Hitov travelskop

Namigi za potovanje ali izlet po meri vašega astrološkega znamenja

Ste že preučili horoskop za vaše nebesno znamenje za leto 2021? Naj vam zaupamo skrivnost oz. zadnji trend na tem področju. Ali ste vedeli, da lahko vaše prvo potovanje ali kratek izlet po »lockdownu« oblikujete po meri vašega astrološkega znamenja? Planeti in zvezde, ki so pospremile naše rojstvo, namreč vplivajo tako na nekatere naše karakterne značilnosti kot tudi odločitve in izbire.

Ste pripravljeni izvedeti nekaj več o sebi? Vaše nebesno znamenje vam bo razkrilo ali ste adrenalinski popotnik, ki pušča prosto pot improvizaciji ali je bolje, da vaša potovanja skrbno načrtujete. Boste vaš notranji mir našli v objemu narave, v novih dogodivščinah ali pa je za vas bolj primerno sproščujoče uživanje v hotelskem udobju …

Pustite se presenetiti in odkrijte oddih, ki je vam pisan na kožo, v Hitovem travelskopu 2021, kjer je zbranih kar nekaj idej in namigov zato, da bi vnovič (ko bo to le spet mogoče) začeli varno potovati –  z navdušenjem in sproščenostjo.

OVEN (21. marec – 20. april)

Ovni boste v letu 2021 prvi potovali.

Prvi, vodilni znak v zodiaku, simbolizira nove začetke. Ovni ste izredno dinamični in znate spodbuditi vsa druga znamenja – tudi za potovanja. Vi boste letos med tistimi, ki se bodo prvi odpravili na pot. Vaša energija se kaže na vsakem koraku, zato iščete oddih, ki to ni. Postavljamo vas v center dogajanja, v Novo Gorico. V igralniško-zabaviščnem centru Park vas pričakujejo z adrenalinskimi doživetji v igri in ob njej. Ker ničesar ne smete zamuditi, še namig: privoščite si večerjo v Parkovi restavraciji Tiffany. Tu boste na krožnikih in v kozarcih dobili navdih za raziskovanje številnih lokalnih posebnosti: vinorodna Brda, Vipavska dolina in Kras tu na dosegu roke. Naj se misija novi horizonti začne!

BIK (21. april – 20. maj)

»Uživam tukaj in zdaj,« pravi bik na dopustu.

Biki ste v življenju ciljno usmerjeni in ne radi rinete v neznano. Najbolje se počutite, ko brezskrbno uživate. Zato nam zaupajte, da bo za vas v resortu Perla v Novi Gorici dobro poskrbljeno. Pod eno streho je vse pripravljeno za vas: udobje hotelskih suit, room service, vrhunska kulinarika z avtorskim podpisom mednarodno nagrajenih chefov, strokovna in prijazna postrežba, vznemirjenje iger na srečo, vrhunske storitve dobrega počutja v centru Spa Perla in sladki trenutki v kavarni Dolce Vita. V skladu s prepričanjem »uživam tukaj in zdaj«, si boste lahko v vsakem trenutku privoščili izbiro, ki vam bo polepšala dan. Prepričani smo, da si boste ob povratku domov vnovič zaželeli v Perlo. Zmagovalne izbire se ne menja, in vi to dobro veste.

DVOJČKA (21. maj – 21. junij)

Dvojčki so najverjetneje izumili »lastminute« potovanja.

Dvojčki ste izjemno aktivnega duha in vse vas zanima. Zmorete in zadate si več opravil hkrati, kar v vas ustvarja mešano centrifugo občutkov in vas nezavedno utruja. Jutranji pogled v ogledalo vas bo opomnil, da potrebujete odklop. Gremo na pot! Na spletu boste našli najboljšo »lastminute« ponudbo: igra & hotel & spa v prepoznavnem igralniško-zabaviščnem središču Perla v Novi Gorici, ki bo prepričala tudi vašega sopotnika. Dogodivščine je po vašem prepričanju potrebno deliti. Vaš oddih bo sestavljen iz diametralnih nasprotij, ki bodo zadostila vaši »dvojni« naravi. Če se boste dopoldan sproščali ob celostnih in profesionalno izvedenih lepotnih tretmajih v edinstvenem centru razvajanja Spa Perla, vas bomo zvečer srečali za mizo pokra, kjer boste s pridom izkoristili vašo najboljšo karto: samozavest.

RAK (22. junij – 22. julij)

Idealen dopust za raka: mir in sprostitev v krogu družine in prijateljev.

Raki ste izredno navezani na svoje bližnje. Prav zato si težko predstavljate, da bi dopust preživeli brez njih. Do sebe in sopotnikov čutite veliko odgovornost, zato ste pri organizaciji skupinskih dopustov in potovanj previdni. Varnost je pri tem na prvem mestu, pomemben pa je tudi finančni vidik. Raki se radi namestite na enem mestu, od kjer se lahko odpravite na dnevne izlete. Zato je prav Hotel Sabotin v Solkanu vaše pravo izhodišče za odkrivanje lepot Goriške. Tu se lahko udobno namestite v družinske sobe ali apartmaje, si izposodite kolo in se z njim odpravite na raziskovanje bližnje okolice, ob smaragdni Soči do Kanala. Peš jo mahnite do Trga Evrope in Kostanjevice, ustavite se v kajakaškem centru v Solkanu in občudujte most z največjim kamnitim lokom na svetu. Povzpnete se lahko na Sveto goro ali Sabotin. Ne skrbite, po izletih ne boste ostali lačni, kuharji v Hotelu Sabotin vas bodo presenetili s poštenim okrepčilom.      

LEV (23. julij – 22. avgust)

Leve čaka odkrivanje Slovenije v več etapah.

Živite za polne trenutke, ki jih iščete tudi na potovanjih. Na pot se radi odpravljate pripravljeni, zato preberete številne napotke, vodnike in bloge (ne pozabite tudi na Perlin blog). Ste organiziran, a hkrati zelo praktičen in neodvisen popotnik. Slovenija »on the road« je rešitev za vas, ki si oddiha samo na enem mestu ne morete predstavljati. Na zemljevidu povežite tri ključne etape: Novo Gorico, Kranjsko Goro in Šentilj ter jih začinite s postanki in ogledi Brd, Postojnske jame, Bleda, Ljubljane in obiski vinarjev na čezmejni (južno)štajerski vinski ceste. Za vaše udobno in sproščeno bivanje bodo poskrbeli v Hitovih hotelih Perla, Korona in Mond, kjer si boste oddahnili in pripravili na nove izzive. Vaše popotniške izkušnje in odkritja so dragoceni, razmislite, kako bi jih delili in pomagali tudi drugim. Morda je prav letos čas za samostojen popotniški blog …

DEVICA (23. avgust – 22. september)

Devicam je čas dopusta sinonim za popolno sprostitev.

Device ste pri načrtovanju popolnega oddiha nepremagljive. Temeljite in premišljene. In pri tem uživate skoraj toliko kot na samem dopustu. Za improvizacijo pri vas preprosto ni prostora. Sebi (in morebitnim sopotnikom) privoščite popoln dopust – in nič vas pri tem ne bo omejevalo. Izredno pozorne ste na detajle, red in čistočo. Uživate v udobju, prosti čas pa radi združite s čim koristnim in zanimivim. Da bi si lahko temeljito odpočili in nabrali novih energij, se lahko odpravite v Gozd Martuljek, kjer vas pričakuje Alpski resort Špik. Tu bo vaše dobro počutje na prvem mestu, za popolno sprostitev pa vam bo na voljo svet vode in savn, center lepote in 5 alpskih tematskih sob, ki bodo pomagale do harmonije vašega telesa in duha. Prebudili se boste s čudovitim pogledom na eno najlepših gorskih kulis v Alpah, narava pa vas bo z odrtimi rokami povabila v svoj objem. Popolno, kajne?

TEHTNICA (23. september – 22. oktober)

Za tehtnice ni večje nagrade od užitka, ki ga prinašajo potovanja. 

Tehtnica je nebesno znamenje, ki pooseblja harmonijo in užitek, željna je novosti in posebnosti.  Idealni oddih si tehtnice težko predstavljate brez trenutkov sprostitve v naravi in kulinaričnih presenečenj. Tehtnicam zato predlagamo obisk prvega slovenskega eno-resorta Mond v Šentilju, ki se nahaja na stičišču slovenskih in avstrijskih vinskih poti, ki kar kličejo k raziskovanju. V Mondovi restavraciji Harmonija bodo poskrbeli za nepozabno kulinarično dogodivščino, v Sky Wellnessu pa se le prepustite rokam maserjev, ki bodo v vas prebudili pravo vinsko princeso ali vas okronali kot vinskega kralja. Ker ljubite ekskluzivna doživetja, si v Mondu lahko privoščite tudi zajtrk v vinogradu. To bo pravi trenutek, ki ga velja deliti z vašimi sledilci na Instagramu.

ŠKORPIJON (23. oktober – 21. november)

Z izredno zalogo energije škorpijoni kličejo po aktivnem oddihu.

Veliko dinamične energije škorpijoni skrivate v sebi. To je vaš adut v rokavu, po katerem sežete, ko je pravi čas. Potovanja so za vas projekt, ki se ga lotite z vso resnostjo in pravim finančnim načrtom. V finalni izbor le uvrstite Kranjsko Goro. Narava je tu poskrbela za edinstvene priložnosti za aktivno sproščanje vaše energije v vseh letnih časih. Mali dragulji zgodovinske, kulturne in naravne dediščine vas ne bodo pustili ravnodušne. V toplini in prijetni domačnosti povsem prenovljenega hotela Korona pa boste našli udoben pristan za vse vaše čute. V restavraciji Montana si privoščite kulinarični postanek za vaše brbončice, oko pa bo navdušeno poplesalo med krožniki, kozarci in čudovitimi panoramskimi razgledi. Ti so še lepši iz zadnjega nadstropja, kjer se nahaja prijeten center dobrega počutja. V lovu po intenzivnih doživetjih ne zamudite obiska igralnice. Morda bo nepredviden dobitek zaznamoval tokratno potovanje.

STRELEC (22. november – 20. december)

Strelci svoja potovanja izkoristijo do zadnjega diha.

Strelci veljate za najbolj pozitivno naravnane do potovanj. Kot iz topa boste znali izstreliti seznam potovanj, ki so že za vami in tistih, ki jih še načrtujete. Velikokrat se na poti prepustite instinktu, dobro voljo pa radi delite s sopotniki. Vaša želja po odkrivanju sveta je skorajda brezmejna. Zato dovolite nam, da vas navdušimo nad idejo spoznavanja skritih čudežev Krasa. Ali ste vedeli, da je prav Kras dal ime vsem kraškim pojavom sveta, saj so jih strokovnjaki prav tu najprej preučevali? Vzemite si čas, rezervirajte si sobo v Hotelu Lipa v Šempetru, ki bo vaš »bazni kamp« za odkrivanje pokrajine z neverjetnim ustvarjalnim navdihom. Kraški burji se zoperstavite s kozarcem terana in »feto« pršuta, pot po kraški vinski cesti pa izkoristite tudi za obisk kraških jam, Lipice, Štanjela …  Na povratku pa se za trenutek lahko ustavite še v Vrtojbi, kjer se v bližini najmanjšega muzeja Slovenije, nahaja tudi igralnica Casinò Drive-in. Dan lahko zaključite v Bistroju Lipa, kjer lahko s prijetne terase opazujete »šempetrski plac«.  

KOZOROG (21. december – 19. januar)

Ideal kozoroga so trajnostna potovanja, kjer čas teče počasi. 

Kozorogi ste nadvse praktični in organizirani. Bolj kot prenapolnjene plaže, žgoče sonce, hrup in mestni kaos vam prijajo svež planinski zrak in izleti v hribe ali gore. V vašem popolnem dopustu mora biti razmerje počitka in rekreacije enako. Da bi napolnili vaše baterije in se spočili, ob tem pa marsikaj novega odkrili, vas vabimo na oddih, ki vodi od izvira do izliva ene najlepših evropskih rek, smaragdne Soče. Najlažje se boste na pot odpravili s kamperjem. Izvir reke Soče je idealno izhodišče za odkrivanje skritih kotičkov doline Trente ali zahtevnejše ture v visokogorje. Dobre počitnice so za kozoroge tiste, ki so dobro programirane. Zato pravočasno rezervirajte tudi športne  aktivnosti na in ob Soči (kajak, kanu, rafting, canyonning, zip line …). Po poti se ustavite v Bovcu in Kobaridu, tu boste našli muzej sirarstva in muzej prve svetovne vojne, če bo razpoloženje pravo pa se le ustavite tudi v igralnici Aurora. Pot se ob reki Soči nato vije vse do Solkana, kjer si lahko privoščite postanek za okrepčilo v vrtu restavracije hotela Sabotin. Od Soče pa se lahko poslovite ob njenem izlivu v morje, v naravnem rezervatu Isola della Cona blizu Tržiča.

VODNAR (20. januar – 18. februar)

Vodnarji veljajo za najbolj radovedne popotnike.

Vodnarji si za čas oddiha radi najdete posebne izzive. Na pot se odpravite s posebnim namenom. Ne bojite se samostojnih potovanj, saj ste prepričani, da vam bo pot prinesla prave sopotnike. Radi preučujete ljudi in njihove navade. Vas zanima kakšno je bilo nekoč življenje ob državni meji, ki je leta 1947 razdelila do takrat enotno kulturno, socialno, gospodarsko in politično ozemlje Goriške na dva dela, na Jugoslavijo in Italijo? Bi radi izvedeli, kaj se je od takrat spremenilo in zakaj si je prav somestje Nove Gorice in Gorice zaslužilo naziv evropske prestolnice kulture 2025? Pridite na obisk. Da bo pot do nas in organizacija bivanja na Goriškem lažja, se lahko zanesete na turistično agencijo Hittours.

RIBI (19. februar – 20. marec)

Voda ima neverjetno moč umirjanja misli, še posebej za tiste rojene v znamenju rib.

Naj še enkrat izpostavimo očitno: ribe ste in boste vedno ostale vodni znak. Ste umetniške in bolj umirjene duše, zato vam predlagamo, da razburkano morje zamenjate z obiskom sproščujočih term. Radi sodelujete pri izboru destinacije, zato vam prišepnemo nasvet: obiščite Rogaško Slatino, zdraviliški kraj s štiristoletno tradicijo, edinstveno zdravilno mineralno vodo, vrhunskim medicinskim centrom in navdihujočimi steklarskimi izdelki. V promenadni park med secesijskimi stavbami s seboj vzemite knjigo, privoščite si romantičen obed, večer pa lahko popestrite z obiskom igralnice Fontana