13. Festival vrtnic

Spoštovani,
z veseljem najavljamo letošnji FESTIVAL VRTNIC, ki ga Goriško društvo ljubiteljev vrtnic prireja v sodelovanju z družbo Hit in Mestno občino Nova Gorica.

Da bi javnosti približali dogajanje na osrednji spomladanski mestni prireditvi, ki že vrsto let pomaga graditi prepoznavnost mesta vrtnic in Goriške kot privlačne turistične destinacije, vas vabimo na     

PREDSTAVITEV 13. FESTIVALA VRTNIC,

ki bo v sredo, 25. aprila 2018, ob 10.00 uri, v prenovljenem atriju Frančiškanskega samostana Kostanjevica (Škrabčeva ulica 1, Nova Gorica).    Program festivala bo predstavila Katja Kogej, predsednica Goriškega društva ljubiteljev vrtnic, pomen festivala za Novo Gorico pa bosta izpostavila Ana Zavrtanik Ugrin, podžupanja Mestne občine Nova Gorica in Dejana Baša, vodja Turistične zveze TIC Nova Gorica, ki je nosilka projekta Go Gourmet. Letošnji festival se vključuje v praznovanje Škrabčevega leta, s katerim samostan obeležuje 100. obletnico smrti tega velikega jezikoslovca, zato bosta na novinarski konferenci sodelovala tudi p. Jernej Kurinčič, gvardijan Frančiškanskega samostana Kostanjevica in Pavla Jarc, direktorica Kulturnega doma Nova Gorica.

Sledil bo ogled vrta burbonk in pokušina vrtničnih prigrizkov, ki jih bodo za to priložnost pripravili kuharji Hitovega hotela Park.

Prijazno vabljeni.

Več informacij in potrditev udeležbe:
Lavra Peršolja Jakončič | lavra.persolja.jakoncic@hit.si | m 031 336 814