Nazaj

 

Giro d'Italia ponovno v Sloveniji

V petek, 27. maja v najbolj smaragdno alpsko dolino prihaja ena izmed najbolj slovitih kolesarskih dirk na svetu, Giro d´Italia. Del 19. etape Giro d'Italia 2022 bo izzivalen vzpon na Kolovrat. Prav ta vzpon velja za eno najtežjih preizkušenj letošnjega Gira d'Italia in bo za kolesarje poseben izziv.

Etapa se začne v kraju Marano Lagunare. V Slovenijo bodo kolesarji vstopili na mejnem prehodu Učja okrog 15. ure, se spustili do Kobarida, kjer bodo predvidoma okrog 15.30 in se nato iz vasi Idrsko povzpeli do vasi Livek. Zahteven vzpon bodo zaključili nekje med 16.00 in 16.30 na grebenu Kolovrata, kjer bodo Slovenijo zapustili in dirko nadaljevali v Italijo vse do cilja etape v Santuario di Castelmonte.

V krajih ob trasi dirke, kjer so priprave na prihod Gira v polnem teku (več v videu), se bo ta vikend odvila cela vrsta pripreditev. Že kraji sami in dih jemajoča narava ob njih pa so dovoljšen razlog, da si ta petek vzamete prost dan in se podate v dolino Soče. Več o dogajanju si oglejte tukaj.

Ne glede na to, ali si boste etapo ogledali v Sloveniji ali se morda odpravili na njen cilj na Santuario di Castelmonte, vas vabimo, da dan zaokrožite z obiskom Hitove igralnice Aurora v Starem Selu pri Kobaridu. Trasa dirke bo speljana v njeni neposredni bližini, od cilja etape do Aurore pa je le pol ure vožnje. Ob tem vas obveščamo, da bo dostop do Aurore po cesti iz smeri Kobarida do 5. do 20. ure zaprt, dostop pa bo ves čas nemoten iz smeri Robiča. Več o zaporah cest si preberite tukaj.

Veselimo se vašega obiska in vam želimo kar se da prijeten, navijaško obarvan konec tedna!