Kaj se dogaja pri nas?

Medtem ko razočarani opazujemo naše centre Hit Universe of Fun, ki še vedno zaprti samevajo, smo toliko bolj veseli vsega dogajanja in novosti na naših destinacijah. Zato tokrat z vami delimo pozitivne zgodbe iz naših krajev, v katerih v bolj »normalnih časih« številne vsebine in dogajanja snujemo tudi sami:

Nova Gorica skupaj z Gorico Evropska prestolnica kulture 2025: GO 2025!

Konec pravkar zaključenega leta so bila skupna prizadevanja slovenske in italijanske Gorice bogato poplačana. Go&Go bosta leta 2025 ponosno nosili naziv Evropska prestolnica kulture. Mesti, ki se fizično tako močno stikata in prepletata, da je za tujca skorajda nemogoče reči, kje se začenja slovenski in kje končuje italijanski del mesta, bosta zdaj skupaj zadihali tudi v tem velikem in pomembnem kulturnem projektu, kar se bo zagotovo odražalo tako v življenju prebivalcev obeh mest kot v turistični atraktivnosti tega prostora. Projekt s centrom na Goriškem bo sicer vsebine in aktivnosti črpal iz širšega področja, vse od izvira pa do izliva reke Soče. Torej iz področja, kjer je Hit s svojimi številnimi enotami, ki se raztezajo od Vrtojbe preko Nove Gorice pa vse do Kobarida, močno prisoten. Zato se veselimo naziva, novih priložnosti, ki jih prinaša, in seveda vsebin in dogodkov, ki bodo zagotovo atraktivni tudi za vse vas, naši dragi gostje.

Kranjska Gora z okolico prizorišče številnih tekem svetovnega pokala

Ne, v naše igralnice in hotele v Kranjski Gori ne morete še priti. A Kranjska Gora je že in bo letošnjo zimo še večkrat pokukala v vaš dom preko prenosov športnih tekem. V decembru je na tamkajšnji planiški velikanki potekalo Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, v januarju pa se je na kranjskogorskem smučišču izjemoma odvijala Zlata lisica, ki ima sicer običajno svoj »brlog« na maribirskem Pohorju (torej v neposredni bližini Monda).

A zimska tekmovalna sezona se v našem alpskem biseru še zdaleč ni končala: 13. in 14. marca ne zamudite 60. Pokala Vitranc, slalomske in veleslalomske tekme za Svetovni pokal v alpskem smučanju za moške, 25. in 26. marca, ko bo  v zraku že dišalo po pomladi in upajmo, novih začetkih, pa bo v Planici še finale Svetovnega pokala v smučarskih skokih. Vabljeni k ogledu. Ko pa bo spet priložnost, se le tudi s smučmi spusite po strmi progi Vitranca ali si v živo poglejte, kako fascinanta in kar malo zastrašujoča je planiška velikanka. Res vredna obiska!

Štajerska v znamenju ledene trgatve

Medtem ko naš vinski hotel Mond skupaj z zabaviščem sameva, so nekateri štajerski vinarji v neposrednji bližini le-tega izvedli ledeno trgatev. Veste, kaj je pravzaprav ledeno vino? Pridelano je iz grozdja, ki je popolnoma pomrznilo na vinski trti, s čimer je zmrznila tudi voda v grozdnih jagodah. Pogoj za to je, da je grozdje na trtah najmanj tri dni in tri noči izpostavljeno temperaturam -7°C ali manj in seveda, da je sadež popolnoma zdrav in ima dovolj sladkorja. Pri pridelavi ledenih vin je pomembno, da se zmrznjeno grozdje spreša, še preden se odtali. S tem se doseže, da se iz jagod iztisne sok s sladkorjem in kislinami, voda v obliki ledu pa v veliki meri ostane v preši. Nastane ledeno vino, ki je zelo sladko ima kompleksno, fino in trajno sortno cvetico. Ko boste prihodnjič pohajkovali po Štajerskem, pa ga tudi preizkusite. Splača se!

Za konec pa vam podarjamo promocijski video Slovenske turistične orgnaizacije, ki je prav v teh dneh osvojil prvo mesto na tekmovanju Mednarodnega odbora turističnih filmskih festivalov (CIFFT) ter Evropske potovalne agencije. S krasnimi kadri in vsebino, ki podpira naslov Time to stay home, spodbuja in navdihuje vse nas, da za zdaj ostanemo doma, a hkrati snujemo in sanjamo o prihodnjih potovanjih. Potopite se torej v zeleno Slovenijo in si v mislih pričarajte svojo naslednjo dogodivščino v centrih Hit Universe of Fun :)