Dijaki iz Sicilije po evropske izkušnje v Slovenijo

Družba Hit, ki že vrsto let vlaga v razvoj oddaljenih italijanskih trgov, je v minulem tednu v skupni nastop na trgu povezala STO, Postojnsko jamo in Turizem Ljubljana. Na dobro obiskani novinarski konferenci v Palermu je bila ob številnih aktivnostih, ki jih družba Hit uspešno realizirala na Siciliji, največja pozornost namenjena osrednjim turističnim ikonam Slovenije kot trajnostne destinacije.

Ob predstavitvi ključnih Hitovih destinacij, produktov in novosti je bil glavni povod za dogodek v Palermu nova storitev – brezplačni transferji gostov na letališča. Družba Hit in turistična agencija Propaganda Viaggi, ki deluje kot Hitova informacijska točka na trgu Sicilije, bosta vsem gostom, ki bodo potovali v Hitove destinacije v Sloveniji omogočila prevoz od doma na letališče s personaliziranim kombijem. Od 1. marca do 31. decembra 2018 bo tako potekala oglaševalska akcija na kombiju, ki povezuje tri letališča Sicilije, in sicer Palermo, Trapani in Catanio. Kombi bo predvidoma do konca leta prevozil 30.000 km po Siciliji, s čimer bodo podobe Hita in Slovenije zakrožile med potencialnimi gosti.
Hitova informacijska točka na Siciliji je tudi letos uspela na italijanskem državnem razpisu s programom izobraževanj za dijake v tujini. Skupaj skoraj 100 dijakov srednje šole »Istituto di Istruzione Superiore Cipolla-Pantaleo-Gentile« iz mesta Castelvetrano je tako dobilo priložnost, da obdobje šolanja v srednji šoli zaključi z novimi izkušnjami in praktičnim spoznavanjem
delovanja turistične infrastrukture.    Prva skupina je z dejavnostmi zaključila v preteklem tednu, danes pozno popoldan pa se bo v Hotelu Sabotin v Solkanu zbrala nova skupina. V program dela za dijake je ob uvodni predstavitvi družbe Hit kot enega največjih turističnih akterjev v Sloveniji vključen tudi intenzivni tečaj angleščine v turizmu, ob tem pa tudi vodeni ogledi zgodovinskih in naravnih znamenitosti Slovenije (Kobarid, Postojnska jama …). Izobraževalni program bo za dijake trajal vse do vključno ponedeljka, 5. marca 2018.

____________________

Lavra Peršolja Jakončič,
Kabinet uprave, Hit, d. d.,
lavra.persolja.jakoncic@hit.si,
m 031 336 814