priznanja Turistično gostinske zbornice za kakovost in uspešnost je prejelo šest zaposlenih, hotel Mond in Kamp Špik. Družbi Hit Alpinea zlati trajnostni certifikat Travelife za hotel Ramada Resort. Naslednje leto bodo GTZ gostili v Portorožu.


Priznanja turistično gostinske zbornice

Turistično gostinska zbornica je letošnji GTZ pričela s podelitvijo priznanj za kakovost in uspešnost. Med prejemniki priznanj je kar šest zaposlenih iz družb Hit in Hit Alpinea: Stevo Praštalo, Ivica Mišić, Boštjan Kovačič, Mirza Avdić, Zorka Radošević in Valentina Marinič. V kategoriji hotelov je priznanje prejel Hitov hotel Mond iz Šentilja, posebno priznanje pa je za oživitev Kampa Špik prejela tudi družba Hit Larix.

»Upravičeno smo lahko ponosni na naše zaposlene, prejemnike priznanj, ki si v Hitu skupaj s sodelavci prizadevajo za kakovostne gostinsko-turistične storitve. Skrb za goste je ključno vodilo, ki nas vse usmerja k doseganju dobrih rezultatov in uresničevanju poslovnih ciljev,« je ob podelitvi povedal Janez Mlakar, predsednik uprave družbe Hit.


Hitovci š številnimi odličji na tekmovanjih Gostinsko turističnega zbora
Tomi Pance edini na letošnjem GTZ z vsemi možnimi točkami

Skupino Hit je na letošnjem GTZ zastopalo 18 tekmovalcev iz matične družbe Hit in 7 tekmovalcev iz hčerinske družbe Hit Alpinea iz Kranjske Gore. Pomerili so se v desetih tekmovalnih kategorijah in skupaj po točkovnem sistemu zbrali 13 odlikovanj, in sicer 4 zlate, 2 srebrni in 7 bronastih medalj. Hitovi gostinci so k prejetim medaljam dodali še 16 zlatih, 7 srebrnih in 3 bronasta priznanja.

Posebej izstopajo štirje prejemniki zlatih medalj. Tomi Pance (igralniško-zabaviščni center Perla) je potrdil, da si lahko najbolje pripravljeno in postreženo kavo lahko privoščite v Perlini kavarni Dolce Vita, saj je letos edini na vseh tekmovanjih GTZ dosegel vse možne točke (100,00). Simon Perše (igralniško-zabaviščni center Perla) je zmagal na tekmovanju v pripravi jedi pred gosti, Boštjan Jamšček (igralniško-zabaviščni center Perla) je bil najboljši v pripravi jedi po naročilu magic-box, Dejan Fornazarič (igralniško-zabaviščni center Park) pa je pripravil najboljšo jed v kotličku.


Mednarodni zlati certifikat Travelife hotelu Ramada Resort Kranjska Gora

Zelena shema slovenskega turizma usmerja in spodbuja turistične destinacije, ponudnike, parke in agencije k trajnostnemu in okolju prijaznemu delovanju. Destinacija Kranjska Gora je že nosilka znaka zelene destinacije, v družbi Hit Alpinea pa so se odločili za pridobitev mednarodnega certifikata Travelife, ki potrjuje trajnostne dosežke na okoljskem, socialnem in ekonomskem področju.

Aktivnosti na trajnostnem področju sicer potekajo že več let, s pridobitvijo certifikata Travelife pa želijo v družbi Hit Alpinea svojo zavezo k uresničevanju trajnostnih usmeritev še okrepiti.

Že pred tremi leti so hkrati z osnovno šolo, vrtcem, dvorano Vitranc in kranjskogorsko občinsko stavbo tudi osrednji hoteli družbe Hit Alpinea prešli na ogrevanje z lesno biomaso. V sodelovanju z lokalnimi gostinskimi ponudniki je kot rezultat projekta mehke mobilnosti zaživela »Kulinarična pot po Kranjski Gori«, ki je danes eden izmed bolj uveljavljenih produktov destinacije. Družba Hit Alpinea vedno večji poudarek posveča sodelovanju z lokalnimi pridelovalci hrane in pijač, za povezave in uresničevanje skupnih projektov s partnerji na destinaciji pa skrbi Zeleni tim, ki je tudi vodil postopek pridobivanja trajnostnega certifikata Travelife.

V sklopu Dnevov slovenskega turizma sta sinoči zlati Travelife certifikat za Ramada Resort Kranjska Gora prevzela Fedja Pobegajlo, direktor družbe Hit Alpinea in vodja Zelenega tima, Aida Kadić.

Fedja Pobegajlo, predsednik organizacijskega odbora 64. GTZ Slovenije, je sinoči na slavnostni prireditvi ob zaključku GTZ predal prapor za izvedbo 65. GTZ Slovenije, ki bo naslednje leto potekal v Portorožu, v družbi Hoteli Bernardin.


Več informacij:
Lavra Peršolja Jakončič, Kabinet uprave, Hit, d.d.
m 031 336 814,
lavra.persolja.jakoncic@hit.si



V nadaljevanju sledita seznam prejemnikov priznanj in medalj na GTZ 2017 po posameznih kategorijah in seznam prejemnikov priznanj Turistično gostinske zbornice.

PREJEMNIKI PRIZNANJ in MEDALJ GTZ 2017, PO POSAMEZNIH KATEGORIJAH (Skupina Hit)

Tekmovanje v pripravi in postrežbi kave
Tomi PANCE (IZC Perla), Zlato priznanje in ZLATA MEDALJA / 100 točk
Elvis ARAPOVIć (IZC Perla), Srebrno priznanje
Vladan IKONIć (IZC Perla), Srebrno priznanje


Razstava kulinaričnih izdelkov
Tadej JUG (IZC Perla), Srebrno priznanje
Pomočnik: Alen ARBI MILOŠEVIĆ, Srebrno priznanje
Jernej RAC (IZC Korona), Bronasto priznanje
Pomočnica: Ana MARKIČ, Bronasto priznanje


Tekmovanje v kulinarični artistiki
Jernej RAC (IZC Korona), Zlato priznanje in BRONASTA MEDALJA
Aldin SKENDEROVIĆ (IZC Korona), Zlato priznanje
Klemen DROLE (Hotel Špik), Srebrno priznanje


Tekmovanje v pripravi jedi pred gostom
Simon PERŠE (IZC Perla), Zlato priznanje in ZLATA MEDALJA
Dragan SAMARDŽIĆ (IZC Perla), Zlato priznanje in BRONASTA MEDALJA


Tekmovanje sobaric
Edina SKENDEROVIĆ (Hit Alpinea), Zlato priznanje in BRONASTA MEDALJA
Vozniak LIUBOV (Hit Alpinea), Zlato priznanje


Tekmovanje hotelskih receptorjev
Domen ŠUŠTERČIČ (Hit Alpinea), Srebrno priznanje


Tekmovanje v pripravi jedi v kotličku
Dejan FORNAZARIč (IZC Park), Zlato priznanje in ZLATA MEDALJA
Goran SUBOTIć (Hotel Špik), Zlato priznanje in SREBRNA MEDALJA
Ivica Aleksov (Hit Alpinea), Zlato priznanje in BRONASTA MEDALJA
Petra ŠEPIC (Hit Alpinea), Zlato priznanje
Urban MEŽEK (Hit Alpinea), Bronasto priznanje


Tekmovanje v pripravi jedi po naročilu – magic box – člani
Boštjan JAMščEK (Perla), Zlato priznanje in ZLATA MEDALJA
Dalibor JANAČKOVIČ (Perla), Zlato priznanje in BRONASTA MEDALJA
Toni FERIZOVIč (Park), Srebrno priznanje
Ivica Aleksov (Hit Alpinea), Priznanje


Tekmovanje v pripravi jedi po naročilu – magic box – mladinci
Blaž VODOPIVEC (Park), Zlato priznanje in BRONASTA MEDALJA


Tekmovanje v poznavanju slovenskih vin
Matjaž PIPAN (Perla), Zlato priznanje in SREBRNA MEDALJA
Bogdan DEŽELAK (Hit Alpinea), Zlato priznanje in BRONASTA MEDALJA


PRIZNANJA Turistično gostinske zbornice Slovenije

Priznanja za uspešno delo in prispevek h kakovosti storitev

  • Stevo Praštalo, receptor v hotelu Kompas, Hit Alpinea, Kranjska Gora,
  • Ivica Mišić, natakar in barman v Ramada Hotel & Suites, Hit Alpinea, Kranjska Gora,
  • Boštjan Kovačič, vodja kuhinje v Ramada Resortu, Hit Alpinea, Kranjska Gora,
  • Mirza Avdić, animator, Hit Alpinea, Kranjska Gora,
  • Zorka Radošević, sobarica, Hotel Sabotin, Hit, Nova Gorica in
  • Valentina Marinič, vodja hotelskega gospodinjstva, Hotel Park, Hit, Nova Gorica.


Priznanje hotelu:
 - Hotel Mond, Šentilj v Slovenskih Goricah (Hit d.d.)


Priznanje kampu:
 - Kamp Špik, Gozd Martuljek (Hit Larix d.d.)