My Privilege Login
HIT CORPORATE | Med največjimi v Evropi
Najboljši italijanski boksarji prihajajo v Novo Gorico

Nova Gorica, 4. december 2017 – V družbi Hit so vnovič prepričali organizatorje velikih športnih tekmovanj v čezmejno sodelovanje. V prihodnjih dneh bodo namreč v Novi Gorici gostili najboljše italijanske boksarje, ki se bodo v Gorici potegovali za naslove najboljših na državnem prvenstvu Italije. Vsi tekmovalci, trenerji in člani tehničnih ekip bodo nastanjeni v hotelu Perla, ker bo tudi uradni »bazni tabor« tekmovanja, dvoboji pa bodo potekali v telovadnici »Palabrumatti« v Gorici. Ogled prvenstva bo brezplačen.

Ne le praznični, obeta se tudi športni december na Goriškem. Družba Hit je po dobri izkušnji z organizacijo italijanskega prvenstva v boksu (kat. Guanto d'oro / Zlata rokavica) v lanskem letu, s skupno kandidaturo z organizacijo ASD Planet Fighters Boxe in Občino Gorica uspela prepričati italijansko boksarsko zvezo (Federazione Pugilistica Italiana) k organizaciji letošnjega italijanskega državnega prvenstva v boksu za ženske in moške (Campionati Italiani Assoluti Elite) v Gorici.

»Zelo smo ponosni, da je boksarska zveza potrdila našo skupno kandidaturo in da se najpomembnejše italijansko prvenstvo v boksu po kar 46 letih vrača na prizorišče v Furlanijo,« razlaga Franco Visintin, predstavnik ASD Planet Fighters Boxe, ki dodaja: »Taki dogodki so potrditev dobrega dela organizacij, ki mlade na tem območju spodbujajo k treningom in širjenju vrednot tega športa

Hitova Perla bo tako od jutri, 5. decembra, pa vse do nedelje, 10. decembra, sprejela več kot petsto udeležencev tekmovanja (tekmovalci, trenerji, tehnično osebje boksarske zveze, sodniki, zdravniki, sorodniki in spremljevalci). Za tekmovalce so pripravili tudi posebne športne obroke s prilagojenim izborom živil za boksarje, v konferenčnem centru Perla pa bodo potekali tudi zdravniški pregledi, uradno tehtanje tekmovalcev in žreb tekmovalnih parov po posamezni
kategoriji. »Italijansko državno zvezo za boks smo uspeli prepričati s paketom rešitev in storitev, ki jih pod eno streho za vse udeležence tekmovanja omogoča Perla. Lanska izkušnja in hkrati reference drugih mednarodnih športnih dogodkov in kondicijskih priprav različnih športnih reprezentanc in ekip potrjujejo, da smo na tovrstna sodelovanja dobro pripravljeni. V tem tednu si zato obetamo približno 1500 nočitev,« pojasnjuje Lavra Peršolja Jakončič, predstavnica za odnose z javnostmi v družbi Hit.

Na tekmovanju se bo pomerilo več kot 200 boksarjev, približno 60 žensk in 180 moških, ki bodo razdeljeni v deset kategorij po teži. Tekmovanje bo potekalo v športni dvorani »Palabrumatti« v Gorici. Borbe osmine in četrtfinala bodo razporejene v dveh ringih, kar bo omogočilo do 50 dvobojev v enem tekmovalcem dnevu, polfinalni in finalni dvoboji pa bodo potekali v enojnem ringu. Ogled tekem bo brezplačen, dvoboje si bo v neposrednem prenosu mogoče ogledati tudi na spletni strani in youtube kanalu italijanske boksarske zveze. Med gosti tekmovanja organizatorji napovedujejo številna prepoznavna imena italijanskega boksa, med katerimi bosta tudi Maurizio Stecca (olimpijski in svetovni prvak) in domačin Paolo Vidoz (bron na OI Sydney 2000).

PROGRAM
(PALA BRUMATTI EX PALA C.O.N.I. PALESTRE, Via Del San Michele 4, Gorica, Italija)

torek, 5. december 2017
osmina finala MOŠKI z začetkom ob 14.00 – zaključek ob 21.30
v programu je 58 dvobojev v dveh ringih

sreda, 6. december 2017
četrtina finala MOŠKI z začetkom ob 15.00 – zaključek ob 20.00
v programu je 40 dvobojev v dveh ringih

četrtek, 7. december 2017
četrtina finala ŽENSKE z začetkom ob 15.30 – zaključek ob 19.30
v programu je 28 dvobojev v dveh ringih

petek, 8. december 2017
polfinale MOŠKI z začetkom ob 15.00 – zaključek ob 20.00
v programu je 20 dvobojev v enem ringu

sobota, 9. december 2017
polfinale MOŠKI z začetkom ob 15.30 – zaključek ob 20.00
v programu je 18 dvobojev v enem ringu

nedelja, 10. december 2017
FINALE ŽENSKE z začetkom ob 14.30
po zaključku ženskih dvobojev (predvidoma okoli 16.30) FINALE MOŠKI – zaključek ob 19.30
v programu 9 ženskih dvobojev in 10 moških dvobojev

Več informacij:
Lavra Peršolja Jakončič, Kabinet uprave, Hit, d. d.,
lavra.persolja.jakoncic(at)hit.si,
m 031 336 814

NAZAJ NA-